Kopen op Internet

Wat voor gevolgen heeft kopen op het internet nou eigenlijk tegenwoordig? Wat zijn mijn rechten en hoe gaat Kieskeurig.nl hier mee om. Hierover is op onderstaande pagina's uitgebreide informatie te vinden.


Betrouwbaar en veilig kopen

Webshop Alerts Kieskeurig.nl
De shops (websites) waarvoor Kieskeurig.nl haar bezoekers waarschuwt en alle overige meldingen.

Betrouwbaarheid
Lees meer over hoe wij de betrouwbaarheid van winkels controleren, maar ook hoe jij dit kunt doen voordat je een aankoop doet.

Veilig kopen
Tips hoe je zelf kunt controleren of een webshop betrouwbaar is en meer informatie over wat je kunt doen als je zelf gedupeerd bent.

Wet en keurmerk
Door de wet Kopen op afstand hebben consumenten een sterkere rechtspositie gekregen, dus ook als het om kopen via internet gaat.

Betaalmethoden
De verschillende betaalmethodes met de voor- en nadelen op een rijtje gezet.


Producten en bedragen

Garantie
De belangrijke punten op het gebied van garantie en de wetgeving op een rij gezet met handige links naar websites met meer informatie.

Buitenlandse artikelen
Buitenlandse artikelen kunnen goedkoper zijn dan Nederlandse artikelen, maar er zit dan vaak een buitenlandse handleiding bij en eventueel bijbehorende software kan ook anderstalig zijn

Verwijderingsbijdrage
In 2013 is de verwijderingsbijdrage afgeschaft op groot witgoed (wasmachines, wasdrogers, koelkasten etc.) waar deze op bruingoed en klein huishoudelijke apparaten al sinds 2011 is afgeschaft.

Thuiskopieheffing
Vanaf 1 januari 2013 geldt er een nieuwe heffing, namelijk de thuiskopieheffing. Dit is een heffing die geldt voor alle apparaten waar je een privékopie van muziek of video kunt maken.