• Test panel 8,4 jul 2021
Bekijk 12 andere uitvoeringen
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 17 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,4

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

John 29-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie tv, mooi beeld en gebruiksvriendelijk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

8,0
Ik heb dit product een aantal weken mogen testen. Erg leuk om te doen.

Laat ik beginnen bij het uitpakken van het product.
Dit product uitpakken is het handigste om dit met zijn tweeën te doen.
Niet dat het apparaat zwaar is, maar hij is toch redelijk breed.
Het uitpakken gaat makkelijk aangezien je de kartonnen doos omhoog kan tillen, waardoor je niet de hele tv vanaf de bovenkant eruit hoeft te tillen.

Daarna is het een kwestie van de tv op het stroom/spanning aansluiten en de tv kan aangezet worden.
Je word vervolgens begeleid door de installatie, waarbij de tv gaat kijken naar actieve apparaten die op 1 van de 4 HDMI poorten aangesloten zijn.

Een aantal applicaties zijn reeds standaard geïnstalleerd, er zijn nog een aantal applicaties beschikbaar, maar hiervoor dien je eerst met je Google account in te loggen of deze aan te maken.
Als je dit gedaan hebt, dan kunnen deze ook gedownload worden.

Het zelfde geldt om gebruik te maken van de Bravia Core streaming dienst, hiervoor is ook een account benodigd, maar hier kom ik later nog even op terug.

Beeldkwaliteit:
De beeldkwaliteit van de tv vond ik mooi, maar niet veel mooier dan andere tv's in deze prijs range.
Het beeld was mooi scherp en toonde ook heldere kleuren.
Als het licht op de tv viel, met zonnig weer, weerkaatste dit wel behoorlijk.
Vanuit meerdere invalshoeken was het beeld prima te zien.
Ik heb de tv ook in de slaapkamer getest, in het donker gaf de tv ook mooi beeld en kwamen de kleuren mooi naar voren. Met daglicht waren de kleuren ook goed te zien.

Geluidskwaliteit:
Zoals bij vele LED tv's moet je niet veel verwachten van de geluidskwaliteit.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik behoorlijk kieskeurig ben qua geluid.
Volg je een praatprogramma dan is het geluid prima.
Maar kijk je bijvoorbeeld een film of ben je naar een muziekprogramma aan het kijken dan vind ik een audio systeem (soundbar of ander systeem) naast de tv wel een must.

BRAVIA CORE – streaming service Sony:
Voor deze service heb je een account nodig. Het aanmaken is niet heel moeilijk en kan gewoon op de tv plaatsvinden. Eenmaal dat het account is aangemaakt kan je gebruik maken van de dienst. Hier is een diversiteit aan content aanwezig. Ook 4K materiaal.
Als ik kijk naar het aanbod, vind ik dit ten opzichte van andere streamingdiensten wel tegenvallen.
De kwaliteit van het beeldmateriaal zag er wel goed uit.

De tv is over het algemeen makkelijk in gebruik, al moet ik zeggen dat ik de menustructuur van mijn eigen tv persoonlijk prettiger vind.

De afstandsbediening ligt prettig in de hand en heeft voor een aantal streamingdiensten toetsen aanwezig, waardoor je deze snel kunt starten.
Wel had ik het idee dat je de afstandsbediening goed op de tv moest richten, wil je goed contact krijgen met de tv.

Het WiFi gedeelte van de tv werkte niet altijd even lekker. Geprobeerd een aantal keer te streamen met de Ziggo Go app, maar de verbinding werd regelmatig verbroken.

Het design van de tv ziet er mooi uit, alleen vind ik wel dat de tv behoorlijk snel en makkelijk stof aantrekt op de buitenranden.

Pluspunten

  • 4X HDMDI
  • Makkelijk uit te pakken
  • Makkelijk te installeren
  • Sneltoetsen op afstandsbediening streamingdiensten

Minpunten

  • Trek veel stof aan
  • Reflecteert met veel licht
  • WiFi niet stabiel

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

JBBrouwer 10-08-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer slimme TV met goede beeldkwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

9,0
Review Sony BRAVIA XR-55X90J


Uitpakken en installatie

Wat als eerste opvalt is de flinke doos die binnenkomt, goed teken, dat betekent dat de tv goed verpakt en beschermd is.
De manier waarop de doos over de televisie is geschoven vind ik en erg slimme manier van uitpakken. Met dergelijke grote schermen is het altijd even extra opletten. Door de doos van de basis omhoog te schuiven blijft de televisie staan in de stevige piepschuim basis. Hierdoor kon ik makkelijk in mijn eentje de televisie oppakken en neerleggen om de beide pootjes te bevestigen.
De ingangen zijn netjes naar de zijkant gericht en goed gelabeld zodat je geen twee keer hoeft te kijken waar de kabels die je nodig hebt in moeten. Wat ik wel een nadeel vindt van dit soort pootjes (twee hele smalle pootjes vlak bij de hoeken) is dat kabelmanagement erg moeilijk is om goed weg te werken. De pootjes zijn te smal om daar een aantal dikke kabels achter weg te werken. Aangezien ik er meerdere apparaten op wil aansluiten is het onzichtbaar wegwerken van de kabels moeilijker. Wel slim is dat de ingangen en stroomkabel verdeeld zijn aan beide kanten van het scherm, hierdoor heb je meer kans om de kabels langs de pootjes te geleiden.

Software-installatie gaat erg vlot, hele goede begeleidende stappen in de software, meteen een software update ook. De begeleidende software die je langs alles van de Google en Bravia software laat lopen is voor iedereen denk ik zeer goed te doen. Meteen enkele apps zoals Netflix en YouTube geïnstalleerd. Ik heb de televisie aan mijn wifi netwerk verbonden en dat ging vlekkeloos, de snelheid van de verbinding viel zo mee dat ik heb besloten er geen UTP-kabel in te steken. Geen haperingen of buffering problemen bij streamen op 4K. Dit hangt natuurlijk ook een beetje af van hoe goed ieders wifi netwerk is opgebouwd.

Het beeld is erg helder, voor mijn smaak veel te, maar dat is vaak met fabriek afgestelde schermen. Zonder verder aan de instellingen te hebben gezeten, gelijk maar even wat 4K content gestreamd en ik moet zeggen chappeau! Ondanks het wel erg felle witte delen, erg mooi beeld al.

Design

Het design van het hele scherm bevalt zeer goed. De pootjes vind ik qua styling erg mooi, alleen het nadeel is het wegwerken van alle kabels die ik aangesloten heb.
Zeer smalle randen, dat is echt een wereld van verschil tegenover onze eigen tv. Het scherm is voor onze opstelling misschien net een tikkeltje te groot, maar de beeldkwaliteit is zo mooi dat het niet vervelend is.

Eerste gebruik

Na de eerste software update en wat apps die ik gedownload heb valt vooral de snelheid van de tv op. Het schakelen van bijvoorbeeld een HDMI-ingang naar Netflix, YouTube, Pathé thuis, gaat zo ongelooflijk snel dat me het verbaasd. In goede zin dit natuurlijk, elke opdracht gegeven via de afstandsbediening wordt zonder enige vertraging uitgevoerd.
Aangezien in dit huis het meeste wordt bestuurd met mijn Logitech Harmony Elite afstandsbediening, heb ik in de software meteen de tv ingesteld. Ook hier geen enkel probleem ondervonden. TV reageert net zo snel en accepteert iedere opdracht die de Harmony doorgeeft.
Het toevoegen van een Google-account en daarmee alle toestemmingen etc. is ook erg goed ingeregeld. Een bevestiging op de telefoon en de tv logt in, fijn dat ik dan op Youtube meteen alle content die ik graag zie compleet heb.

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit zo uit de doos vind ik goed. Helderheid veel te hoog om rustig naar het scherm te kijken, maar dit is ook een persoonlijke voorkeur. De kleuren zijn niet overdreven zoals sommige schermen soms laten zien. Heel natuurgetrouw zo op het oog.
Contrast super, enorme verschillen tussen zwart en witte delen in bepaalde scènes, bizar om te zien dat het in één beeld zo kan verschillen.
Zwarttinten in donkere scènes is echt zwart, als er wat spiegeling is overdag is het soms een beetje te donker bijna om goed te volgen. Maar dit is in de avond zonder zon wat naar binnen schijnt weer geen probleem. Het geeft donkere/spannende scènes soms echt een sinister beeld, en dat is super!
Wat wel opvalt is dat bij hele heldere beelden/scènes er in de hoeken duidelijk een vermindering van de helderheid zichtbaar is, ik stoor mij daar persoonlijk wel een beetje aan. Het omlaag zetten van de overall helderheid maakt het wel iets minder zichtbaar, echt weg krijg ik het niet.
Aangezien wij echt recht voor de TV zitten heb ik geen last van kijkhoeken of vermindering van de kwaliteit i.v.m. schuin naar het scherm kijken.

Beeldkwaliteit na afstellen/kalibreren

Na het op het oog wat bijstellen van de instellingen was ik al zeer te spreken over het scherm en de kwaliteit van de getoonde beelden. Na twee weken kon ik het toch niet laten om het scherm te kalibreren met mijn X-ryte meter.
Wat mij echt opviel is dat er tijdens het meten maar hele kleine aanpassingen nodig waren om hem echt kleurecht te krijgen. Helderheid te hoog, iets te veel blauw maar dat was het eigenlijk ook echt. Dat heb ik alleen nog eerder meegemaakt met professionele studio beeldschermen. Ik was hier dus zeer door verrast en heel blij mee.

Na een controle ronde van de kleuren die ik standaard op schermen hier in huis doe, bevestigde de resultaten dat ook. Keurig Sony! Erg netjes.

Geluidskwaliteit

Geluid en dunne schermen, ja daar kan ik kort over zijn. Gebruik ik niet en zal nooit zo mooi en vol zijn als een goed afgesteld audiosysteem. Aangezien ik nog nooit gebruik heb gemaakt van speakers van televisies kan ik er ook niet zoveel over zeggen.
Ik vind het voor een praatprogramma/nieuwsuitzending nog best goed te doen, maar een spannende serie of film ga ik niet eens proberen.
Dus voor het standaard tv kijken prima geluid, maar niet te vergelijken met een audiosysteem.

Apps

Zoals eerder in deze review beschreven, alle apps die ik verwacht zijn beschikbaar. Ze reageren erg snel en starten zonder enige hapering op. Dat er ook een Philips-Hue app is maakt het wel echt een onderdeel van onze smart woning setup.
Van Pathé thuis tot Netflix alles werkt zonder problemen.
Alles wat ik van een smart TV verwacht en meer.

Bediening

Bediening van de televisie is verassend goed. Wat ik vooral mooi vind is de begeleidende stappen die in de software zijn verwerkt, hierdoor kan iedereen deze televisie instellen.
Snelkoppelingen naar favoriete instellingen of apps zijn makkelijk te maken en zo hoef je nooit helemaal door het menu te zoeken als je een instelling vaak aanpast.
De combinatie van een goede TV en onderdeel zijn in een smart huis setup maakt het een echte waardevolle en leuke toevoeging.

Instellen als smart device

Zoals al even eerder vermeld, de Google-software, Philips Hue toevoegingen maken het echt een slimme televisie. Het streamen vanaf een Apple device en een Android device gaan zeer vlot en zonder ingewikkelde setup of instellingen. Kijk je een YouTube filmpje op je iPad? Na twee klikken kijk je verder op de televisie, hetzelfde geldt voor mijn Android toestel.

De integratie met Google-assistent is echt fantastisch!
Het feit dat er een microfoon in de afstandsbediening zit is geniaal gewoon, knop indrukken en start YouTube of Spotify op met mijn content. Ik kan de verlichting in huis aan/uit zetten of dimmen tijdens een film. Lange zoekopdrachten kan ik inspreken i.p.v. irritant typen op een afstandsbediening.
Streamen van mijn slimme camera’s kan zelfs, wat een genot en een luxe zeg.

Ik heb deze televisie met groot plezier mogen testen, ben oprecht verrast door de kwaliteit en alle slimme toevoegingen!

Pluspunten

  • Slimme functies
  • Apps mogelijkheden
  • Goed overzichtelijk menu
  • Begeleide toegang voor instellingen
  • Microfoon in de afstandsbediening

Minpunten

  • Pootjes moeilijk kabels achter verstoppen
  • Geluid niet optimaal filmplezier

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

Ellis 28-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Sony XR-55X90J 2021

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

7,0
De beeldkwaliteit van deze tv is voldoende. De TV kan erg helder, en het beeld is prima scherp. Om het contrast te verhogen wordt er gebruik gemaakt van ‘local dimming. Dit houdt in dat de backlight dimt in de gebieden waar donkere (zwarte) kleuren getoond worden. Helaas werkt dit niet goed. In donkere scenes wordt de backlight feller gezet voor bijvoorbeeld de ondertiteling. Dit zorgt voor een aanzienlijke gloed in het scherm.
Tijdens de installatie heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de Google Home App om de tv in te stellen of om dit echt op de tv zelf te doen. Dit is misschien even wennen maar persoonlijk vonden wij ontzettend handig, aangezien het voor ons sneller ging dan door de afstandsbediening te gebruiken.
De afstandsbediening heeft vier sneltoetsen, deze zijn ontzettend handig als je gebruik maakt van streamingsdiensten, want deze zijn van streamingdiensten die best veel gebruikt worden, namelijk YouTube, Netflix, Disney+ en Prime Video. Daarnaast kun je, omdat dit een Google (Android) TV is, veel verschillende apps installeren.
Het geluid van de televisie is prima, maar bij het kijken van films en series merk je wel snel dat er een goede bas ontbreekt. Dit was voor ons niet heel storend, maar is wel iets om op te letten. We hebben daarnaast ons eigen geluidssysteem gebruikt. Een Sony DAV-SC8. We hebben deze via de optische aansluiting aangesloten. Helaas kunnen Sony TV’s geluidssystemen geen commando’s voor bijvoorbeeld het volume naar optische geluidssystemen sturen. Via HDMI kan dat wel.

Pluspunten

  • Helder beeld
  • Snelknoppen op afstandsbediening
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

  • Geen goede bas
  • Volume niet aan te passen via optische poort
  • Local dimming glow

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Bart Meuffels 27-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Kwaliteit en gebruiksgemak hand in hand!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

9,0
Sinds enkele weken mag ik met mijn gezin genieten van deze super TV, waar wij allen erg enthousiast over zijn! Gebruiksgemak ten top, zelfs voor de kids! Bij het ontbreken van een smart TV gebruikte ik eerder een gaming console voor het benaderen van streaming diensten. Die heb ik echter de afgelopen tijd amper nog benut, nu ik via deze TV de meest gebruikte diensten onder diens eigen knop op de afstandsbediening heb. Niet alleen films en series zijn zo snel benaderbaar, ook het bedienen van mijn TV-ontvanger (via het scherm, eenvoudig in te stellen!), gamen (bekende consoles worden herkend en met naam weergegeven), muziek streamen en synchrone weergave van mijn telefoon / tablet (hoewel niet optimaal vloeiend) zijn makkelijk toegankelijke opties waar ik erg blij van wordt. Het home menu brengt alle apps (inclusief suggesties) netjes bij elkaar.

Even terug naar de aankomst van de TV: die werd bezorgd en voor ons geïnstalleerd. Dat bleek achteraf gezien in alle eerlijkheid van weinig meerwaarde: het is slechts een kwestie van de pootjes / standaard aan de TV klikken (twee standen mogelijk) en de TV kon gelijk in gebruik genomen. Instellen en koppelen aan bestaande of nieuw aan te maken accounts (waaronder een app, die echter vrij beperkt is in mogelijkheden) verloopt eenvoudig vanuit de duidelijke en gebruiksvriendelijke installatie procedure, en ook de afstandsbediening biedt volop mogelijkheden. Eén minpuntje: in ons geval blijft de afstandsbediening van de TV ontvanger nodig om deze aan en uit te zetten. Was dat ook nog geïntegreerd geweest, dan had deze weg gekund.

Hoewel de TV qua schermafmeting gelijk is aan onze vorige TV oogt het beeld door de smalle randen gevoelsmatig groter. Ook na de fraaie introductie blijf ik onder de indruk van de scherpte en het contrast van het beeld, Wel is er nog wat sprake van lichtspiegeling van ramen, waarvan ik gehoopt had dat die wellicht geen rol meer zou spelen. Vanuit de instellingen zijn verschillende (specifiek aan gebruik zoals gamen, film kijken etc.) beeldmodi te selecteren, maar een en ander wordt veelal ook al automatisch klaar gezet. Ook over het geluid ben ik over het algemeen tevreden, hoewel de kwaliteit in bepaalde apps minder lijkt (zoals die van de bekende nieuwsomroep) maar dat kan ook gewoonweg aan de app liggen. Al met al gaat kwaliteit en gebruiksgemak hand in hand!

Pluspunten

  • Binnen 5 minuten uit de doos en in elkaar gezet
  • Handleiding amper nodig, installatie intuïtief
  • Gebruiksgemak ten top via afstandbediening
  • Beeldkwaliteit, helderheid, contrast super!
  • Geluid en mogelijkheden in bediening prima!

Minpunten

  • In- en uitschakelen TV ontvanger niet mogelijk
  • In app geluid niet altijd optimaal
  • Streamen filmpjes telefoon niet altijd vloeiend
  • Weerspiegeling licht in scherm

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Jolanda88M 18-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prachtige beeldkwaliteit!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

9,0
Heel erg blij met deze televisie! Het beeld is énorm goed en scherp en met heel veel functies kun je precies alles instellen zoals je dat zelf prettig vindt: warme kleuren (bioscoopbersie) of wat koeler (levendig).

Ideel: 4 HdMI aansluitingen zijn erg handig!

Het aansluiten van de tv en het internet op de tv, gaat simpel en snel. Daardoor konden we snel gebruikmaken van bijvoorbeeld Disneyplus of Netflix, waarvan ook een aparte app op de tv zit. Je kunt daarheen vanuit het beginscherm of met een knop op de afstandsbediening. We hoeven dus niet meer naar de tv te streamen.

Het enige minpunt aan de tv is het geluid: muziek/achtergrondgeluiden en spraak verschillen dan in geluidssterkte. Hierdoor gebruiken wij liever onze losse soundbar.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Snel aan te sluiten
  • 4 HDmI aansluitingen
  • Alarte apps voor bijv netflix en disneyplus

Minpunten

  • Geluidsboxen tv

Review criteria:

Slecht
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Onvoldoende

Reageer

RonaldS 20-06-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Geweldige televisie! Aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

9,0
Prachtige tv.
Groot haarscherp scherm.
Wat een beleving om te gamen, op de PlayStation is het helemaal super met deze tv. Zo scherp en realistisch.
De apps op de tv zijn snel en makkelijk te bedienen.
Het geluid is echt goed. Extra speakers of soundbar zijn niet benodigd.
Mooi design met dunne strakke omranding.
Top tv, aanrader!

Pluspunten

  • Design
  • Apps en de snelheid daarvan
  • Haarscherp
  • Geluid

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Anoniem 13-06-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Scherp en helder de EK tegemoet.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

9,0
Wat een genot is het kijken geworden met deze TV. Scherp beeld zeker als je een uitzending in 4K mag bekijken. Ten opzichte van mijn oude TV is dit een verschil van dag en nacht. Dat ligt er zeker niet alleen aan dat hij wat groter is maar zeer zeker aan de nieuwe techniek (K Ultra HD | Full Array LED) die hier gebruikt is. Dat zorgt ervoor dat het contrast in het beeld veel scherper is en verschil van dag en nacht (lichte en donkere delen) echt veel beter tot zijn recht komt.
Installatie was ook erg makkelijk en mijn ziggo next mediabox werd goed herkent door de TV. ZOrg er wel voor dat bij het uit de doos halen je met zijn 2en bent, dan is het echt makkelijk door de wijze van verpakking. Vervolgens de kabels juist insteken (wat niet zo moeilijk is) en je kunt gelijk TV kijken. De apps die erop voor geinstaleerd zijn kun je nog aanvullen met de apps waar jezelf al toegang toe hebt. Nogmaals een genot om TV te kijken en met de WK die in 4K wordt uitgezonden verheug ik mij er zeker op.

Pluspunten

  • Uitsekend contfast
  • Makkelijk aan te sluiten
  • Geluid erg goed
  • spraakbedeining en koppeling met Google home

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Blokkie 13-06-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie tv met helder scherp beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

7,0
Het is een mooie strakke tv om te zien en het beeld is helder en scherp met een natuurlijke kleurweergave. Ik was bang dat een 55 inch te groot zou zijn voor onze woonkamer, maar het is juist heerlijk om naar te kijken en het formaat went heel snel :). De installatie van de tv was makkelijk en het instellen van apps (Netflix en NPO plus) ging ook zonder problemen. Het geluid van de tv-speakers is prima, maar we gebruiken toch onze soundbar die perfect onder de tv past. Het instellen van de interactive tv box van KPN was ook makkelijk en de tv en de interactieve tv box kunnen met één afstandbediening bediend worden. Het gebruik van apps op de tv is ook fijn, helaas crasht Netflix en de NPO app bij ons tijdens het streamen (na ongeveer 5-10 minuten), dus gebruik ik een chromecast om programma's van deze apps te streamen. Alles samenvattend zijn we tevreden over de Sony XR-55X90J en zouden we hem zeker aan bevelen.

Pluspunten:
– Mooi ontwerp
– Helder, scherp beeld met een mooie kleurweergave
– Bedieningsgemak
– Google tv

Minpunten:
– Netflix en NPO app crasht tijdens het kijken
– Aanschafprijs

Pluspunten

  • Ontwerp
  • Beeld
  • Google tv

Minpunten

  • Aanschafprijs

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Mike Goes 09-06-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Sony Bravia

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

9,0
Het is een hele mooie tv en heel erg gemakkelijk in het gebruik zoals ook het installeren. Het mooie is dat onze Bose soundbar precies onder de tv past waardoor hij ook gelijk mooi is weggewerkt. Het geluid was al perfect en de soundbar had niet echt nodig geweest. Het beeld is helemaal top. Helaas wordt nog niet alles in 4K uitgezonden maar het normale beeld ziet er al geweldig uit. Het is een grote maar niet te veel een opvallende televisie. De prijs/kwaliteit is heel erg goed, het is een kwalitatief hele goede tv voor een mooie prijs. Ik zal deze tv zeker aanbevelen bij vrienden het is echt een super tv.

Pluspunten: beeld; geluid; platte tv
Minpunten: Iets duurdere tv maar zeker het geld waard

Pluspunten

  • Beeld
  • Geluid
  • Afmeting

Minpunten

  • Niets

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Review Roy 24-06-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Top tv maar koop er wel een dikke soundbar bij.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

8,0
Wat een schitterend scherm om te mogen testen. Alles zit erop en eraan. Ik was zelf erg benieuwd naar de gamings mogelijkheden en die zijn er meer dan voldoende kan ik je vermelden. Het beeld is kraak helder en refreshrate is echt top. De duidelijke interface van sony zelf laat je door de menu's heen scrollen of je het al jaren gebruikt. Wel liep ik tegen 1 nadeel aan en dat is als je de HDMI aansluitingen verwisselt. Op de een of andere manier blijft hij dan aangeven dat de juiste kabel ingang niet is gekozen. Na verwijdering van alle ingangen was dit over. Nog een ander nadeel is het geluid. Ze hebben geprobeerd om met meerdere speakers een soort van surround te creeeren. Dat is niet helemaal gelukt. Zodra ik mijn Sonos zet uitzette en overging naar de tv speakers schoten de tranen in mijn ogen. Echt waar besteed wat extra geld aan je geluid. Samengevat echt een top tv waar je naar mijns inziens echt jaren plezier aan kan beleven.

Pluspunten

  • design
  • style
  • aansluiting
  • interface
  • kleurbereik

Minpunten

  • geluid

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

TG 10-06-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Top TV

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

9,0
Ik ben zeer tevreden over het gebruiksgemak, de installatie met Google en de prestaties van de XR contrast booster

Pluspunten

  • Google TV smartplatform
  • XR Contrast Booster

Minpunten

  • Verbinding met T-mobile Interactieve TV Box

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Caro1984 09-06-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Zeer mooie tv

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

10,0
Prachtige tv, mooi design! Het is een grote tv maar oogt door het ontwerp toch elegant.
De tv is zeer eenvoudig te installeren en te bedienen.
De beeldkwaliteit is erg goed, zeer helder beeld. Het beeld is erg scherp, ook bij snel bewegende beelden.
De geluidskwaliteit is ook erg goed, wij zijn enorm tevreden over deze tv

Pluspunten

  • Eenvoudig te installeren
  • Goede geluidskwaliteit
  • Eenvoudig in gebruik
  • Mooi design
  • Goede beeldkwaliteit

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Maurice84 08-06-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Mooie HDR LED TV zonder poespas!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

9,0
Eerste indruk:
Wat een prachtig groot scherm, mooi design en dunne randen! De voetstukken zijn wat eenvoudig van aard, maar misstaat het scherm niet. De TV was absoluut niet zwaar om op te zetten en was eenvoudig te installeren en aan te sluiten zonder onnodige poespas. Wat me opviel is dat er geen volume-knoppen en een standby-knop zijn. Er is dus geen manier om de TV met een schakelaar echt uit te schakelen.

Ervaring:
De setup wizard en deze was vlot en erg mooi in beeld gebracht. Dankzij de optie om de TV middels Google Home en je mobiel (via Bluetooth) te activeren werd het draadloos netwerk automatisch ingesteld. Door de aanwezigheid van Android 8.0 geeft het browsen door de verschillende menu opties tevens een hele fijne en snelle ervaring. Vervolgens heb ik de decoder aangesloten en de TV detecteerde dit en kwam met de optie om deze met dezelfde afstandsbediening te gaan gebruiken zonder dat ik dat daarom vroeg, dit was erg handig en werkte meteen! Vervolgens vernam ik wel dat alle kleurenregisters standaard vol open stond ingesteld en dat is uiteraard niet de bedoeling. Ik heb deze naar Bioscoop stand ingesteld wat vaak wel het meest natuurgetrouwe beeld oplevert. Het geluid klonk standaard best ok, en dankzij de optie om aan te geven of deze op voetstukken staat gaf deze daarmee meer laag en daarmee een aangenaam voller geluid!

Vervolgens keken we naar de beeldkwaliteit en ook hoe het 1080P signaal werd ge-upscaled naar 4K en dit ziet er naadloos uit, geen artifacts en met variabele refreshrate door de snelle XR videoprocessor. Naast HDR10 wordt ook Dolby Vision ondersteund en dat verklaard te prijs t.o.v. goedkopere modellen. Vervolgens heb ik de Smart functies getest door een prachtige 4K HDR video te streamen via de ingebouwde Chromecast functionaliteit en dit werkte direct out-of-the-box. Daarna Netflix ingesteld en dit ging erg vlot en snel samen met het Netflix Calibration video profiel wat als optie naar voren kwam voor nog meer contrast bij donkere scenes.

Conclusie
Mijn eerste indruk is dat het een erg fijne TV is met prachtige kleuren en scherpte. Het kleurbereik is erg breed, zowel HDR10 als Dolby Vision komt erg mooi uit de verf en zwart is aardig donker en dat zie je niet veel bij traditioneel (weliswaar full array local dimming) LCD techniek!

Pluspunten

  • Geen overbodige functies
  • Mooie kleuren en scherp beeld

Minpunten

  • Geen volume/standby knoppen

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Sander 08-06-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Prachtig beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

8,0
Het instaleren ging redelijk makkelijk.
Helaas lukte het mij niet om hem te verbinden met de ziggo box. Dus ik gebruik hem nu met 2 afstandsbedieningen.
De apps die er op staat werken super en snel. Apple TV werkt beter op de tv dan met een Apple tv zelf.
De beeldkwaliteit is echt prachtig. Hij heeft een mooi helder en scherp 4k beeld.

Pluspunten

  • mooi beeld
  • apple tv

Minpunten

  • geen scart

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Bastiaan 07-06-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

mooi contrast in beeldweergave

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

7,0
De televisie is binnen geleverd en als je hem uit de doos haalt is het een heel verschil om van 42 naar 55 inch te gaan. De pootjes onder de tv plaatsen is erin klikken en klaar. de installatie loopt ook prima behalve de connectie maken met Google home ging niet soepel. Na meerdere malen proberen uiteindelijk wel gelukt. Beeld is mooi helder en strak, mooie contrasten. Ondanks dat er gesproken wordt van XR Surround vind ik het geluid vlak, er zit weinig diepte in.

Pluspunten

  • beeld
  • bedieningsgemak

Minpunten

  • geluid
  • connectie maken Google home

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

fordrick89 07-06-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest
Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

7,0
Ik mag deze tv een maand testen, het was meteen genieten. Ik vond de manier om de tv in te stellen heel fijn. Je kan kiezen om via je google account (google home app) je tv in te stellen. Meteen al mijn apps (zoals netflix, disney+ enz) waren meteen geinstalleerd en gebruiksklaar. De revolutionaire processor XR Picture maakt gebruik van menselijke perspectiefanalyse om in een oogwenk honderdduizenden elementen te analyseren en te optimaliseren, ik vond dit zeer prettig kijken. De speakers zijn voorzien met XR Surround Met BRAVIA XR, het geluid is mooi en geeft een surround effect wat goed klinkt. De motionflow xr zorgt voor scherpe details, ook bij bewegende delen. Het systeem voor de voetjes is ook fijn, normaal moet je met schroeven werken. Deze tv heeft een klik systeem, je schuift de voetjes er gewoon in. Dit vond ik een fijn systeem. Ik ben blij dat ik deze tv nog even mag testen.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

TG 07-06-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest
Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony XR-55X90J 2021

Algemene score

9,0
Ik heb de mogelijkheid gekregen om deze tv een maand lang te testen. Mijn hoge verwachtingen worden ruimschoots overtroffen. De helderheid, het brede kleuren scala en de diepe zwarttinten zijn buitengewoon. Het is duidelijk merkbaar dat de processor XR Picture het beeld analyseert en optimaliseert.
Ook het installeren van de tv was een fluitje van een cent. Je kan er zelf voor kiezen om de tv te installeren met Google smartplatform, of niet. Ik heb er voor gekozen om het Google platform te gebruiken. Na het connecten met Google home wijst de rest zich eigenlijk vanzelf. De interface met al de app’s is super eenvoudig en overzichtelijk.

Minpuntje. Bij het installeren van de tv moet er aangevinkt worden welke tv provider je hebt. T-mobile Thuis staat niet bij de opties. De Sony afstandsbediening maakt vooralsnog ook geen verbinding met mijn T-mobile Interactieve TV Box. Ik hoop dat dit met een update opgelost kan worden.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer