Na het uitpakken van de doos en eenvoudig in elkaar zetten, heb ik alvast een test rondje gedaan. En de eerste ervaring was dat het een krachtpatser was. Na wat meer zuigbeurten moet ik mijn enthousiasme wat bijstellen.
Flexibiliteit +++:
Gelijk te merken is het mooi kleine formaat en daarmee ook gemakkelijk door het huis te kunnen manoeuvreren. Door zijn ronde vorm volgt hij mooi en blijft nergens achter hangen. En valt hij een keer om dan zet hij zichzelf weer rechtop. Ook de wieltjes zijn voorzien van rubber waardoor hij soepel en zonder geluid op de houten vloer rijdt.
Zuigkracht: +++
Qua zuigkracht is het echt een krachtpatser. Hij heeft veel vermogen om stof en haren aan te trekken op de gladde vloer. Door de techniek is er altijd voldoende kracht, ook al begint de container vol te raken. Ik vind hem op tapijt minder goed zijn werk doen met geen enkel accessoire.
Accessoires: ++:
-Handvat: De wendbaarheid is erg fijn. 360graden draaien is geen problem waardoor je makkelijk van vloer naar plafond kan en hem ook in elk hoekje kan draaien. Ik weet niet of het de nieuwigheid was, maar ik merkte al gouw dat hij begon te fluiten bij een bepaalde hoek. Ik denk dat het komt door de knikscharnieren die dan teveel weerstand opleveren en valse lucht via de scharnieren wordt aangezogen. Verder is het een erg fijn handvat met nog een extra regelknop voor tijdelijk minder zuigkracht.
-Steel: De steel is uitschuifbaar wat prettig is als je gezinsleden veel langer zijn dan jezelf. Hierdoor kun je de steel langer maken en toch met rechte rug zuigen.
-Pneumatische vloerzuiger. De borstel is op zich mooi groot en doet in basis goed zijn werk en is wendbaar door de fijne kniktechniek. Ook hoef je niet meer te wisselen als je van vloerbedekking naar parket gaat. Maar wat ik hierbij als minder prettig ervaar is dat hij zichzelf vastzuigt aan de vloer met de pneumatische techniek. Hierdoor kan je bijna alleen maar voor en achteruit en niet meer eenvoudig zijwaarts. Bij tapijt met wat haren is het lastiger om deze weg te krijgen. Een borstel zou denk ik beter werken.
-Combinatie accessoire: Dit is een smalle steel voor hoekjes en bijvoorbeeld plafond. Er zit ook een borstel aan vast die je in en uit kunt schuiven. Erg fijn voor spinnenwebben op het plafond. Hij is best zwaar in deze combinatie.
-Opberg beugel: Bij dit model zit het accessoires beugel aan de steel. Qua gewicht neem je deze dus telkens mee. Fijner was als deze op of in de stofzuiger zouden zitten.
Pluspunten
- grote zuigkracht
- fijne wendbaarheid
- makkelijk legen bak
- licht in gewicht
Minpunten
- tapijt lastiger schoon te krijgen
- vloerzuiger zuigt zich vast op gladde vloeren