Robotstofzuigers - Vergelijken & kopen

Zoek je een robot-stofzuiger? Zo'n automatische stofzuiger is handig wanneer je niet te veel tijd aan het huishouden kwijt wilt zijn. Je zet de stofzuiger robot aan, gaat naar je werk en komt terug in een schoon huis. Let bij aanschaf wel op de tijd dat de robot op 1 acculading meegaat (bedrijfstijd), hoeveel stof hij kan opzuigen voordat hij geleegd moet worden en of er wel of niet een afstandsbediening bij zit. Vergelijk hier alle robotstofzuigers.

Filteren

iRobot Roomba Combo® i8 - Robotstofzuiger met Dweilfunctie - Met Laadstation - Ideaal voor Huisdieren - i8178

iRobot Roomba Combo® i8 - Robotstofzuiger met Dweilfunctie - Met Laadstation - Ideaal voor Huisdieren - i8178 Best Reviewed jun 2023
8,6 (5)
Best Reviewed jun 2023

ECOVACS DEEBOT OZMO T8 AIVI

 • Bedrijfstijd 180 min
 • Geluidsniveau 67 dB
ECOVACS DEEBOT OZMO T8 AIVI

Blaupunkt Bluebot XTREME BPK-VCBB1XTE - Laser Robotstofzuiger met dweilfunctie

 • Geluidsniveau 70 dB
Blaupunkt Bluebot XTREME BPK-VCBB1XTE - Laser Robotstofzuiger met dweilfunctie
2 reviews

Rowenta X-Plorer Serie 75 S+ RR8585WH

 • Bedrijfstijd 120 min
 • Geluidsniveau 65 dB
Rowenta X-Plorer Serie 75 S+ RR8585WH Best Reviewed feb 2023
8,5 (10)
Best Reviewed feb 2023

Dyson 360 Heurist

 • Geluidsniveau 79 dB
Dyson 360 Heurist
6,0 (7)

ECOVACS Deebot X1 Omni

 • Geluidsniveau 66 dB
ECOVACS Deebot X1 Omni
9,0 (1)

Dreame D10 Plus

Dreame D10 Plus Best Reviewed mei 2023 Test panel 8.6 mei 2023
8,6 (5)
Best Reviewed mei 2023 Test panel 8.6 mei 2023

Rowenta X-Plorer Serie 130 AI RR9075WH

 • Bedrijfstijd 120 min
 • Geluidsniveau 60 dB
Rowenta X-Plorer Serie 130 AI RR9075WH Best Reviewed mrt 2023
7,9 (19)
Best Reviewed mrt 2023

Xiaomi S6 Pure

 • Bedrijfstijd 180 min
Xiaomi S6 Pure
2 reviews

AEG RX9-2-4STN

 • Geluidsniveau 75 dB
AEG RX9-2-4STN
21 reviews

Imou Robotstofzuiger - Zwart

Imou Robotstofzuiger - Zwart Test panel 8 okt 2022
8,0 (5)
Test panel 8 okt 2022

Xiaomi Q7 Max+

 • Bedrijfstijd 180 min
Xiaomi Q7 Max+
1 reviews

Severin Chill

 • Bedrijfstijd 90 min
 • Geluidsniveau 65 dB
Severin Chill
2 reviews

iRobot Roomba i7+

 • Bedrijfstijd 75 min
 • Geluidsniveau 48 dB
iRobot Roomba i7+
25 reviews

Wat is een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger is een zelfstandig functionerend apparaat dat voor jou een vervelende klus uit handen neemt: het stofzuigen van je huis. De robotstofzuiger beschikt hiervoor over verschillende sensoren en soms over camera’s om de taak te kunnen klaren. Via die sensoren wil de fabrikant voorkomen dat het gevaarte overal tegenaan botst, terwijl een camera kan helpen bij het in kaart brengen van een leefomgeving. Zodoende kan de robotstofzuiger een ideale route bepalen en in de kortste tijd de vloer van een volledig huis of verdieping schoongemaakt hebben. Een robotstofzuiger kopen doe je echter niet zomaar; je moet dan wel weten wat het apparaat precies kan en op wat voor manieren je hem kunt bedienen. Dat kan via afstandsbedieningen, apps en stemcommando’s.

Verschillende schoonmaakstanden

Ga je een robotstofzuiger kopen? Lees je dan bijvoorbeeld eerst in over de beschikbare schoonmaakstanden. Heel vaak beschikken de apparaten over (een aantal van) deze modi: automatisch, spot, turbo, rand, stil en directe bediening. Wanneer je de automatische stand selecteert, dan doet de robot wat die moet doen en past die waar nodig de zuigkracht aan. Met spot maak je één specifieke plek schoon, terwijl turbo de krachtigste opties selecteert. Met de randmodus kun je de randen van een woonruimte meenemen, terwijl de stille modus de zuigkracht verlaagt om de herrie te verminderen (handig voor slapende baby’s). De handmatige bediening is niet voor elk model beschikbaar, maar als dit kan dan gebeurt via een afstandsbediening of applicatie.

Kaartfunctie en andere opties

Een robotstofzuiger kan soms een kaart genereren van de kamer (echter, goedkopere modellen kunnen dit dan weer niet). Daardoor ben je in staat een stofzuiger naar een specifieke plek in de kamer te sturen, bijvoorbeeld. Navigeren gebeurt op basis van (soms) aanwezige camera’s, sensoren, lasers of radarsystemen. Daarnaast is het zo dat robotstofzuigers uitgerust kunnen worden met allerlei handige opties, zoals antivalsystemen (voor trappen), objectdetectie (waardoor sokken en draden vermeden worden) of virtuele grenzen (waardoor die binnen een bepaald gebied blijft). Per robotstofzuiger verschil het aantal (soorten) mogelijkheden, echter.

Welke robotstofzuiger is de beste?

Om te kunnen bepalen welke robotstofzuiger voor jou de beste is, moet je eerst voor jezelf gaan bepalen waar je precies naar op zoek bent. Sommige modellen kosten een paar tientjes en worden geleverd zonder extra functies en poespas. Ze stofzuigen en houden in dat proces vrijwel nergens rekening mee. Zo’n apparaat kan al aan een behoefte voldoen. Maar je kunt ook voor uitgebreide modellen gaan die voorzien zijn van allerlei functies waar je zelf misschien niet eens aan dacht. Het is zou in elk geval goed zijn als je een type uitkiest dat objecten kan vermijden, beschikt over speciale filters (waarmee vieze deeltjes uit de lucht verdwijnen) en die een kaartfunctie aanbiedt. Vooral die laatste optie kan helpen bij directe bediening en het verkrijgen van meer overzicht.

Hoe duur is een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger kopen: je hoeft er niet te diep voor in de buidel te tasten. Hoeveel geld je aan zo’n apparaat uitgeeft, is echt afhankelijk van de functies die je zoekt. Je kunt meer dan duizend euro uitgeven voor apparaten die een oplaadstation met leegzuigfunctie hebben (waarbij de opvangbak automatisch voor je geleegd wordt), maar je ook het ook simpeler houden en meer waarde hechten aan slimme functies als objectdetectie, sneller opladen of virtuele lijnen. Robotstofzuigers zijn over het algemeen prijzige apparaten, maar ze gaan ook jaren mee – mits je er netjes mee omgaat.

Beste robotstofzuigers
Populairste robotstofzuigers