Sony α ILCE-7 - Reviews

Specificaties
Megapixel
24,3 megapixel
Camera type
systeemcamera (body)
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 23 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

GerbrandVU 09-02-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,0
Fijne lichte fullframecamera, ideaal voor professionals die graag een kleinere backupcamera bij zich hebben.
Dat manuele lenzen goed tot hun recht komen door de fantastische zoeker geeft deze camera een meerwaarde tegenover de concurrentie.
Hoge iso-waarden gaan vlot, tot 6400 nog steeds goede beeldkwaliteit.
De wifi nog niet gebruikt, maar fijn dat deze functie aanwezig is.
Batterijduur is kort tov spiegelreflex, maar dit is het geval bij elke spiegelloze camera.
De sluiter is vrij luid, zou handig zijn om een stille modus te voorzien in een firmware-update.
Goeie camera, goedkoopste fullframe die er momenteel te vinden is en zeker een aanrader!
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Alie 26-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Compacte camera met een groot scherm

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Omdat ik reumatische klachten heb, heb ik gekozen voor een fullframe systeemcamera van Sony. Deze ligt goed in de hand en is erg licht dus makkelijk te dragen. Hij maakt super scherpe foto's en het menu is erg gemakkelijk te bedienen. Ook is deze camera door zijn vormgeving erg gemakkelijk om mee te nemen.

Pluspunten

  • Ergonomisch goed gevormd
  • maakt super scherpe plaatjes
  • snel te bedienen
  • stelt supersnel scherp
  • licht van gewicht

Minpunten

  • batterijduur is ca. anderhalf uur
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Eveline 23-01-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Prettige camera!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Als beginnende fotografe wilde ik net iets meer dan de standaard spiegelreflex, met een relatief klein budget als student ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe camera.
Ik werk met Sony en ben hier erg tevreden over, ook over de A7 systeemcamera. De camera is in vergelijking tot vele andere camera's erg licht, wat fijn in de hand ligt en blessures voorkomt.
Het lensaanbod voor de full frame E-mount van Sony is op dit moment nog klein maar zal nog groeien, er zijn ook genoeg lens-converters op de markt om niet al je glas te moeten vervangen. In het begin was de camera even wennen maar heeft een professioneel handelbaar karakter wat het door de zelf instelbare knoppen nog gebruiksvriendelijker maakt.

Pluspunten

  • licht gewicht
  • erg goed in zijn prijsklasse
  • persoonlijk instelbaar
  • ligt comfortabel in de hand

Minpunten

  • nog weinig lenzen te krijgen
  • dure accu's, relatief snel leeg
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

R Houben 14-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goed toestel om in te stappen in Sony- lijn

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ik heb gekozen voor deze camera omdat ik het midden wilde vinden tussen fotografie en de mogelijkheid om te filmen. De prijs waarvoor ik deze camera gekocht heb, en mijn ervaringen tot nu toe leiden me te geloven dat de camera geschikt is voor iemand die niet veel geld wil uitgeven aan een fullframe mirrorless camera, maar wel de voordelen ervan wil ervaren. Om over te stappen van een ander merk (in dit geval Nikon) naar de Sony- lijn, is dit toestel ideaal. Het menu van de camera is binnen 1-2 dagen te begrijpen met behulp van instructievideo's, en de knoppen op het toestel hebben een fijne tastzin (en klik bij het schuiven door verschillende foto/video modi). Een aantal knoppen heb ik wel meteen anders ingedeeld dan de standaardinstellingen (maar dit is persoonlijke voorkeur). Ondanks dat dit toestel het eerste model is van Sony kan deze nog goed met de tijd mee met goede ISO- performance, goede scherpte en sterke video kwaliteiten. De camera zal niet al de functionaliteiten hebben die je zoekt als je al gebruik maakt van PRO- niveau camera's, maar als hobbyist en semi- pro een goed instapmodel tegen een heel scherpe prijs!

Pluspunten

  • Scherpte en kwaliteit kitlens
  • Helderheid en kwaliteit van het LCD scherm
  • Duidelijke menu interface
  • Compact en stevig (volledig metaal)

Minpunten

  • Korte accuduur
  • Géén XAVC S / SLOG voor video
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

yfranken 05-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Compacte high end camera voor scherpe prijs

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Camera is een high end pro camera in compact formaat. Prijs is zeer scherp, zeker nu er nieuwere versies van de A7 zijn. Enig nadeel vind ik dat de FE lenzen erg duur zijn. Ik ga voorlopig met de Sony LA-EA4 adapter mijn oude A-mount lenzen uitproberen en sparen ...

Pluspunten

  • prijs
  • prestaties

Minpunten

  • dure lenzen
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Mannux 04-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Best camera Ever!!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
I started making videos about 1 month ago and this camera was the camera I used to start.
It just awesome, nice quality and easy to use.
I recommended to everyone.

Pluspunten

  • Easy
  • price
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

B. Simone 03-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie full frame camera

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ligt heerlijk in de hand, mooie scherp diepte functie en weinig ruis bij hoge iso waarde waardoor je zelfs in het donker nog mooie plaatjes kan schieten!

Pluspunten

  • Ligt goed in de hand
  • Weinig ruis
  • Je ziet direct hoe de foto eruit komt te zien
  • Verstelbaar scherm
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

JVZ 27-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Kleine camera, grote sensor

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Prachtige camera met een LCD viewfinder. Ideaal dan hoef je niet telkens van je zoeker naar het LCD scherm te kijken. Reuze veel info in de zoeker en een prachtig helder beeld.
Grote sensor en kleine, lichte camera.

Pluspunten

  • Grote sensor
  • lichte camera
  • goed geprijsd
  • goed zoeker

Minpunten

  • geen
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Kubilay 27-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goedkope FullFrame Camera, met Sony E-mount

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Een van de goedkoopste camera's met een FullFrame sensor. Hierdoor kun je makkelijker mooie 'shallow depte of field' creëren. En Sony ontwikkelt steeds meer camera's met sony E-mount. Waardoor je lenzen nooit slechte investeringen zijn.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Full Frame
  • Compact

Minpunten

  • Video kwaliteiten
  • Mager aanbod lenzen
  • Autofocus
  • Geen picture profiles
  • Sony Remote control gebrekkig
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Larry 05-02-2017
  • Product paar weken in bezit

Wat een beeld van een camera

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Eigenlijk geloof je niet wat er gebeurt als je met dit ding een foto cropt op je PC. Je kunt eindeloos blijven inzoomen en het beeld blijft meer dan acceptabel. Ik gebruik de Zeiss 24-70mm F:4 en het is een bijzondere ervaring. Ik heb wel een studie van een jaar nodig om het ding te leren kennen qua menu en mogelijkheden; behoorlijk complex voor mijn kennisniveau. Om te handelen een fantastische vervanger voor SLR's. Licht, veelzijdig en loepzuiver. Als je op automaat en weinig licht fotografeert, zonder flits, weet je niet wat er tevoorschijn komt. Wat een ongelooflijke belichting! Wat mij betreft een supercamera, state of the art!

Pluspunten

  • Krankzinnig scherpe beelden
  • Perfecte belichtingsmogelijkheden
  • Lichtgewicht
  • Razend snel qua opstart

Minpunten

  • Ingewikkeld menu, te veel mogelijkheden
  • Lenzen nogal prijzig
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Franky De Schampheleer 19-02-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
De Sony A7 met Zeiss 35mm vervangt mijn Fuji XPRO1. Voor grootformaat prints was meer resolutie welkom en bij Fuji blijven ze al 3 jaar aan eenzelfde sensor (crop 16MP) hangen. De fullframe 24MP in combinatie met de Zeiss 35mm is uitstekend. Prima resolutie, goede focussnelheid, en nog compacter dan de Fuji XPRO1 en dat met een fullframe sensor.
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

RobinnH 16-02-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,6
Een hele fijne camera om mee te werken, licht en klein is ideaal qua gebruiksgemak. De foto's die de camera maakt met de kitlens zijn voor de kwaliteit prijs verhouding erg mooi. Scherptediepte heeft een mooi verloop en de iso waarde loopt tot de 800 zonder ruis. Kleurweergave is zeer realistisch en geeft een erg fijn effect aan de foto's zonder bewerking.
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

lecram photography 15-02-2015
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,4
Handig en vooral licht (!) toestel wat zelfs met de kitlens prachtige resultaten oplevert. Heb je centen veil voor de Sony 70-200 f4 G OSS lens dan merk je natuurlijk wel het verschil! Het toestel levert voor de doordeweekse amateur JPG beelden af die ruim voldoen! De RAW beelden zijn met b.v. ADOBE Lightroom dikwijls niet veel te verbeteren.
Zou ik dit toestel opnieuw kopen? Neen, ik zou zeker voor de recentere (maar wel wat duurdere) A7 II gaan (lees de professionele reviews van dit toestel).
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Appie65 13-02-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,4
Deze camera is samen met de standaard 35mm Zeiss lens een ideale reiscamera, uitstekende kwaliteit bij een relatief laag gewicht. Zowel optisch als mechanisch een top camera met uitgebreide opname en besturings mogelijkheden.
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

vincenze 13-01-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,2
Sinds een maand heb ik nu de Sony A7 in mijn bezit. Ik heb de overstap gemaakt waarbij ik al mijn Canon spullen heb verkocht. Er waren tal van redenen om de overstap te maken naar Sony, tuurlijk moet je een aantal compromissen sluiten maar dat moet je eigenlijk altijd wel doen, welke keuze je ook maakt. Voor mij was het formaat heel belangrijk, ik had geen zin meer om een DSLR mee te slepen.

De sony full frame sensor levert foto's van perfecte kwaliteit dit dan ook met een goede lens natuurlijk. De camera is licht en je kan hem over gemakkelijk mee naartoe nemen.

Ik merk dat ik nu veel meer foto's neem dan dat ik deed met de Canon.
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Robert-Paul Jansen 02-01-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Ik heb afgelopen jaren heel wat camera's gehad in mijn zoektocht naar een goede camera voor mijn tochten door de natuur. Met de Sony a7 heb ik echt gevonden wat ik nodig had.

Met de grote 35mm sensor maakt de camera prachtige beelden, de camera is licht en veel kleinder dan de spiegelreflexcamera's (maar zelfde senor!) en is zelfs waterdicht.

Wat mij betreft had het materiaal van de body anders mogen zijn, dat is nu opgelost in de a7II die net is uitgekomen.

Enge echtenadeel vond ik dat er standaard geen lader zit bij de camera, de accu kun je via de camera opladen, niet echt practisch. Een groot probleem is het niet, ik heb er een lader bijgekocht.

Ik ben echt super tevreden!
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

mireille1 01-01-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
fantastische camera - ik had eerst zware dslr en ben blij dat ik de switch naar de Sony alpha 7 heb gemaakt. De Fullframe sensor van de Alpha 7 geeft een prachtige beeldkwaliteit en maakt mooie scherpte-dieptewerking mogelijk. De camera is licht en heeft een logisch bedieningsmenu. Mooi is de mogelijkheid om uit te breiden met lenzen van o.a. Leica- vooralsnog ben ik echter helemaal tevreden met de Zeiss-Sony 35mm lens.
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Dirk Schelpe 24-12-2014
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,8
De NEX a7 is het meest universele toestel dat ik bezit: het laat toe om mijn Leicalenzen te gebruiken.
Het is zeer praktisch omwille van de tweeledige zoeker.
De resultaten zijn zeer goed.
Het enige minpunt is de afwezigheid van een flitser.
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Just A Photographer 22-12-2014
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
I've owned this camera for a couple of weeks now and I am very content with it so far. The image quality is really good: the noise is nearly absent at ISO 1600, the dynamic range gives 2 stop extra over my previous camera (Canon EOS 5dmk2). AF is fast enough for casual, portrait and wedding work (on pair with 5dmk2); however, this camera is clear not a sport photographer's gear to do action photography. The build quality of the camera is also very decent.

I've found only two min points that are worth to mention: the ergonomics of the camera is good; however, note that this body is the first iteration by Sony - the position of the buttons is relatively busy. Sometimes it is hard to find a dial (and require practice) and sometimes it is easy to bump accidentally a dial (e.g. the default iso dial). The second attention point is that this is latest full-frame system developed by Sony - this means that there are not many native lenses are available so far. However, many legacy lenses can be adapted by Sony or third-party adapters and I expect that Sony will bring out gradually more and more lenses. It is worth to note that the currently available native lenses (both zoom and primes) by Zeiss for this camera are of very high quality and standards (with premium price).

All in all, I am very happy with this system camera so far.
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

J de Alphaman 11-12-2014
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,4
Ik kocht deze A7 ter aanvulling bij mijn DSLR-sen en SLT-A77 om dezelfde kwaliteit van foto's te krijgen maar in een compactere body (voor op reis en dagelijks gebruik). De kwaliteit van de foto's zijn heel hoog met zowel mijn Alpha FF lenzen als andere (vb SAL100m28, SAL2470Z, SAL70400G, SAL16105DT), bij deze laatste is de automatische crop-toepassing zeer handig en je krijgt ook extra mm's met beperkt verlies van kwaliteit(in die modus is mijn tele dus 600mm ipv 400mm. Bij om het even welke combinatie van lens ligt het dynamisch bereik per foto hoger dan bij mijn oudere toestellen. Ook de betere resultaten bij hogere ISO is positief; zelfs in auto-modus levert dit toestel uitstekende foto's af (ook de filmpjes trouwens). Het mindere gewicht en omvang zijn zeer welkom (wel even wennen want ik heb grote handen); de elektronische zoeker is zeer goed en praktisch. Enkel de sluiter is iets te luid en de lensmount-ring niet stevig genoeg. De menumogelijkheden zijn excellent, vooral het manueel scherpstellen (bv met oudere lenzen van andere merken) is echt een plezier. Ook de compatibiliteit met die oude lenzen is fantastisch (vb Canon, Rokinon, ...). Ik vind het qua vormgeving ook een mooi toestel (mooi klassiek), dit kan op reis een voordeel zijn omdat potentiële straatdieven eerder voor iets gaan dat 'moderner' lijkt. Wat ik wel een tegenvaller vind is het snel leeglopen van de batterij; je kan in om het even welke situatie bijna niet zonder een tweede (= extra kost).
Concluderend: full frame - kwaliteit in een compacte body en ongelooflijk veel mogelijkheden voor een relatief goedkope prijs.
Geschreven voor: Sony α ILCE-7

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews