AEG L9FE96CS

Specificaties
tile-Energieklasse
A+++ energieklasse
tile-Geluidsniveau
75 dB (centrifugeren)
tile-Vulgewicht
9 kg vulgewicht
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 68 reviews die zijn achtergelaten voor de AEG L9FE96CS op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Martin 21-07-2017
  • Product paar maanden in bezit

Wast zeer schoon. Had wel last van lekkage.

Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

8,0
We hebben deze machine gekocht als vervanging van onze 17 jaar oude AEG wasmachine.

Waarom deze machine?

- Stoom functie
- 9 kg
- Onthardingszout voor zachter water. 1e en op dat moment de enige machine die dat had.

In praktijk

Wat ons opviel was dat de was schoner wordt, dit zal onder andere wel te maken hebben met de onthardings-mogelijkheid. Tevens zorgt de stoom mogelijkheid voor zeer zachte was. Deze kun je zowel gebruiken in een apart programma als aan het eind van de was. Eigenlijk heb je hierdoor geen wasverzachter meer nodig. Het strijken is ook een stuk makkelijker. Wel komt de was hierdoor veel natter uit de machine. Duurt dus ook langer voor deze droog is.
Handig dat je verkorting van programma's kan kiezen ( 2 stappen). AEG geeft bij niet erg vervuilde was om te verkorten. Programma's duren wel lang zonder verkorten.

Zaken die je ontdekt als je de machine hebt

- 9 kg max is maar voor zeer beperkt aantal programma's (katoen). Synthetica heeft een max van 4 kg! De machine weegt de was. Dus overladen is niet mogelijk en je moet dus wachten of de belading goed gekeurd wordt. Helaas geeft de machine alleen aan als het teveel is maar niet hoeveel! Dus gokken maar hoeveel er uit moet en weer minimaal 30 seconden wachten of er niet teveel in zit!
- Tip / aanrakingsgevoelige toetsen reageren soms raar. Soms reageren ze niet en dan ineens meerdere keren in 1 keer aanraken.
- Handleiding is zeer gebrekkig. Nood ontgrendeling staat niet beschreven en zo zijn er nog meer dingen.
- Als je stoom aan het eind gebruikt, heb je de pauze toets nodig om de deur te ontgrendelen (staat wel in handleiding).
- Zeepbak vergrendelt niet goed. Hier zit een hendeltje wat je in moet drukken om de gehele zeepbak er uit te halen. Helaas, als je iets schuin trekt werkt de vergrendeling niet en schiet de gehele bak er onverwachts uit.

Duurzaamheid

Helaas begon de machine te lekken na een 3 tal weken. Een plas op de grond aan de zijkant. Dit heeft 4 monteurs bezoeken nodig gehad om opgelost te worden. Bleek dat de aqua module (zeepbak eenheid) uit de ontluchter het water liet lopen. Helaas zit hier een blunder van een ontwerp fout. De machine is voorzien van een opvang bak onderin en als deze vol is gaat hij pompen en toont een storingscode. Nu heeft AEG in alle wijsheid de ontluchter met zijn uitlaat dicht tegen de wand geplaatst zodat het water niet in de opvangbak komt, maar over de wand aan de binnenzijde naar beneden loopt en daarna tussen de bodemplaat en de wand door op de vloer loopt. Op de kopse kant van de bodemplaat van onze paar maanden oude machine zit dus als roest. Nu maar hopen dat het probleem niet weer terug komt.

Conclusie

Wast uitstekend. Mogelijkheden goed, al zou het fijn zijn als alle programma's 9kg als max zouden hebben. Constructie water module is twijfelachtig. Het is duidelijk dat de onthardings mogelijkheid voor AEG ook een noviteit is.

Pluspunten

  • Stoom functie
  • ontharding water
  • 9kg
  • Grote opening

Minpunten

  • Duurzaamheid?
  • Handleiding
  • Aanrakingstoetsen
  • Weging belading (ontbreken aangave gewicht weging)

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Voldoende
Elly 14-01-2019

Beste Martin,
Ik ben aan net kijken naar nieuwe wasmachines waaronder deze.
Zijn de klachten die u beschreven hebt inmiddels verholpen en verbeterd?
Vind u de toevoeging van zout nuttig of onzin?
Ik hoor graag van u.
Met vriendelijke groet,
Elly

Reageer

M. Taal 21-01-2017
  • Product paar maanden in bezit

Duidelijk display en gemakkelijke bediening met draaiknop.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
Na start van het wasprogramma weegt de machine het wasgoed en als er te veel in zit, klinkt na 30 seconden een signaal en verschijnt er MAX in het display, dan kun je te veel wasgoed er uit te halen.
De stoomfunctie aan het eind van het programma vind ik ook handig. Jammer dat het alleen met 40 graden werkt. Ik was de meeste was op 30 graden, maar als het wel kan op 40 graden kan en ik de stoomfunctie aanzet, komt de was luchtig, minder gekreukt en lekker warm uit de machine.

Alleen de functie spoelstop en centrifugeren was wel even zoeken. Deze kun je selecteren met dezelfde toets waarmee je het toerental van het centrifugeren selecteert. Maar nu ik het weet, is het geen probleem meer.
Voor de rest had ik de handleiding niet meteen nodig, want het werkt allemaal heel logisch.

Pluspunten

  • Gemakkelijke bediening
  • 9 kilo trommel
  • Duidelijk display
  • Machine weegt de was
  • Bij te zware belading signaal na 30 seconden

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Ronald en ton 07-07-2017
  • Product paar maanden in bezit

Super goed wasmachine echt een aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
Luxe aeg wasmachine, nu een paar maanden in gebruik en zeer tevreden. Outdoor functie en stoomfunctie zijn echt geweldig maar het beste is het zout in de machine om het water te ontharden. We wonen in oost groningen en het water is echt hard hier dus deze machine is echt een aanrader

Pluspunten

  • Zout om het water te ontharden
  • Stoom functie
  • Outdoor was programma

Minpunten

  • Had wel een lampje in de tromel mogen zitten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Elly 14-01-2019

Beste Ronald en Tom,
Ik heb een vraag over het zout waar u zegt tevreden mee te zijn.
Waar merkt u aan dat dit nuttig is?
Met vriendelijke groet,
Elly

Reageer

Olro 07-07-2017
  • Product paar maanden in bezit

Heel tevreden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
Gewoon super tevreden over de mogelijkheden, de zuinigheid en het wasresultaat.
Gebruikt in Ökopower wel veel water om te spoelen en het water wordt tijdens het spoelen niet afgepompt en gecentrifugeerd maar verdund, er blijft nog schuim achter.

Pluspunten

  • Zuinig
  • Schoon
  • Veel mogelijkheden

Minpunten

  • Er blijft schuim achter bij het spoelen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Trudy Jansen 20-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Wasmachine A.E G Super Goed

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

10,0
Was heel mooi schoon en voor kleine hoeveel heden gebruik hij minder water super tevreden
Met mijn vorige A.E.G heb ik 10 jaar mee gedaan hoop hier ook 10 jaar mee te doen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Elly 14-01-2019

Beste Trudy,
Gebruikt de wasmachine ook minder wasmiddel met kleine hoeveelheden was? Geeft de machine aan hoeveel wasmiddel je moet gebruiken?
Met vriendelijke groet,
Elly

Reageer

Kramer 15-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

prima machine !!!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
weer voor een AEG gekozen omdat de vorige ook 12 jaar zonder problemen heeft gedraaid, nu een duurder model vanwege de zuinigheid en de IC Paris cheque van 150 euro gaf de doorslag voor dit model.

Pluspunten

  • mooi overzichtelijk display
  • super stil

Minpunten

  • grote deur die doordoor instabiel lijkt
  • zeep bak schuift niet soepel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pascalle 14-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

heel gebruikersvriendelijk, goede keuze wasprogramma's

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
heel fijn is de keuze in verschillende wasprogramma's. Vooral het korte wasprogramma, maar ook het verkorten van de wasduur wordt door mij veel gebruikt. Grote opening, zodat de was makkelijk in de trommel gaat. Ben zeer tevreden over de wasmachine. Weet echter nog steeds niet hoe het met het ontkalkingsmiddel werkt.

Pluspunten

  • veel wasprogramma's
  • kan stomen
  • centrifugeert goed
  • grote opening

Minpunten

  • onduidelijk hoe het werkt met ontkalken
  • lade van wasmiddelen is wat fragiel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Elly 14-01-2019

Beste Pacalle,
Weet inmiddels wel hie het werkt met de ontkalking?
Heeft u er nut van?
Gebruik je met deze machine ook minder wasmiddel als je hem niet vol doet?
Met vriendelijke groet,
Elly

Elly 14-01-2019

In 1 zin was mijn Nederlands niet zo goed😅
Weet u inmiddels wel hoe het werkt met de ontkalking?

Reageer

rob 07-07-2017
  • Product paar maanden in bezit

Stille machine

Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

6,0
Op zich mooi product voldoet aan onze verwachtingen wat ik echter 1 heel groot nadeel vind is dat er snel een Storingskode EF0 verschijnt wat er op duid dat er water op de onderplaat ligt. Dit is iets wat we niet met onze vorige wasmachine hadden. In ons korte gebruik al 3 keer voorgekomen wat ik toch niet verwacht van een machine in deze prijscategorie. Daarom heb ik gebruiksgemak een voldoende gegeven.

Pluspunten

  • stil
  • zuinig

Minpunten

  • staat snel in storing EF0

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Dreamshredder 29-03-2017
  • Product paar weken in bezit

Mooie en stille wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

8,0
Grote lcd scherm met ook een makkelijke bediening.
De stoomfunctie is ook mooi meegenomen en helpt met het strijken.
Lekker stil en een grote trommel.
Een aanrader

Pluspunten

  • Groot lcd acherm
  • Voorstrijk functie
  • Stille motor

Minpunten

  • Cijfers in het rood op lcd scherm
  • Scherm vlekt

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Rob 23-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Ruime stille wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
Deze wasmachine is heerlijk ruim en in vergelijking met andere wasmachines erg stil. Wat erg prettig werkt is de beladingssensor, nooit meer een overbeladen machine.
Ook de ÖKOMix is prettig, je kan je wasmiddel in het bakje doen, en de machine mixt het eerst met water en pompt het dan pas bij de was waardoor het wasresultaat beter wordt.
Door de vele wasprogramma's is het soms even zoeken naar wat je voorheen bij je oude machine gewend was. Maar eenmaal in gebruik werkt het super.
Enige nadeel wat we tot nu toe zijn tegengekomen is (in vergelijking met de oude machine (miele)) de lange wasduur. Door het A+++ energielabel verbruikt de machine minder stroom, maar hierdoor duurt een wasprogramma aanzienlijk langer.

Pluspunten

  • Grote inlading
  • aardig stil voor een wasmachine
  • ÖKOMix
  • laadcensor
  • Veel programma's

Minpunten

  • Lange wasduur door energiezuinigheid
  • In het begin zoeken naar juiste programma

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Dirk. 24-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goed en redelijk modern aanzicht, niet schreewend.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

8,0
We hebben voor deze machine gekozen vanwege het energie label en de aanwezige mogelijkheden om het energie gebruik te beinvloeden door de programma keuze mogelijkheden.
Om een voorbeeld te noemen is het centrifugeren op 1600 toeren max. een belangrijk punt.

Pluspunten

  • energie label, dus energie gebruik
  • centrifugeren op 1600 toeren.
  • waterhardheid regeling
  • grote deur en max belading tot 9kg
  • deels intuitief scherm en drukknoppen

Minpunten

  • diepte maat is iets groter dan opgegeven
  • bol frontaanzicht en uitstekende deurgreep

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Geertje 08-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prima wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
Zonder meer een hele goede machine en zeer tevreden over de functies en geluid van machine.
Zeer tevreden met deze aankoop.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Marian 15-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Ruime opening en grote trommel.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
Super wasmachine met grote trommel en ruime vulopening. Prettig is een apart bakje voor je vloeibare wasmiddel, geen geknoei meer met aparte bakjes.
Zuinige wasmachine, schakelt zichzelf uit als het wasprogramma klaar is.

Pluspunten

  • Grote trommel
  • Grote vulopening
  • Apart bakje voor vloeibaar wasmiddel
  • Stil
  • Was komt er droog uit

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Elly 14-01-2019

Beste Maria,
Mag ik u iets vragen over deze wasmachine?
Is de zouttoevoeging nuttig, de machine is best duur door deze extra functie!
Als je de machine minder belaad geeft hij dan ook aan dat je minder wasmiddel moet gebruiken?
Ik heb nu een Miele en deze geeft dat wel aan.
Gaat de wasmiddellade inmiddels makkelijk open(andere reviews).?

Reageer

Irene 03-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
Mooie stille en zeer zuinige machine
Duidelijk display. Makkelijk in te stellen.
Machine denkt vaak handig mee en past wastijd aan. 👍

Pluspunten

  • Stil en zuinig
  • Duidelijk display

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pet 22-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Beter dan gedacht

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
Programma’s werken zoals je verwacht . Alles is duidelijk aan gegeven. Was komt duidelijk schoon en fris uit de machine.helemaal blij mee

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Frits 17-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi en gemakkelijk

Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
Goede machine, ziet er degelijk uit en is gemakkelijk te bedienen. Verder ziet de machine er fraai uit en is erg zuinig in het gebruik.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Erg zuinig

Minpunten

  • Niet kunnen ontdekken

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Edo 17-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Grote, stille wasmachine met veel opties

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
We hebben voor dit product kozen omdat we een groot gezin hebben, veel verschillende wassen moeten draaien en daarom een grote trommel wilden. Dit is een goede en gebruiksvriendelijke machine. Je kunt ook makkelijk en zuinig kleine wasjes draaien. De stoomoptie maakt het helemaal af.

Pluspunten

  • Grote trommel
  • Gebruiksvriendelijke paneel
  • Veel wasprogramma's waaronder stoomfunctie
  • Per wasprogramma veel opties

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed
Elly 14-01-2019

Beste Edo,
Bij de kleine wasjes gebruik je dan ook minder wasmiddel?Geeft de wasmachine dit aan?Ik heb nu een Miele en deze werkt zo.
Heeft u nut van de zoutfunctie en zo ja waar merkt u dat aan?
Met vriendelijke groet,
Elly

Elly 14-01-2019

Beste Edo,
Bij de kleine wasjes gebruik je dan ook minder wasmiddel?Geeft de wasmachine dit aan?Ik heb nu een Miele en deze werkt zo.
Heeft u nut van de zoutfunctie en zo ja waar merkt u dat aan?
Met vriendelijke groet,
Elly

Reageer

Daniella 16-12-2017
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Mooi design, makkelijk te bedienen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

8,0
Mooi design met een makkelijk bediening
Gekozen voor de mooiste wasmachine uit de rij met de laatste snufjes (stoom functie, onthardingsreservoir)
Geen moment spijt gehad van de iets duurdere aankoop
De wasmachine is zeer overzichtelijk en duidelijk in de bediening, geluidsniveau is goed en uiteraard komt de was er stralend schoon uit !

Pluspunten

  • Mooi design
  • Makkelijke bediening

Minpunten

  • Soft touch aan/uit knop

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Elly 14-01-2019

Beste Danielle,
Heeft u nut van de toevoeging van zout en zo ja waar merkt u dat aan?
Ik ben op zoek naar een nieuwe AEG maar twijfel tussen deze en de voordeligere zonder deze functie
Met vriendelijke groet,
Elly

Reageer

Riny 14-12-2017
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

veel mogelijkheden en keuzes

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

7,0
tiptoetsen zijn af en toe wat zenuwachtig , voor ouderen te veel keuzes mogelijk, maar als je eenmaal weet hoe het werkt , een fijne machine met een grote deuropening en een zeer krachtige centrifuge.

Pluspunten

  • veel keuze mogelijkheden
  • grote deuropening
  • 1600 rpm centrifuge

Minpunten

  • te veel keuze mogelijkheden voor ouderen
  • in het wasverzachter bakje blijft soms water staan
  • zenuwachtige tip toets bediening

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Bea van der velde 14-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Wasmachiene

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG L9FE96CS

Algemene score

9,0
Waterontharder en stroomverbruik garantie 5 jaar en 10 jaar opde motor en het advies in de winkel eigenaar was netzoals wij eerst miede fan

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Toon meer reviews