Sony RX100 V zwart

Specificaties
Megapixel
20,1 megapixel
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Optische zoom
2,9 x optische zoom
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 9 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony RX100 V zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Jan V 06-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Uitstekende kwaliteit zonder met gewicht te sleuren

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony RX100 V zwart

Algemene score

8,0
Om niet altijd met een DSLR te moeten sleuren, zocht ik een lichter alternatief zonder al te veel in te boeten op kwaliteit. Dat is uiteindelijk de Sony RX100 VA geworden. De lichtsterke lens gaf de doorslag, wetende dat de zoom daardoor beperkt was tot 70 mm. Om comfortabel met het compacte toestelletje te werken heb ik nog een grip aangeschaft (Sony AG-R2B). Voor de prijs had dit wel standaard mogen zijn. In vergelijking met mijn Panasonic toestellen, is de menu structuur wat chaotisch. Gelukkig kan je bij Sony op de website meer uitleg vinden over de mogelijke instellingen dan de summiere uitleg in de meegeleverde manual. De Sony RX100 VA biedt kwaliteit maar is behoorlijk duur in aanschaf. Bij Kamera Express kon ik in juli genieten van een kassakorting + een cashback van Sony, op die manier was het betaalbaar.

Pluspunten

  • compact
  • met goede prestaties
  • lichtsterke lens

Minpunten

  • leerproces functies
  • grip extra te bestellen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Wendy193 11-09-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goede camera: klein maar fijn!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony RX100 V zwart

Algemene score

9,0
Wat een fijne camera is dit! Kan bijna hetzelfde als een spiegelreflex, maar is een stuk handzamer. Ik heb deze Sony camera nu enkele weken in gebruik en ben er enorm over te spreken. De verwachtingen waren hoog voordat ik hem in huis had, zeker gelet op de prijs voor een compacte camera, maar deze zijn waargemaakt. De camera was in mum van tijd geïnstalleerd, de accu laadt redelijk snel en de knopjes op het toestel spreken voor zich (als je al enigszins bekend bent met camera’s).

Ik fotografeer graag in de natuur en dan is het soms een hele kunst om een bewegend diertje haarscherp op de foto te krijgen.. maar niet met deze camera. Hij focust ontzettend snel en ook de vliegende objecten worden scherp vastgelegd. De foto's hebben mooie, heldere kleuren. De Zeiss lens is erg fijn: goede kwaliteit en prima zoomfunctie. Hij had iets meer dan 70mm aan bereik mogen hebben, maar omdat ik vooral van dichtbij fotografeer en ook de landschapsfoto’s scherp zijn, is het voor mij persoonlijk niet echt een minpunt.

De camera is erg compact en licht in gewicht, dus handig om mee te nemen. Fijn voor een dagje uit of om mee de natuur in te nemen. Ik vind het wel jammer dat voor deze prijs enkel een handkoord wordt meegeleverd, ik gebruik altijd een koord voor om de nek en dat moet los gekocht worden bij dit merk.

De camera biedt waanzinnig veel mogelijkheden, je kunt enorm veel verschillende instellingen aanpassen naar wens. Ruime keuze aan modussen, instellen diafragma/sluitertijd, je kunt in RAW schieten wat ik heel fijn vind etc. Het is even uitpluizen wat het beste resultaat geeft, maar dat doe ik gelukkig graag. Voor een beginner is de automatische stand al een goede optie, hier maak je ook prima foto’s mee. Door de hoeveelheid aan instellingen zal dit toestel ook voor de meer ervaren fotograaf geschikt zijn. Ik ben slechts hobbyfotograaf maar doe dit al wel een tijdje met veel plezier en ik ben helemaal tevreden met deze camera.

Ook voor de vloggers zal het een aanwinst zijn, gelet op de kwaliteit van de video’s in combinatie met de compactheid van het apparaat.

Tot slot vind ik ook het design erg mooi: strak, modern en met een stevige behuizing. De accu gaat behoorlijk lang mee, een stuk langer zelfs dan mijn andere compacte camera van een eveneens bekend merk.

Conclusie: een gebruiksvriendelijke, compacte camera die geweldig presteert. De lens is van goede kwaliteit, de autofocus is snel en de foto’s zijn scherp en helder. Absoluut een aanrader als je op zoek bent naar een kwalitatief goede camera met veel opties en die handig is om mee op pad te nemen.

Pluspunten

  • Snelle autofocus
  • Goede beeldkwaliteit: scherp en mooie kleuren
  • Veel mogelijkheden (qua instellingen)
  • Compact en niet zwaar
  • Kwalitatief goede lens

Minpunten

  • Bereik van 70mm is niet heel groot
  • Geen koord voor om de nek bijgeleverd

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Brucefan 1972 11-09-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Grote prestaties voor zo een kleine camera!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony RX100 V zwart

Algemene score

9,0
Dit is een hele fijne camera met heel veel mogelijkheden. Ik heb lang niet alles kunnen proberen in een week een kleine impressie van mijn ervaringen tot nu toe dus. Ik fotografeer vooral veel bij concerten, een spiegelreflex mag vaak niet mee naar binnen, compact camera’s vaak wel. Een aantal zaken waaraan een compact camera moet voldoen zijn hoge iso gevoeligheid, klein formaat (broekzak formaat), de camera moet robuust zijn en ik wil voldoende mogelijkheden hebben om hem zelf in te stellen. Aan al deze voorwaarden wordt voldaan zelfs meer dan dat (max iso 25600!, scherpstellen in 0.05 seconden...). Naast handmatige instellingen zijn er veel voorgeprogrammeerde instellingen voor bijvoorbeeld landschappen portretten, nachtmodus etc. Een hele handige feature vind ik de instelring bij de lens. Afhankelijk van de modus waarin de camera staat kun je er iso waarde, sluitertijd, diafragma ets mee instellen. Erg handig als je daar snel controle over wilt hebben. De camera is met wifi te verbinden en kan dus ook eenvoudig met een smartphone bediend worden. Een andere handige eigenschap vind ik het fotograferen in RAW dit geeft je met nabewerking wat meer mogelijkheden een mogelijkheid die je niet vaak ziet bij compact camera's. In deze week heb ik ook wat minpuntje opgemerkt, het optische bereik van 24-70mm is wat beperkt. De bedieningsknoppen op de camera zijn vrij klein wat met dikkere vingers niet heel handig is. Menu’s etcetera zijn wel weer intuïtief en vergelijkbaar met de menu’s die je in spiegelreflexcamera’s tegenkomt
De videofunctie is met 4K kwaliteit gewoon goed al vind ikzelf het geluid van de microfoon minder goed (windruis!). Ik ben erg verrast door de kwaliteit van deze camera. In prestaties doet deze camera niet onder voor SLR camera’s uit het goedkopere segment.

Pluspunten

  • robuust
  • lichtgevoelig
  • snel in scherpstellen

Minpunten

  • geen touchscreen
  • kleine knopjes

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Sebastiaan 05-07-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Geweldige compact camera voor reisbloggers

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony RX100 V zwart

Algemene score

9,0
Ik heb deze camera gekocht voor het maken van blogs en vlogs. De camera voldoet tot nu toe 100% aan de verewachtingen! Hij is compact en makkelijk mee te nemen op alle soort reizen. Hij schiet automatisch geweldige kwaliteitsfoto's en er is ook een mogelijkheid om 4k video's op te nemen. Voor reizigers en bloggers is dit dus de ideale camera, ook voor mensen die nog niet bijzonder veel van fotografie weten.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

j-p-h 01-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Alleskunner van hoge kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony RX100 V zwart

Algemene score

8,0
Even mijn doelstelling: compacte camera die zoveel mogelijk in de buurt komt van dslr en met vergelijkbare mogelijkheden, met name bij weinig licht.
Ik heb de foto's vergeleken met een Nikon D7100 dslr binnenshuis met beperkt kunstlicht. De ruis is acceptabel tot 3200 Iso. De Sony maakt goede foto's waarbij de software zorgt voor mooi evenwicht tussen lichte en donkere partijen. De automatische witbalans is wat wit en in de sfeerinstelling iets te geel. De foto oogt beter dan de dslr. Bij inzoomen op de foto zie je wel verschil: de dslr blijft mooie pixels geven terwijl je op detail ziet dat de Sony softwarematig aan het rommelen is. Bij Iso 800 wordt dat nog duidelijker.
Wat betreft dagelijks gebruik is de rx100va handzaam en goed te bedienen (zonder leesbril lukt ook :-). In je persoonlijke voorkeursmenu kan je de functies plaatsen die je het meeste gebruikt. De camera is degelijk. Alleen het selectiewieltje vind ik wat priegelig. In het begin vaker per ongeluk verkeerde functie aangezet. Na enige gewenning gebeurd dat minder snel. De accu gaat helaas behoorlijk snel leeg.
Firmware updaten met een Mac is een drama. Ook iOs app voor draadloze afstandsbediening is troep. Draadloos synchroniseren om foto's naar je mac te uploaden werkt wel goed. Ik verwacht/hoop dat Sony snel aan de slag gaat met de software.
Ik heb nog getwijfeld over Panasonic dc-lx100m2, maar die is groter, heeft geen flits en scherm is fixed.
Al met al: ik ben zeer tevreden over de fotokwaliteit en de gebruiksmogelijkheden. De software en accuduur zijn minder. Op internet lees ik ook dat bij 4k video de camera snel oververhit raakt. Heb dit nog niet getest.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Gebruiksmogelijkheden
  • Veel kwaliteit in klein formaat gepropt

Minpunten

  • Accuduur
  • Software van Sony
  • Oververhitting bij 4k video ?
  • Best wel duur, zeker met extra accu erbij

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

vanSon 28-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

uitstekende beeldkwaliteit, uitklapbaar scherm,

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony RX100 V zwart

Algemene score

9,0
Ik heb deze compactcamera gekocht voor zijn goede beeldkwaliteit in combinatie met het kleine handige formaat. Ik wil het gebruiken naast mijn (zware) Sony spiegelreflex, maar tevens een goede foto kwaliteit behouden. De camera is nu een paar weken in mijn bezit en de resultaten zijn boven verwachten. Met weinig licht is de ruisverhouding optimaal. De scherpstelling gaat supersnel. De combinatie elektronische zoeker en het monitorscherm is handig bij verschillende omstandigheden. De speciale scenestanden zijn erg fijne in gebruik, ook deze met uitzonderlijke groede resultaten. De handmatige instellingen werken perfect en het keuzemenu is voor mij makkelijk te bedienen, aangezien de structuur ongeveer hetzelfde is als bij mijn spiegelreflex. Qua kwaliteit benaderd deze camera zelfs mijn huidige spiegelreflex! Het is wel even wennen om met zo'n kleine camera te werken. Een absolute aanrader voor wie een topkwaliteit compactcamera wil kopen!

Pluspunten

  • klein formaat
  • superieure topkwaliteit
  • uitklapbaar scherm
  • uitstekende ruisverhouding

Minpunten

  • nog niet gevonden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Rob 03-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

klein met grote prestaties

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony RX100 V zwart

Algemene score

9,0
Na enkele jaren met een hybride sony rx10 een kleine kamera met grote prestaties erbij gezocht. De kamera voelt solide en is klein genoeg makkelijk mee te nemen op reis. De eerste foto's zien ere goed uit. Filmen op 4k moet ik nog testen maar voorlopig ben ik blij met de aankoop. De uitklapbare zoeker is een super optie zodat je niet verplicht ben via het scherm te kijken.

Pluspunten

  • afmeting
  • lichtgevoeligheid
  • foto en film functie
  • koppeling met smartphone

Minpunten

  • nog niet gevonden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Gerard 29-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Veel mogelijkheden in handzaam formaat

Geschreven voor: Sony RX100 V zwart

Algemene score

7,0
Kleine, handzame camera (wel wat zwaarder dan mijn vorige Sony) die veel mogelijkheden biedt (o.a. RAW-beelden, super slow motion, 4K film). Naast het beeldscherm is er ook een afzonderlijke zoeker (met correctiemogelijkheid voor brildragers), zodat de camera ook in de volle zon goed bruikbaar is.

Pluspunten

  • veel mogelijkheden
  • afzonderlijke zoeker
  • uitgebreide (online) handleiding
  • handzaam

Minpunten

  • aan de zware kant
  • prijs

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Menno 09-09-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goed degelijk fototoestel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony RX100 V zwart

Algemene score

9,0
Na al diverse camera's geprobeerd te hebben, nu deze compact camera. Bij het uitpakken bleek dat het een relatief zwaar toestel is, maar ziet er wel goed en degelijk uit. Er zitten zeer veel functies op en ook sluitertijd en diafragma zijn aan te passen. JPEG kwaliteit en beeldformaat zijn tevens aan te passen. De zoom vind ik echter wat tegen vallen. Achteraf kun je wel inzoomen op een zeer scherpe foto! Het scherm is qua stand helemaal aan te passen en dat is voor het maken van foto's op ongemakkelijke plaatsen best handig. Kwaliteit van de foto's is zeer goed. Het toestel staat snel aan en stelt zeer snel scherp, waardoor de foto's ook snel genomen kunnen worden. Fijn voor als er dingen gefotografeerd moeten worden die bewegen of snel voorbij gaan. De knopjes zijn wat aan de kleine kant voor bediening met grote vingers, maar alles bij elkaar, vind ik het een top toestel!

Pluspunten

  • Handzaam
  • Veel instellingsmogelijkheden
  • Scherm kantelbaar
  • Scherpe foto's
  • Snel

Minpunten

  • Zoom
  • Relatief zwaar

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer