Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 35 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sony FDR-AX53 zwart op Kieskeurig.be. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,5

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

j**5@g**l.com 03-04-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

degelijke camera met scherpe beelden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

9,0
Het is een degelijke camera en eenvoudig in de bediening. er zijn veel instelmogelijkheden, die eenvoudig zijn te vinden.
de stabilisator werkt helemaal goed. de beelden zijn echt loepscherp

Pluspunten

  • scherp beeld
  • voelt stevig aan
  • goede stabilisatie
  • goede beeldzoeker

Minpunten

  • foto's zijn lastig scherp te stellen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Matheus 06-02-2022
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Video-technisch een mooie camcorder met wat haken en ogen.

Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

7,0
Deze camcorder is vrij groot. En vrij zwaar. Vergeleken met mijn oude JVC camcorder. Voor de bediening heb ik daarom beide handen nodig. In plaats van één hand. Hij ligt ook minder soepel in de (rechter)hand dan de oude JVC uit 2007. Technisch is de camcorder een stuk beter. Een HDD (dus geen risico op crash van de harde schijf), betere beeldkwaliteit (4K) en betere beeldstabilisatie. Of ik de beeldzoeker vaker ga gebruiken dan een video opnemen via het uitklapbare schermpje is nog de vraag.
Als je 4K video's wilt maken heb je een grote opslagcapaciteit nodig. Reken op 150 euro extra om wat opslagcapaciteit aan te schaffen. Met een hoge schrijfsnelheid. Een 256 Sandisk Pro 170 mb/s is een mooi begin.
De wifi-verbinding met een laptop en een smartphone is ingewikkeld. Het werkt met twee verschillende netwerken. Eén voor je laptop (je normale SSID) en een voor je smartphone (een door Sony verzonnen SSID). Beide geven foutmeldingen. Dus geen wifi-verbinding. Ik gebruik een kabeltje.
Kortom, video-technisch een aardige camcorder, maar wel een met wat haken en ogen.

Pluspunten

  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Allerlei technische snufjes

Minpunten

  • Vrij zwaar en groot
  • wifi-verbinding met pc is ingewikkeld

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Onvoldoende
Onvoldoende
Voldoende

Reageer

f**r@g**l.com 18-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

8,0
De camera is wel wat groter dan ik gewend ben, maar de camera is niet extreem zwaar.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Past op standaard statief

Minpunten

  • Er is geen cameratas voor te krijgen
  • Slecht leverbaar

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Reyer 20-01-2021
  • Product gekocht

Heel goede beeldkwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

9,0
Prima aankoop
Pluspunten zijn: scherpte, kleuren, helderheid, beeldstabilisatie, bediening touch screen
Minpunten: nog niet ontdekt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

WiBo 21-09-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Helaas geen 4K camera

Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

5,0
Camera 2 jaar gebruikt met HD. Dit gaat best wel goed.
Nu mijn computer er klaar voor is wil ik in 4K gaan filmen.
Dit is één grote ramp! Schokkerige beelden waar je niet goed van wordt.
Beeldsensor kan data niet aan!
Er staat 4K op de buitenkant....kom op Sony!

Pluspunten

  • HD mooi beeld
  • Beeldstabiel bij beweging

Minpunten

  • 4K is een schokkerig gebeuren Sony onwaardig
  • Klein en kort kijkvenster

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Maurice 28-05-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Zeer goede stabilisator

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

8,0
Zeer goede camera met een prima stabilisatie en een mooie zeiss lens
Mooie vormgeving .
Ligt goed in de hand

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Jos van der Waard 19-05-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super steady beeld met inzomen (20 x optisch)

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

9,0
Na bijna 9 jaar mijn Sony HDR-CX700 VE laten opvolgen door deze geweldige Sony FDR-AX53.
Ietsje groter en wat zwaarder maar nog steeds een compacte kamera met ongekend veel mogelijkheden en schitterende (4K) beelden.
En mooi dat ik dezelfde batterijen kan blijven gebruiken.
Opnames tijdens lopen of fietsen blijven vrijwel trillingsvrij door het "Gimbal"effect van de bewegende lens.
Echt een aanrader!

Pluspunten

  • 20 x optosche zoom i.c.m. trillingsvrije opnames
  • Compact en dus ideale reiskamera
  • Zowel automatisch als handmatig in te stellen

Minpunten

  • Geen beschikbare zonnekap

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Ferry 02-03-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Top camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

9,0
Super cam, met dual opname. Werkt prima met sony statief. Gekocht bij kamera express. Wel wat aan de grote kant, maar dat is voor mijn doeleinde niet erg

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Adje 23-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Lichtsterk en handig in gebruik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

8,0
Zeer tevreden over opnames bij weinig licht en na de eerste kennismaking met het menu is de camera niet moeilijk in te stellen en te bedienen.

Pluspunten

  • opname bij weinig licht
  • snel in gebruik te nemen

Minpunten

  • accuduur
  • handbandje te krap

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Aletta 11-07-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Een aparte beeldzoeker, super objectief en K4 kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

8,0
Ik had een HANDYCAM HDR-XR350VE, maar die heeft het begeven. Om toch de superkwaliteit te houden kwam ik op deze SONY uit. De optische beeldstabilisatie met de "wiebellens" is geweldig, net als de 4K kwaliteit. De optische zoom en de diafragma vindt ik ook belangrijk.

Pluspunten

  • optische beeldstabilisatie
  • 4K beeldkealiteit
  • losse SD kaartjes, zeker stellen beeldmateriaal
  • mogelijkheid losse microfoon
  • goede optische zoom

Minpunten

  • fors en zwaar
  • geen GPS

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

jacobs 27-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

fdr-ax53

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

9,0
prachtige camera met loepzuivere beelden, met extra microfoon ecmg-z1m super geluid en weinig ruis. deze camera vervangt de 0 jaar oude sony hdr-sr12.nu nog scherpere beelden in HD modus en veel meer gebruiksgemak. geen schokkende beelden meer tijdens lopen. kortom erg tevreden.

Pluspunten

  • gebruiksgemak
  • goede wendbaarheid en gewicht
  • stabiele mooie shots zonder schokken

Minpunten

  • giga handleiding
  • wat kort HDMI kabeltje

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

R. van Geest 11-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Geweldige videocamera.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

10,0
Ik heb deze Sony AX53 gekocht als vervanging voor mijn nog prima werkende Sony CX-305 HD camera. De primaire reden voor vervanging was het gemis van een beeldzoeker, omdat vaak bij fel zonlicht niet kon zien wat ik filmde. Nu blijkt de HD kwaliteit van de AX53 veel hoger te zijn, dan de maximale (FX) kwaliteit van de CX-305. Het beeld is werkelijk bijzonder scherp en ook de stabilisatie is werkelijk geweldig. Ook het geluid is veel beter. Wel is de AX 53 flink groter dan de CX-305 en ook zwaarder, maar dat is van onderschikt belang. De prestaties van deze camera zijn boven verwachting. Het is een 4K camera, maar film in HD formaat. Ik had eerst de AX33 op het oog, maar toch gekozen voor deze AX53. Sony heeft ook een €100,00 Cashback actie (is pas te claimen 30 dagen na aankoop, dus niet vergeten!!) en maakt de camera extra aantrekkelijk. Ik ga heel veel plezier beleven aan deze camera. Ik heb de camera gekocht bij Kamera-Express in Capelle a/d IJssel en ik ben daar bijzonder goed geholpen. De medewerker nam voor mij alle tijd en gaf ook uitleg over de verschillende functies in deze camera.

Pluspunten

  • Beeldzoeker
  • Beeldstabilisatie
  • Geluidskwaliteit
  • Bediening
  • Beeldkwaliteit

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

BennyHuyghe 02-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

4K videocamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

10,0
Ook al is het een toestel voor amateurs, toch geeft het een professioneel gevoel.
Heel wat anders dan de Panasonic HC-VXF990EGK die na 2 jaar en 3 maanden stuk was en toch ook een toestel van 2016 was.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Mooie beelden
  • Eenvoudige interface

Minpunten

  • Wat rare aansluiting stroomkabel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

A.Schot 10-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super scherp Goede accu Makkelijke bediening

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

9,0
Het is een semi professionele camera, Kan er zelfs goede intevieuws mee doen.
Super scherp 4 K beelden en goed geluid.

Pluspunten

  • Klein maar toch profesioneel
  • Top camera
  • Goed geluid

Minpunten

  • kan ik nog niet vinden
  • idem

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

JG 12-03-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mega ontwerpfout in de camera!!

Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

2,0
snap niet dat deze videocamera zon hoge score heft.
Zit namelijk een enorme ontwerpfout in.
Het geluid van de beeldstabilisatie (BOSS) maakt een luid zoem geluid. Valt niet erg op, maar de microfoon zit er zo dicht op dat als je beelden terug kijkt, je de zoem gewoon constant hoort.
Eerst dacht ik dat het een fout was, maar bij de tweede camera (omgeruild) was precies hetzelfde, Ook in de winkel nog een camera ax53 gepakt en getest en hetzelfde.
Ik ben een kenner maar dit is echt heel slecht...

Schaam je SONY!! Dit kan echt niet!!!!!!!!!

Pluspunten

  • Beeld
  • Stabilisatie

Minpunten

  • Stabilisatie zoem dicht bij microfoon
  • De zoem verpest elke stille opname. Bv in bos....

Review criteria:

Slecht
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Archos 25-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

goede kwaliteit

Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

9,0
Nog maar net mee bezig, maar bediening logisch, beelden 4K uitstekend en geluid komt goed door. Camera ligt goed in de hand.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • geluid
  • handzaam
  • prettige bediening

Minpunten

  • nog niet gevonden

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

rik bakker 15-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

wat een fijne camera!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

9,0
wat een ongelooflijke steady shot!en een prachtig beeld!De vorige sony was alweer 12jaar oud,goed bevallen..maar nu zie je wel het verschil!!Ook gekozen vanwege de zoeker,met veel zonlicht zie je niet veel in het scherm. Niet te klein,ligt lekker in de hand.Erg blij mee!

Pluspunten

  • steady shot
  • 4k beeldkwaliteit
  • beeldzoeker
  • prijs/kwaliteit verhouding

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

rvg 11-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

goede service en prima product

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

8,0
videocamera AX53 van Sony geeft mooie beelden bij de eerste test.
vooral de stabilisatie valt op in vergelijking van vorige videocamera's ( JVC), die ik had.
ik moet de camera nu nog verder leren kennen en alle mogelijkheden verder testen.

Pluspunten

  • mooie beelden
  • stabilisatie

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

rtt007 23-08-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

een goede upgrade naar 4K

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

10,0
Dit is mijn derde camcorder van Sony, ik wilde een upgrade naar 4K. Het gewicht van de camcorder is hetzelfde, maar een beetje groter.
Ik kan nog steeds mijn vorige afstandsbediening gebruiken (start/stop/zoom/outzoom/foto). Het is erg handig op een statief.
De camera heeft een grotere Carl Zeiss lens van betere kwaliteit, 20x zoom. De BOSS-beeldstabilisatie is bijna hetzelfde als mijn vorige camcorder (13x beeldstabilisatie; 4x was voor mijn eerste camcorder).
De batterij is hetzelfde, ik had alleen nog een circulair polarisatiefilter 55mm nodig (voor filmen dichtbij water of groene achtergrond) en een snellere SD-kaart (class 3, 100 Mbps).
Voor foto's bij weinig licht geldt nog steeds dezelfde minimale shutter speed 0.6 sec. Ik zou liever shutter speed limit 3 sec hebben op een statief (voor foto's in de nacht, vuurwerk).
De 4K-video's worden langzamer verwerkt, maar de kwaliteit is veel beter. De FDR-AX53 camcorder is een goede upgrade naar 4K.

Pluspunten

  • 20X zoom lens van Carl Zeiss
  • Optical viewfinder
  • Beeldkwaliteit
  • Fotokwaliteit

Minpunten

  • 0.6 sec min shutter speed limit

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

taurinus 19-08-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

helder beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FDR-AX53 zwart

Algemene score

8,0
hij is wel wat groter als ik gewend was, maar licht desondanks toch lekker in de hand.
het beeld is vele malen beter als ik gewend was, voor mij dus echt een topmodel dus een aanrader.

Pluspunten

  • helder beeld
  • stabilisators

Minpunten

  • wat groot
  • grote batterij

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Toon meer reviews