Philips OneBlade Pro QP6520/20 - Reviews

Best Reviewed apr 2017 Philips OneBlade Pro QP6520/20
Best Reviewed april 2017
Specificaties
Oplaadbaar
Ja
Bedrijfstijd
90 min.
Kleuren
zilver, zwart
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 33 reviews geschreven op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,5

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

artificial_sunlight 03-04-2017
  • Product paar weken in bezit

Goede styler en trimmer, minder scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Voor mij is de OneBlade voornamelijk een trimmer en styler. Als scheerapparaat scheert hij voor mij niet glad genoeg.

Voordat ik de OneBlade had schoor ik me om de 3 dagen glad met een scheermes (ouderwets mesje (geen Gillette Mach3 oid) zeep en een kwast). Maar omdat ik toch mijn stoppelbaardje beter vind staan is een trimmer toch handig. De OneBlade kan hiervoor goed gebruikt worden. Ik beoordeel het apparaat per punt functie die Philips er zelf aan geeft:

Trimmen:
Het trimmen met deze OneBlade (QP6520) kan in lengtes van 0.4-10 mm. De eerste keer moet ik even kijken hoe de verstelbare kam er op- en af- geklikt moest worden, maar als je het eenmaal gedaan het is het simpel. Dan is het een kwestie van de lengte instellen en dan met de juiste kant van de kam tegen je gezicht aan en trimmen maar (ik had de eerste keer niet direct door hoe het zat en had dus een heel ongelijke baard). Het trimmen gaat wat mij betreft goed en ik blijf het ook met de OneBlade doen. Onder mijn neus kan ik met de verstelbare kam niet alles bereiken, dus moet ik de laatste haartjes zonder kam korter maken. Voorheen gebruikte ik een Philips Multigroom maar hiermee kon ik veel minder nauwkeurig trimmen.

Bijwerken:
Ook wel stylen. De contouren van mijn stoppelbaard kan ik met de OneBlade zonder kam mooi strak maken. Het apparaat ligt goed in de hand ondanks dat het maar een dun apparaat is (ik heb grote handen). Voorheen deed ik dit met een scheermes en dat vind ik een stuk lastiger.

Scheren:
Ik vind het scheren net zo goed gaan als met een series 1000 shaver van Philips (goedkoopste serie). Als ik me glad wil scheren en een baardje van een paar dagen heb, scheer ik me eerst met de OneBlade en scheer ik me daarna goed glad met een scheermes met zeep en een kwast. Anders lijkt het net of ik me al een dag niet meer geschoren heb. Dus echt glad scheren is er voor mij niet bij met dit apparaat.

Overige opmerkingen:
-De reis etui stelt niet veel voor, het is gewoon een zakje.
-De batterij laad snel op en gaat lang mee, ik heb hem pas 1 keer opgeladen en al ruim een maand in gebruik. ( de pro heeft Li-ion de gewone versie NiMH en die zal na een paar jaar dus snel verminderen in gebruiksduur (die ervaring heb ik met mijn tondeuse van Philips)
-De handleiding is heel erg karig. Ik heb hem niet onder de douche gebruikt, want dat staat er niet in bijvoorbeeld. Nu bestaat de handleiding uit 16 plaatjes.

Pluspunten

  • Snel opladen
  • Lang gebruik zonder laden
  • Stylen gaat makkelijk

Minpunten

  • Scheren niet super glad

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

YBTD 15-05-2017
  • Product paar maanden in bezit

Handig toestel, niet perfect glad

Algemene score

9,0
Eerste indruk is dat het een degelijk toestel is. Ik scheer mij normaal handmatig 2x per week. Met dit toestel moet ik het toch 3x per week doen. Ik krijg mij niet volledig gladgeschoren, hoe wel ik moet zeggen dat het vrij vlot gaat. Misschien moet ik het elektrisch scheren nog wat gewoon worden en beter onder de knie krijgen.

De batterij van het toestel is wel goed, ondertussen 2 weken verder en ze is nog steeds, na 3x scheren per week, voor 80 opgeladen. Dat is toch wel een mooi resultaat. Het proper maken van het mesje is net zoals bij de manuele gewoon goed onder de kraan spoelen en klaar.

Het toestel zelf is echt wel kwalitatief gebouwd en voelt degelijk aan, het heeft een goede grip en wijst zichzelf heel snel uit. Een plus is het bijgeleverde tasje om het toestel te vervoeren voor bijvoorbeeld op reis. Kabel van de oplader mocht misschien iets langer zijn.

Pluspunten

  • Gemakkelijk
  • Snel in gebruik
  • Batterij
  • Kwalitatief toestel

Minpunten

  • Geen glad resultaat

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

RHeinhuis 30-07-2017

Oneblade geeft een unieke scheerervaring

Algemene score

10,0
Wat een verademing de nieuwe Philips OneBlade !

1.Scheren zonder schuim
2.Scheert makkelijk tegen de haren in.
3.Nat of droog te gebruiken, door waterdichte behuizing.
4.Makkelijk mee te nemen!
5.vriendelijk in gebruik (geen kleine wondjes, of geirriteerde huid)
6.Lange batterij duur!

Al beze punten zorgen ervoor dat ik het iedereen kan aanbevelen!
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Wilco B 18-04-2017
  • Product paar maanden in bezit

Goede styler

Algemene score

7,0
Ik heb de Phillips Oneblade nu 8 keer gebruikt.
De accu gaat lekker lang mee, heb deze enkel opgeladen bij ontvangst en sindsdien werkt deze nog steeds!!!!!
Vormgeving is erg fijn en ligt lekker in de hand.
Tijdens gebruik is deze zeer snel en makkelijk schoon te maken.
De bijgeleverde opzetkop voor verschillende standen is zeer fijn in gebruik.

Gladscheren: Voor glad scheren moet ik toch mededelen dat er niks boven een scheermes gaat dus als je enkel gladscheert dan zou ik hem niet aanraden!!

Snelscheren: Voor een snelle scheerbeurt als je weinig tijd hebt dan is de Oneblade ook een goede uitkomst.
één van mijn scheerbeurten had ik maar 5 minuten de tijd , dat was dus haastig en zeer snel scheren.
Wat mij hiervan erg verbaasde is dat dit geen geïrriteerde huid veroorzaakte en alsnog was het kort genoeg om er weer een paar dagen tegen aan te kunnen.

Contouren scheren: Als je verschillende soorten baarden, snorren etc wilt testen dan is de Oneblade een unieke uitkost.
d.m.v. de bijgeleverde standen kop kun je snel en makkelijk kiezen tussen 0.1mm en 5mm hierdoor kan je snel bepaalde patronen / modellen scheren.

Conclusie: Snel en gemakkelijk in gebruik, zeer lange levensduur van de accu, makkelijk en leuk om afwisselingen te creëren en is ook te verkrijgen voor een niet al te dure prijs.
De enige rede om het apparaat niet aan te schaffen is als je enkel babybillen glad wilt scheren

Pluspunten

  • Accu gaat lang mee
  • Snelscheren
  • Veel mogelijkheden voor contouren

Minpunten

  • niet bedoelt voor gladde scheerbeurten

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

WilcoB 18-04-2017

Alles in 1

Algemene score

8,0
Ik heb de Phillips Oneblade nu 8 keer gebruikt.
De accu gaat lekker lang mee, heb deze enkel opgeladen bij ontvangst en sindsdien werkt deze nog steeds!!!!!
Vormgeving is erg fijn en ligt lekker in de hand.
Tijdens gebruik is deze zeer snel en makkelijk schoon te maken.
De bijgeleverde opzet kop voor verschillende standen is zeer fijn in gebruik.

Gladscheren: Voor glad scheren moet ik toch mededelen dat er niks boven een scheermes gaat dus als je enkel glad scheert dan zou ik hem niet aanraden maar dit geld natuurlijk dan voor elk apparaat.

Snel scheren: Voor een snelle scheerbeurt als je weinig tijd hebt dan is de Oneblade ook een goede uitkomst.
één van mijn scheerbeurten had ik maar 5 minuten de tijd , dat was dus haastig en zeer snel scheren.
Wat mij hiervan erg verbaasde is dat dit geen geïrriteerde huid veroorzaakte en alsnog was het kort genoeg om er weer een paar dagen tegen aan te kunnen.

Contouren scheren: Als je verschillende soorten baarden, snorren etc wilt testen dan is de Oneblade een unieke uitkomst.
d.m.v. de bijgeleverde standen kop kun je snel en makkelijk kiezen tussen 0.1mm en 5mm hierdoor kan je snel bepaalde patronen / modellen scheren.

Conclusie: Snel en gemakkelijk in gebruik, zeer lange levensduur van de accu, makkelijk en leuk om afwisselingen te creëren en is ook te verkrijgen voor een niet al te dure prijs.
De enige rede om het apparaat niet aan te schaffen is als je enkel babybillen glad wilt scheren.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Hanzel 14-04-2017

Meer dan een trimmer

Algemene score

8,0
Het is een mooie trimmer welke er mooi uit ziet. Accuduur is zeer lang, ongeveer 25 scheerbeurten op een accu.

Scheert ook nagenoeg glad. Ben zeer blij met de trimmer!
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

DDerickx 05-04-2017
  • Product paar weken in bezit

Perfecte trim en scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Eerste trim/scheerapparaat waar ik geen irritaties van krijg. Heb het stylen, trimmen en scheren uitgetest. Met de Oneblade moet iedereen het lukken. Je kunt je baard mooi stylen, mooi stoppelbaardje maken of gewoon glad scheren. De oneblade ziet er goed uit, ligt fijn in de hand en voelt degelijk aan. Hij is snel opgeladen en de accuduur is heel erg lang. Makkelijk schoon te maken, gewoon onder de kraan. Makkelijk mee te nemen, niet te groot. Opzetstuk met veel standen en functioneert goed.

Pluspunten

  • Geen irritatie
  • Lange accuduur
  • Snel oplaadbaar
  • ! apparaat voor trimmen, stylen en scheren
  • Makkelijk schoon te maken

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

DDerickx 04-04-2017

Perfecte trim en scheerapparaat

Algemene score

10,0
Met de Philips Oneblade heb ik geen last van irritaties, wat ik bij andere apparaten wel had. Heb zelf uitgeprobeerd om te stylen, stoppeltjesbaard en glad te scheren. Iedereen kan het met de Oneblade. Het is handig als je een bepaalde baardlengte wil met het opzetstuk, ook als je het glad wil scheert de Oneblade goed. Schoonmaken kan je gewoon onder de kraan. De batterijduur is heel erg lang en makkelijk af te lezen. Mocht de Oneblade leeg zijn, is die ook snel opgeladen. Ligt ook fijn in de hand, voelt degelijk aan en ziet er goed uit.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

artificialsunlight 02-04-2017

Goede styler en trimmer, minder scheerapparaat

Algemene score

8,0
Voor mij is de OneBlade voornamelijk een trimmer en styler. Als scheer apparaat scheert hij voor mij niet glad genoeg.
Voordat ik de OneBlade had schoor ik me om de 3 dagen glad met een scheermes (ouderwets mesje (geen Gillette Mach3 oid) zeep en een kwast). Maar omdat ik toch mijn stoppelbaardje beter vind staan is een trimmer toch handig. De OneBlade kan hiervoor goed gebruikt worden. Ik beoordeel het apparaat per punt functie die Philips er zelf aan geeft:

Trimmen:
Het trimmen met deze OneBlade (QP6520) kan in lengtes van 0.4-10 mm. De eerste keer moet ik even kijken hoe de verstelbare kam er op- en af- geklikt moest worden, maar als je het eenmaal gedaan het is het simpel. Dan is het een kwestie van de lengte instellen en dan met de juiste kant van de kam tegen je gezicht aan en trimmen maar (ik had de eerste keer niet direct door hoe het zat en had dus een heel ongelijke baard). Het trimmen gaat wat mij betreft goed en ik blijf het ook met de OneBlade doen. Onder mijn neus kan ik met de verstelbare kam niet alles bereiken, dus moet ik de laatste haartjes zonder kam korter maken. Voorheen gebruikte ik een Philips Multigroom maar hiermee kon ik veel minder nauwkeurig trimmen.

Bijwerken:
Ook wel stylen. De contouren van mijn stoppelbaard kan ik met de OneBlade zonder kam mooi strak maken. Het apparaat ligt goed in de hand ondanks dat het maar een dun apparaat is (ik heb grote handen). Voorheen deed ik dit met een scheermes en dat vind ik een stuk lastiger.

Scheren:
Ik vind het scheren net zo goed gaan als met een series 1000 shaver van Philips (goedkoopste serie). Als ik me glad wil scheren en een baartje van een paar dagen heb, scheer ik me eerst met de OneBlade en scheer ik me daarna goed glad met een scheermes met zeep en een kwast. Anders lijkt het net of ik me al een dag niet meer geschoren heb. Dus echt glad scheren is er voor mij niet bij met dit apparaat.

Overige opmerkingen:
-De reis etui stelt niet veel voor, het is gewoon een zakje.
-De batterij laad snel op en gaat lang mee, ik heb hem pas 1 keer opgeladen en al ruim een maand in gebruik. ( de pro heeft Li-ion de gewone versie NiMH en die zal na een paar jaar dus snel verminderen in gebruiksduur (die ervaring heb ik met mijn tondeuse van Philips)
-De handleiding is heel erg karig. Ik heb hem niet onder de douche gebruikt, want dat staat er niet in bijvoorbeeld. Nu bestaat de handleiding uit 16 plaatjes.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Derk1983 29-03-2017
  • Product paar weken in bezit

Philips OneBlade, een goed product met goed resultaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik vind de Philips OneBlade een mooi product. Je pakt hem sneller dan een scheermesje om je baard te stylen. Pakken - gebruiken - afspoelen en klaar.
Zeer makkelijk in gebruik en het resultaat mag er zijn.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Accu gaat lang mee

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

derk1938 27-03-2017

De OneBlade is een superproduct.

Algemene score

10,0
De OneBlade is een fantastisch apparaat. Het scheert je haren in een mum van tijd weg zonder eerst scheerschuim aan te brengen> je pakt hem heel snel om je baard bij te werken.
Het is fijn, als je een strakke lijn wilt maken, er niks in het zichtveld zit. Je kunt namelijk zien waar het apparaat je huid raakt. Bij 'gewone' scheermesjes zit er altijd iets voor: de houder van de mesjes ontneemt het zicht op je huid.
Wanneer je klaar bent met scheren/stylen, afspelen en klaar.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Bart van Rhijn 27-03-2017
  • Product paar maanden in bezit

Doet wat het moet doen.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Trimmen of glad scheren doet het allemaal. Batterij gaat ook opvallend lang mee. Alleen geen reservaar om de haren op te vangen.

Pluspunten

  • Trimmen of glas scheren doet het allemaal.

Minpunten

  • Vangt haren niet op in een reservaar.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Royke16 27-03-2017

Doet wat hij zegt te doen

Algemene score

6,0
Heb de OneBlade Pro gekocht omdat ik met gebruik van reguliere scheermesjes vaak ingegroeide haren kreeg in mijn nek. Dit is verholpen met dit product.

Verder ook ideaal voor het trimmen van je gezicht- en lichaamshaar.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

JimW 21-03-2017

doet zijn werk goed en snel!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Al met al is het een prima apparaat, enkele voordelen/ goede punten die er voor mij uitspringen zijn alsvolgt;
- eenvoudig in te stellen trimkop met zeer veel verschillende lengte mogelijkheden
- scheert soepel en snel
- ligt prettig in de hand
- veel scheermomenten op een volledig opgeladen accu (bij mij 5% stroom per volledige scheerbeurt van een gezicht met volledige baardgroei)
- compact design, dus goed mee te nemen op op bijvoorbeeld een vakantie
Daarnaast ziet het apparaat er stijlvol uit en is het accu percentage duidelijk af te lezen via de display.
Al met al een prima apparaat!

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

hansrobben83 18-03-2017
  • Product paar weken in bezit

Leuke tool voor hipsters!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Na de OneBlade nu 3 weken gebruikt te hebben kan ik niet anders zeggen dat de resultaten geweldig zijn. Een aantal jaar geleden heb ik ook geprobeerd over te stappen naar elektrisch scheren, maar dat werdt geen succes. Veel huidirritaties en erg snel botte mesjes. Met de OneBlade kun je zeggen dat je hetzelfde gemak hebt als met nat scheren. Droog, onder de douche en zelfs met scheerschuim geeft een verrassend glad resultaat.

Ook heb ik een week een baard laten staan en blijkt de OneBlade ook goed te werken als precisiemesje. Voor de wat langere baard (langer dan ± 0,5 cm) werkt het meegeleverde opzetstuk ook perfect. Alleen als je houdt van een kort stoppelbaardje werkt het opzetstukje niet goed en ontstaan er gladde stukken. Jammer, want zo draag ik mijn baard het liefste.

Toen ik de OneBlade thuis kreeg heb ik hem eenmalig volledig opgeladen tot 100 minuten. Hiervoor is een duidelijke indicatie op het display. Na drie weken gebruiken kan ik nog een uur scheren en ik gebruik hem toch zeker 5x in de week! Erg goede accu.

Kortom, de OneBlade is een ideaal scheerapparaat voor een redelijke prijs. Een klein nadeel zou het opzetstukje kunnen zijn bij gebruik in de kortste stand. Een ander nadeel is misschien de dikte van het apparaat bij het mesje. Bij een nat scheersysteem zit het mesje op een dun 'steeltje' en kun je goed zien wat je doet. Bij de OneBlade is dat wat moeilijker en moet je beter opletten als het aan komt op precisie!

Voor iedereen die twijfelt zeg ik....kopen!

Pluspunten

  • makkelijk schoon te maken
  • glad scheerresultaat
  • erg goede accu

Minpunten

  • het opzetkammetje op de korste stand

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

patrickh 17-03-2017
  • Product paar maanden in bezit

handig

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Handig apparaat voor een verzorgde baard.
Mooi design.scheert fijn en geen pijn.
Glijd makkelijk over je gezicht.
Even opladen en je kunt er een tijdje me scheren.
Onder de kraan afspoelen en klaar.

Pluspunten

  • ligt fijn in je handen

Minpunten

  • haartjes vallen op je pols, trui of grond

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

patrickh 17-03-2017

handig

Algemene score

6,0
Handig apparaat voor een verzorgde baard.
Mooi design.scheert fijn en geen pijn.
Glijd makkelijk over je gezicht.
Even opladen en je kunt er een tijdje me scheren.
Onder de kraan afspoelen en klaar.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Anoniem 17-03-2017

Leuke tool voor hipsters!

Algemene score

10,0
Na de OneBlade nu 3 weken gebruikt te hebben kan ik niet anders zeggen dat de resultaten geweldig zijn. Een aantal jaar geleden heb ik ook geprobeerd over te stappen naar elektrisch scheren, maar dat werdt geen succes. Veel huidirritaties en erg snel botte mesjes. Met de OneBlade kun je zeggen dat je hetzelfde gemak hebt als met nat scheren. Droog, onder de douche en zelfs met scheerschuim geeft een verrassend glad resultaat.

Ook heb ik een week een baard laten staan en blijkt de OneBlade ook goed te werken als precisiemesje. Voor de wat langere baard (langer dan ± 0,5 cm) werkt het meegeleverde opzetstuk ook perfect. Alleen als je houdt van een kort stoppelbaardje werkt het opzetstukje niet goed en ontstaan er gladde stukken. Jammer, want zo draag ik mijn baard het liefste.

Toen ik de OneBlade thuis kreeg heb ik hem eenmalig volledig opgeladen tot 100 minuten. Hiervoor is een duidelijke indicatie op het display. Na drie weken gebruiken kan ik nog een uur scheren en ik gebruik hem toch zeker 5x in de week! Erg goede accu.

Kortom, de OneBlade is een ideaal scheerapparaat voor een redelijke prijs. Een klein nadeel zou het opzetstukje kunnen zijn bij gebruik in de kortste stand. Een ander nadeel is misschien de dikte van het apparaat bij het mesje. Bij een nat scheersysteem zit het mesje op een dun 'steeltje' en kun je goed zien wat je doet. Bij de OneBlade is dat wat moeilijker en moet je beter opletten als het aan komt op precisie!

Voor iedereen die twijfelt zeg ik....kopen!
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

jeroensreview 17-03-2017

Voor trimmen top! Voor een gladde huid niet voldoende.

Algemene score

8,0
Ik had een trimmer van Philips met snoer; oud beestje, maar was oké. De one blade is voor het trimmen van je baard perfect! Door zijn kleine/smale kop gemakkelijk te manoeuvreren langs de kaaklijn en andere 'hoekige delen'.

Het helemaal glad scheren van de huid is met de one blade helaas niet geweldig. De haartjes gaan voor het zicht wel weg, maar het is nog steeds erg stoppelig. (Nu moet ik zeggen dat er nog nooit een machine tegen normaal scheerschuim en een mesje is opgewassen.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

JimW 17-03-2017

doet zijn werk goed en snel!

Algemene score

10,0
Al met al is het een prima apparaat, enkele voordelen/ goede punten die er voor mij uitspringen zijn alsvolgt;
- eenvoudig in te stellen trimkop met zeer veel verschillende lengte mogelijkheden
- scheert soepel en snel
- ligt prettig in de hand
- veel scheermomenten op een volledig opgeladen accu (bij mij 5% stroom per volledige scheerbeurt van een gezicht met volledige baardgroei)
- compact design, dus goed mee te nemen op op bijvoorbeeld een vakantie

Daarnaast ziet het apparaat er stijlvol uit en is het accu percentage duidelijk af te lezen via de display.

Al met al een prima apparaat!
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Toon meer reviews