Hogedrukreinigers - Vergelijken & kopen

Wil je een nieuwe hogedrukreiniger kopen? Zo’n hogedrukspuit kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het verwijderen van groene aanslag op het terras maar ook voor het schoonmaken van tuinmeubilair en gereedschap. Als je een hogedruk reiniger gaat vergelijken, let dan vooral op werkdruk: voor kleine klusjes is tot 110 bar voldoende. Voor grotere klussen kies je een hogere werkdruk. Vergelijk hogedrukreinigers en vind het juiste apparaat!

Filteren

Gloria MultiJet 18V Li-Ion accu Hogedrukreiniger body - 25 bar

Gloria MultiJet 18V Li-Ion accu Hogedrukreiniger body - 25 bar

Powerplus POWXG90410

Powerplus POWXG90410 Test panel 7.4 mrt 2019
6,8 (13)
Test panel 7.4 mrt 2019

Nilfisk C 120.7-6 PC

Nilfisk C 120.7-6 PC

Kärcher K7 Premium Smart Control Home

Kärcher K7 Premium Smart Control Home
1,0 (1)

Hogedrukreinigers

Hogedrukreinigers zijn steeds populairder. Door de efficiënte manier van reinigen met één apparaat, wordt deze steeds vaker in de tuin, op de oprit, in de garages of op de terrassen van mensen gebruikt. Maar er zijn veel misopvattingen over wat een hogedrukreiniger nou precies is. Om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt, hebben we een lijst gemaakt met informatie over de meest populaire merken, types en maten van hogedrukreinigers die momenteel op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn.

Welke modellen hogedrukreinigers zijn er?

Een hogedrukreiniger bestaat uit een motor en een pompsysteem dat de bij het uiteinde een spuitpistool bedient. Het water wordt via een slang, die aan het uiteinde is bevestigd, naar het pistool getransporteerd. Bij het uiteinde wordt het water vervolgens met een druk van meer dan 100 bar door een spuitpistool gespoten.

Er zijn verschillende typen van hogedrukreinigers, zoals het handmodel, het trilmodel en het mobiele model. Het handmodel is het goedkoopste type hogedrukreiniger, waarmee je al het werk kunt doen dat je met een reguliere hogedrukreiniger kunt doen. Het enige verschil is dat je de pomp moet duwen om het water te laten stromen. De trilmodel hogedrukreinigers hebben een klein motor, die de pomp aandrijft, zodat het water consequent wordt bewerkt. Met een mobiel model kunt je eenvoudig een hogedrukreiniger verplaatsen en gebruiken.

Populairste merken en prijzen van hogedrukreinigers

De meest populaire merken van hogedrukreinigers zijn Kärcher hogedrukreinigers, Nilfisk, Güde, Bosch en Powerplus. Deze merken bieden een breed scala aan modellen aan voor elk budget. Kärcher is het meest bekende merk, gevolgd door McCulloch en Black & Decker.

De gemiddelde prijs van een hogedrukreiniger in Nederland varieert van een goedkope hogedrukreiniger rond de €150,- tot duurdere modellen van €400,-, afhankelijk van het model en de features die het heeft. Als consument moet je vooral letten op de kracht en de duurzaamheid van het product. Bij het kopen is het belangrijk om naar het wattage, het waterverbruik en het vermogen van de motor te kijken. Om ervoor te zorgen dat je een goede koop doet, moet je ook nagaan of de hogedrukreiniger wordt geleverd met een accessoire kit, de benodigde gereedschappen, waaronder een trilarm en een nozzle voor het verwijderen van overtollig water.

Wat afwegen voor het kopen van een hogedrukreiniger?

Veel mensen hebben vragen over het gebruik van een hogedrukreiniger. Een van de meestgestelde vragen is hoelang een hogedrukreiniger meegaat. Een goede kwaliteit hogedrukreiniger zou minstens vijf jaar mee moeten gaan als je hem met zorg gebruikt. Een andere veelgestelde vraag is of een hogedrukreiniger geschikt is voor het reinigen van auto’s. Ja, een hogedrukreiniger kan worden gebruikt voor het reinigen van auto’s, maar je moet altijd voorzichtig zijn. Een andere veelgestelde vraag is of een hogedrukreiniger warm of koud water kan spuiten. De meeste hogedrukreinigers hebben geen katalyse warmwater technologie, maar de meeste kunnen warm water spuiten als je warm water in de tank vult.

Beste hogedrukreinigers
Populairste hogedrukreinigers