iRobot Roomba s9+

Best Reviewed dec 2019 iRobot Roomba s9+
Best Reviewed - december 2019
Specificaties
Type/soort
robot stofzuiger
Kleuren
zwart
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 7 reviews die zijn achtergelaten voor de iRobot Roomba s9+ op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,9

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Manon 19-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Krachtige stofzuiger met veel gemak

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba s9+

Algemene score

8,0
Ik heb de stofzuiger nu ongeveer twee weken in huis. Het kostte de Roomba drie stofzuigbeurten om de benedenverdieping in kaart te brengen en kan ik vanaf nu een no-go zone instellen. Aan het begin waren deze drie stofzuigbeurten lastig want ik heb een bepaald gedeelte in mijn woonkamer waar de Roomba vastloopt. Dit stuk moest ik blokkeren met stoelen om ervoor te zorgen dat de stofzuiger zijn werk kon doen. Nu de benedenverdieping in kaart is hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken en kan ik de stofzuiger ook gebruiken als ik niet thuis ben! Ideaal, want ik vind het heerlijk dat de Roomba al het werk doet zonder dat ik er moeite voor hoef te doen :) Het is een krachtige stofzuiger die echt goed schoonmaakt en in alle hoekjes komt. Ik hoor nog wel eens dat je bij een robotstofzuiger zelf eens in de zoveel tijd moet zuigen maar dat is bij deze niet het geval. Ik vind hem wel behoorlijk wat lawaai maken. Nu is dit natuurlijk bij een gewone stofzuiger ook maar mijn verwachting was dat deze wat stiller zou zijn (al mag dat de pret niet drukken).

Het design vind ik prachtig! De stofzuiger ziet er fancy uit en wordt daarmee makkelijk onderdeel van je huiskamer. De Roomba is daarnaast makkelijk te bedoelen via de app en biedt daarmee gebruikersvriendelijk gemak. Wat ik ook fijn vind is dat wanneer de batterij leeg is de Roomba zelf terug gaat naar zijn station en daar oplaadt en vervolgens weer verder gaat. Weinig moeite, veel profijt.

Pluspunten

  • Design
  • Gemak
  • Krachtige stofzuiger

Minpunten

  • Lawaai

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

dutchgirl 13-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Snelle stofzuiger die goed z'n werk doet

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba s9+

Algemene score

8,0
Deze stofzuiger mag ik 4 weken testen en gelukkig zijn er nog maar een kleine 2 weken voorbij, want hij bevalt goed! Hij maakt nog best wel wat geluid bij het zuigen zelf, maar dat kan je in de app zachter zetten (dan wordt de zuigkracht ook minder dus hebben wij niet gedaan). En na elke zuigbeurt dan zuigt het basisstation het vuil uit het tijdelijke opvangbakje van de robotstofzuiger, dat maakt wel een behoorlijk lawaai maar duurt maar een seconde of 10. Ik vind het wel een nadeel dat er weer een apart stofzuigerzakje nodig is in het basisstation. Onze huidige robotstofzuiger heeft een behoorlijk groot opvangbakje in de stofzuiger zelf zitten (niet in het z’n basisstation) en dat hoeven we ook maar eens in de zoveel keer te legen zonder weer aparte zakjes te hoeven kopen. Hij maakt goed schoon, ook in de hoekjes dankzij een soort kwastjes die aan één kant uitsteken en flink ronddraaien als de stofzuiger aan het werk is.

Pluspunten

  • snel
  • maakt goed schoon

Minpunten

  • best veel lawaai
  • losse zakjes nodig

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

JL-77 02-01-2020
  • Product getest

Dramatisch slecht (maandagmorgen?) geval.

Geschreven voor: iRobot Roomba s9+

Algemene score

4,0
Tsja, dit gaat helaas geen positieve review worden, ben ik bang.

De Roomba ziet er echt grandioos uit, het design en het concept an-sich zijn echt geniaal.

Helaas is de uitwerking en ook afwerking ver beneden alle peil.

Laat ik vooropstellen dat ik hoop dat het bij mij een uitzondering betreft.

De Roomba komt in een vrij compacte doos. Inhoud is de zuil en de stofzuiger zelf. Daarnaast wat accessoires. Helaas geen halo’s of virtual walls. Alles zou straks moeten worden ingeregeld in de app als de kaart in beeld is gebracht.

Het viel mij op dat het vrij lang duurde om de map compleet te krijgen. Ook de reinigingscyclus zelf duurt, in mijn ogen, vrij lang.
Ik vergelijk dit met mijn huidige Roomba (980).
Qua geluid meet deze zich met andere Roomba’s. Enkel het leegmaken van de opvangbak op het basisstation maakt behoorlijk veel herrie.

Een groot nadeel, hier bij mijn model in ieder geval, is dat de Roomba, zonder enige uitzondering, nog nooit zelf zijn Dick heeft kunnen terugvinden. Het Dock is 4 keer verplaatst, zelfs naar een vrije muur op een wand van 12 meter. Hier had de Roomba ruim 2 meter links én rechts en vrije ruimte van ruim 4 meter voor het Dock. Zelfs daar eindigde de Roomba in een error state (“de vastgelopen taak is beëindigd”).

Ook ging de “bin lid” aan de bovenzijde continu open, bij iedere botsing met enig object.

Qua resultaten, hetgeen dat de Roomba zuigt, ben ik redelijk tevreden. Ondanks dat de Roomba echt stukken compleet overslaat.
Ik heb zelfs de Roomba 2 keer opnieuw alles opnieuw laten mappen. Maar helaas.

Ik wil het product niet afkraken of het bedrijf zwart maken maar dit geval is zo uitzonderlijk slecht en teleurstellend geweest dat ik mijn ervaring toch wilde delen.

De potentie is er, zeker. Het lijkt, in dit geval dan, echt een gemiste kans.

Pluspunten

  • Uiterlijk
  • Leging opvangbak

Minpunten

  • Prijs
  • Bouwkwaliteit
  • Komt nooit terug op Dock
  • Werkt niet in donker

Reageer

deTester 02-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Top product!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba s9+

Algemene score

9,0
De iRobot Roomba s9+ is een erg goeie toevoeging aan mijn appartement. Naast mijn drukke werkleven heb ik vaak geen tijd om te stofzuigen, maar de robotstofzuiger is de oplossing gebleken. En ik zal uitleggen waarom.

Allereerst, het gebruiksgemak van de Roomba is top. De robotstofzuiger 'leert' hoe je woning eruit ziet, zodat het precies weet waar het wel en niet kan rijden. Je hoeft hierdoor niet perse iets aan de kant te leggen. Het enige is wel dat je moet opletten dat de stofzuiger niet vast loopt in kleine dingen die op de grond liggen (enige kleine minpunt). Dus enige voorbereiding is wel vereist. T.o.v. zelf stofzuigen is dit een kleine moeite.

Vervolgens kan je de Roomba s9+ aan het werk zetten via een hele handige app. Hierbij kun je de Roomba zelfs opdracht geven bepaalde stukken van je woning te stofzuigen als dit nodig is. Ik laat bijvoorbeeld eens per zoveel dagen de ruimte rond de kattenbak stofzuigen. Erg handig dat ik dit niet meer zelf hoef te doen. Daarnaast kan ik die opdracht ook nog eens geven terwijl ik niet zelf in de ruimte aanwezig ben, via de handige app. Als de stofzuiger klaar is rijdt het terug naar het stationnetje en stort het afval af.

De enige minpuntjes die ik kan bedenken is de duur van het stofzuigen. Het lijkt soms wat langer te duren dan nodig, maar dan is de woning in ieder geval wel goed schoon. Als je thuis bent, kan het wel nog eens wat lawaaierig zijn.

Verder echt een top product en een aanrader voor mensen die zelf weinig tijd hebben om te stofzuigen, of er gewoon een hekel aan hebben.

Pluspunten

  • Alles goed schoon
  • Mooi design
  • Op afstand bedienbaar
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Neemt veel tijd
  • Lawaaierig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Gremsems 02-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prima apparaat! Doet precies wat het hoort te doen!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba s9+

Algemene score

8,0
De iRobot Roomba 9+ doet precies wat van het gevraagd wordt. Het stofzuigt je huis. Na een paar keer zuigen weet de iRobot hoe je huis eruit ziet. Dat heeft meerdere voordelen. Ten eerste past de iRobot zich daardoor aan waardoor het omstoten van dingen of het vastlopen tegen bijvoorbeeld tafelpoten niet gaat gebeuren. Ten 2de kun je nu de via de app instellen welke kamer hij precies moet zuigen. De app is trouwens ideaal. Of je nou thuis bent of van huis. De app openen en hij gaat aan de slag.
De accuduur is prima. Kan prima een verdieping zuigen zonder te moeten laden. Na het zuigen gaat de iRobot terug naar zijn laadstation en dan laadt het zich vanzelf weer op.
Wat ik wel aanraadt is het apparaat te gebruiken wanneer je zelf niet thuis bent, want erg rustig is het apparaat niet. Tijdens een welverdiende nachtrust zul je de iRobot niet aan willen zetten, laat staan als ne tv kijkt of thuiswerkt. Hou dat dus in je achterhoofd bij aanschaf.

Pluspunten

  • Zuigkracht
  • Accu

Minpunten

  • Herrie

Review criteria:

Goed
Uitstekend

Reageer

Ray 23-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Welkom iRobot!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba s9+

Algemene score

10,0
De komst van kunstmatige intelligentie is een angstwekkend beeld voor menig persoon. Zo ook voor mijn gezin. De komst van Bob heeft daar voor nu verandering in gebracht. Wie is Bob? Bob is onze nieuwe Roomba S9+ robot stofzuiger.
De kinderen hadden een spandoek gemaakt om Bob te verwelkomen. Bob heeft een camera om te navigeren door het huis, en als robots ooit de wereld overnemen, redeneerden mijn kids, dan zullen ze in ieder geval zien dat wij ze met open armen hebben ontvangen.
Je installeert Bob met een eenvoudige app die je download in de appstore (als je een iPhone hebt) of playstore (als je een Android telefoon hebt). Je verbindt je nieuwe huismaatje aan het Wifi netwerk en geeft hem (of haar) een naam. Bij ons is unaniem voor Bob gekozen.
Bob is een aanwinst voor het gezin, met een zuigkracht van 2200 Pa, is dit een van de krachtigste robot stofzuigers ooit gemaakt. Wij wonen redelijk groot en Bob neemt er de tijd voor om elk hoekje in huis te vinden. Doordat Bob is uitgerust met een navigatiecamera en zelflerend is merk je dat de route die Bob aflegt steeds effectiever wordt. Bob stuurt na elke dienst een appje met een plattegrondoverzicht om te laten weten waar hij allemaal is geweest.
We waren vergeten Bob te vertellen dat we de kerstboom gingen opzetten en dat er een kerststal (met hooi) naast zou staan. Onze fout dus dat Bob de kerststal inreed en alle hooi uit de kerststal zoog. Die fout maak je gelukkig maar één keer. Je kunt in de app aangeven wat de no-suck-zones zijn en nu gaat Bob netjes om de kerststal heen. Sorry Bob.
Bob kan meerdere plattegronden maken. Als de S9+ beneden klaar is, breng je ‘m naar boven en gaat hij daar zijn ronde doen. Maak je ook niet druk over de trap, net als de meeste robotstofzuigers is Bob uitgerust met anti-drop/cliff sensor, waardoor hij niet van de trap zal vallen.
Bob is een waardevolle uitbreiding voor ons gezin en wij verwelkomen onze nieuwe robot overlords hartelijk.

Pluspunten

  • Zuigkracht
  • Hoekige vorm en komt zo overal
  • Eigen schema's maken
  • Groot vuilopvangstation
  • No-Go Zones

Minpunten

  • Lawaaiig bij het zelf legen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Miloukie 15-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi design, slimme stofzuiger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba s9+

Algemene score

8,0
Goede zuigkracht, maakt wel redelijk wat geluid. Dit is echter een stuk minder dan een gewone stofzuiger! De robot maakt automatisch een plattegrond van je woonkamer en creeërt zo een stofzuigroute. Dit gaat goed. Makkelijk te bedienen vanuit een app waardoor je zelfs op afstand de stofzuiger kan aanzetten. Gaat goed langs alle randen. Klein minpuntje, we hebben een dun kleed in de gang liggen, hier loopt hij op vast. (hij stopt op dat moment wel automatisch).

Pluspunten

  • Mooi design
  • Handige app
  • Aan te sturen op afstand

Minpunten

  • Niet over alle drempels
  • Bij verplaatsen dock opnieuw kaart instellen

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer