Sony Cyber-shot DSC-HX300 - Bridge Camera - 20.4MP - 50x Optical Zoom - Black
Reviews
Reviewscore8.0
Ik ben zeer tevreden over deze aankoop. Mooi alternatief voor dure reflexcamera voor de beginnende hobbyist. Mooie foto's, veel speciale effecten, super zoom. Nog steeds goede foto's bij weinig licht (getest in grotten).
Nadeel vind ik wel de pijnlijke draagriem en de losse lensdop die ik de hele tijd kwijt ben.
Kortom een toptoestel!
Reviewscore8.0
Vermits ik een kleine camera gewend was, was het even wennen aan de vele mogelijkheden van deze Sony Cyber-shot. Afhankelijk van de keuze van het soort foto (wolken, tegenlicht…) varieerde de kwaliteit van de foto van heel goed tot minder. Het is dus kwestie van de camera te leren kennen, de juiste keuze te maken en dan krijg je heel mooie foto's met warme kleuren. Het was in het begin wat trial-and-error: dezelfde scène met verschillende instellingen fotograferen en dan kijken wat het beste resultaat gaf.
Ik kocht de camera net voor mijn vakantie aan de national parks in de VS en heb er - met wat hulp en tips van andere reizigers - heel prachtige foto's gemaakt van lichtinval in Antilope Canyon: het warme licht op de rode wanden van de canyon waren op de foto zoals je ze zag in werkelijkheid: wondermooi.
Dankzij de zoom kon ik nu ook prachtige opnames maken van bloemen en zelfs van beren en elken die we tijdens onze wandeling op zo'n 100 tot 150 meter afstand zagen.
De camera ligt goed in de hand. Ik vond het geen probleem om de camera overal mee heen te nemen, niet te zwaar (in tegenstelling tot een zwaardere camera met twee verschillende lenzen) Nadeel vond ik wel dat het lint vrij dun is en er geen zachtere bescherming is in de nek.
Pluspunt is dat het schermpje in verschillende richtingen gedraaid kan worden. Dat is voor mij (eerder klein) een voordeel om ook vanuit de lucht te zien wat ik fotografeer. Nadeel was wel dat het schermpje niet omgedraaid kan worden (zodat het beschermd is). Ik moet wel toegeven dat ik zonder fatsoenlijke opbergtas rondliep met de camera en dus vaak zonder tas (want die plande ik in Amerika te kopen, maar ben er niet toe gekomen). Mijn echtgenoot vindt de camera te groot en zwaar. Hij verkiest een camera die hij in zijn broekzak kan wegsteken. Dat is dus subjectief en moet elk voor zich uitmaken.
Kortom, hoewel ik nog veel moet ontdekken (een fotocursus zou wel handig zijn), ben ik nu al supertevreden van mijn camera. Tot ergernis van mijn echtgenoot soms die wel eens opmerkt dat ik eraan verslaafd ben ;-)
Reviewscore8.0
gebruik sinds een goeie maand dit toestel vrijwel dagelijks. Het is handig in gebruik, bezit vele mogelijkheden en levert kwaliteitsfoto's. Kochten hem speciaal om zijn zoom-mogelijkheden en werden zeker niet bedrogen hierin. Enkel voor macro's vind ik hem iets minder. Maar over het algemeen erg tevreden over.
Reviewscore8.0
Sony maakt met deze Cybershot DSC-HX300 zijn belofte waar. Bedieningsgemak, stevige camera, ligt lekker in de hand en alle functies zijn in het display in begrijpelijke taal te lezen. Dat is handig als je niet alle functies van de uit je hoofd kent. De opnames zijn in alle omstandigheden briljant. Ik verbaas me nog steeds met het enorme zoom-bereik. Ongelooflijk. Daarbij zet deze camera de beelden in no-time scherp. De opnamemogelijkheden zijn erg groot. Ook de ingebouwde helpfunctie is handig voor de beginnende fotograaf. Ik ben erg blij met deze camera en hoop er vele opnames mee te maken.
Reviewscore9.0
Na enkele weken gebruik, steeds meer verbaasd van de mogelijkheden. Een echte aanrader!
+ enorme zoom
+ erg gebruiksvriendelijk
+ snel
- draagriem is niet breed genoeg waardoor hij snijdt in de hals
- geen standaard filters (UV, CPL,...)
Reviewscore8.0
Voor het ogenblik een heel tevreden gebruiker. Nog alles aan mogelijkheden aan het ontdekken. De snelheid waar men een foto mee kan nemen, de zoom en daarbij beeldstabilsator die voor een perfect beeld zorgt. Een toestel waar men zeker na aankoop geen spijt van krijgt.
Geen bevende bewegende beelden maar mooie duidelijke foto's.
Reviewscore9.0
Blij met het toestel dat ik graag zal ontdekken. Lijkt mij op het eerste gezicht gebruiksvriendelijk. Had graag wat meer detailuitleg gekregen in het boekje. Te summiere uitleg dus. Te veel is teveel , maar dit is toch wel hel weinig.
Reviewscore9.0
Kocht toestel voor mijn verlof om meer mogelijkheden te hebben om onderwerpen dichterbij te halen en de kwaliteit van mijn foto's te verbeteren. Alhoewel ik een leek ben met betrekking tot het fotograferen moest ik vaststellen hoe gebruiksvriendelijk het toestel is en welke mogelijkheden er voorhanden zijn om mooie foto's te produceren in verschillende omgevingsomstandigheden. Bovendien is het toestel degelijk en handig in gebruik.
Voor mij alvast een schitterende ervaring.
Reviewscore8.0
Prijs-kwaliteit is ongelofelijk goed. Ik ben zelf nog een leek en wil me stilletjes verdiepen in digitale fotografie. Dit toestel is hiervoor ideaal. Enorme zoom-lens die minstens twee à drie lenzen vervangt. Een kantelbaar scherm van hoge kwaliteit. Zelfs een volledige stap-voor-stap handleiding raadpleegbaar in het toestel. Ik ben erg tevreden.
Reviewscore8.0
Het toestel ligt goed in de hand en voldoet aan mijn verwachtingen.
De zoom is uitstekend en na wat oefening goed in de hand te houden.
Voor macro's is het wel aanpassen om niet te veel in te zoomen en het object zo kort mogelijk benaderen.
Ik ben tevreden dat ik, na lang vergelijken, voor dit toestel gekozen heb.
Reviewscore8.0
Kwaliteit foto: Is nu al zeer goed maar ik moet nog veel bijleren om scherp te stellen.
Mogelijkheden: Soms de achtergrond liever wat vager maar het is geen spiegelreflex en de foto's zijn scherper dus liever mijn DSC HS300.
Gebruiksgemak: Samen met de Gebruikershandleiding fantastisch.
Vormgeving: Is eigenlijk niet belangrijk
Degelijkheid: Ik ben heel tevreden over mijn toestel. Ik zou het liefst overal een 10 invullen maar dat is zo lullig.
Reviewscore10.0
We gebruiken deze camera intussen een maand en we zijn erg tevreden. Heel veel functies, goede kwaliteit, leuke extra's. Wij hadden hoge eisen en dit toestel voldoet heel goed aan onze verwachtingen. Prijs kwaliteit is dit toestel dik in orde.
Reviewscore8.0
ik heb lang gewikt en gewogen.toen ik de knoop doorhakte was ik aangenaam verrast over de prijs van deze Sony DSC-HX300. 299 € en een retourbelofte van Sony van 30 €.
Dan de kwaliteit van de foto's die me onmiddelijk op scherp zetten.Prachtige kleur en haarscherpe foto's bij daglicht.Zowel op makro als bij de machtige zoomfunktie.
Alle funkties heb ik nog niet doorgenomen maar deze Sony is met zoveel voorgeprogameerde opnamemodussen uitgerust dat zelfs een kleine amateur als ik wel altijd een ideale autostand vind.
voor de gevorderde liefhebber zijn er natuurlijk ook alle mogelijke instellingen beschikbaar .van sluitertijd over witbalans naar diafragma keuze enz.
het menu laat zich lezen als een open boek en is zelfs voor een leek vlot te begrijpen.
Deze Sony Cyber-shot DSC-HX300 moet mijn oude getrouwe
Minolta Dimage 1 vervangen maar hij zal me niet teleurstellen .Dit voel ik nu al bij m'n eerste stappen met dit goed in de handliggende en uiterst eenvoudig te gebruiken toestel.
Reviewscore8.0
Heerlijke camera. We waren altijd compactcamera's gewoon, dit is een trapje hoger met een opmerkelijk beter verschil. De zoomfunctie is enorm goed, de foto's zijn daarbij nog erg duidelijk. Ook de sportstand werkt zeer goed en de panorama's zijn ook erg mooi. Kortom, erg tevreden met een goede prijs/kwaliteit camera.
Beste,
Wij waren op zoek naar een degelijk fototoestel en deze werd ons aangeprezen door de verkoper!De mogelijk heden met dit toestel zijn enorm.Dichtbij of op grote afstand zijn de foto's zeer scherp en mooi.We hebben de vergelijking gedaan met reflexcamera van mijn schoonbroer en deze wilde direct ruilen met mij.
Prijs kwaliteit is dit echt een zeer degelijk toestel.
mvg,Geert
Reviewscore8.0
Ik heb deze camera vooral gekocht voor zijn zoombereik en de kwaliteit van zijn lens.
Zelfs bij sterk inzoomen geeft de beeldstabilisatie een scherp beeld.
De camera heeft voldoende manuele instelmogelijkheden om ook in moeilijke omstandigheden goed foto's te maken en dit alles voor redelijke prijs.
Reviewscore8.0
Ik ben zeer blij met mijn toestel. Ik heb het gekocht na goede reviews op internet had gelezen. Het is super om met dit toestel kleine details te kunnen fotograferen. De kwaliteit van de foto's zijn goed en er is zijn veel opties op het toestel. Het is in het begin wennen aan de omvang van het toestel als je van een gewoon fototoestel.
kortom een super toestel
Reviewscore9.0
De foto toestel is heel goeie trekt mooie foto s en is handig en weegd nie veel gemakkelijk in de pc te steken en is niet te groot de toestel
Reviewscore8.0
Goede scherptediepte bij relatief weinig licht.
HD opname in AVCHD is voor mij een must wegens gebruik Pinaccle videoprogramma.
Minpuntje :Continu opname is enkel mogelijk in de laagste beeldkwaliteit VGA!
Gebruiksvriendelijke bediening.
Ligt goed in de hand, juiste gewicht.
Degelijk apparaat voor een scherpe prijs.
Reviewscore8.0
DSC-HX300 gekocht omdat ik op zoek was naar een heel degelijk fototoestel met eveneens de mogelijkheid voor Full HD filmopnames. Bedoeling is om op vakantie vb. op stap te gaan met één toestel voor zowel foto's als filmopnames.
Heel tevreden over de kwaliteit van de foto's, en over de instelmogelijkheden. 50 x zoom is werkelijk verbluffend. Dezelfde filmopnames vergeleken met mijn huidige camcorder (Full HD). De Sony biedt de mogelijkheid om ook voor filmopnames verschillende parameters (kleurverzadiging, contrast, ..) manueel in te stellen.
Prima kwaliteit voor deze prijs.
Enige nadeel vond ik dat de lensdop niet vast zit aan het toestel, ondertussen heb ik dit zelf al opgelost met een klein zijdelings gaatje en een lenskoordje.
Reviewscore9.0
Het is een handig hanteerbaaren zeer gebruiksvriendelijk toestel. Bangelijk met de handleiding in het toestel zichtbaar op het beeldscherm. En direkt gebruiksklaar door de intelligent automatische knop, dus tijd om deel voor deel aan te leren. Prachtige scherpe foto's en vooral gebruiksvriendelijk! Is een toestel voor de betere foto's voor mensen die beperkte kennis hebben foto's nemen!!!!
Reviewscore9.0
Ik heb mijn sony cyber shot gekocht juist voor we op vakantie vertrokken naar Senegal. Daar heb ik zo'n 800 foto's getrokken. Ik heb alles uitgeprobeerd, de 3D, de panorama foto enz. Buiten een paar mislukte foto's (apparaat leren kennen) zijn de foto's perfect gelukt. Ik heb er geen second spijt van dat ik toestel gekocht heb.
Het is zijn geld echt waard.
Peter
Sint Niklaas
Reviewscore7.0
Fantastisch toestel voor zo'n prijs. Héél veel mogelijkheden en verrassende resultaten. En toch nog een vrij compact toestel.
Reviewscore9.0
Ik ben heel tevreden met mijn Cyber-shot DSC-HX300.
Getest op vakantie. heel mooie foto's van heel goede kwaliteit.
Apparaat makkelijk te gebruiken voor iemand die niet veel van fotografie kent en het heeft ook de mogelijk om het manueel te gebruiken