Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Specificaties
Connectiviteit
wifi, bluetooth, USB
Kleur(en)
grijs
Fabrikant kleur(en)
grijs
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 20 reviews die zijn achtergelaten voor de Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Voldoende
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Rick 20-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een bijzondere verrassing

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

9,0
De Fossil Gen 5 smartwatch, een Wear OS-horloge met premium functies, waaronder NFC, GPS, fitness-tracking, hartslagmeting en meer. Ik test de Generation 5 nu al een week en gebruik hem als mijn fulltime smartwatch.

Het instellen van de smartwatch ging niet helemaal soepel aangezien het pas in een later stadium mogelijk was om mijn account te kopppelen.

Wat de prestaties betreft, is de Fossil Gen 5 een van de beste die ik tot nu toe in mijn handen heb gehad. De interne architectuur in de Snapdragon Wear 3100 processor van Qualcomm is bijna antiek (het ontwerp van de processor zelf niet) desondanks zorgt ervoor dat Wear OS mooi blijft werken.

De levensduur van de batterij is helaas niet zo sterk. Zelfs met de nieuwe uitgebreide modus die wordt aangeboden, red je het niet twee volle dagen - en dat is met heel veel functies minder. Bij normaal gebruik (geen speciale apps, "always on display", BT aan en "touch" ook altijd aan) gaat hij nog geen 12 uur mee. Daarom zou ik bij dit horloge ook aanraden hier en daar wat extra laders te verstoppen (thuis, werk etc.)

Er is een ingebouwde luidspreker voor gesproken feedback van Google Assistent en voor het aannemen van oproepen op de smartwatch zelf. Dit heeft gelukkig geen invloed op de waterbestendigheid van de Fossil Gen 5.
De fitnessfuncties zijn overvloedig en goed geïmplementeerd.
Mijn vorige smartwatches hadden geen "always on display" en dit is een welkome toevoeging.

Ondanks enkele nadelen zou ik geen andere smartwatch willen: Alleen al vanwege het uiterlijk van het horloge. De meeste smartwatches hebben van die rubber bandjes. Dat zit natuurlijk hartstikke lekker. Echter wanneer je iets netter draagt zoals een pak dan ga je natuurlijk niet rondlopen met een horloge met "goedkope" rubber bandjes. Horloges zijn voor veel mensen een stijl-accessoire. Dit zijn veel fabrikanten echter vergeten bij de ontwikkeling van smartwatches. Voor mijn gevoel is dit een van de weinige smartwatches die als stijl-accessoire gedragen kan worden.

Pluspunten

  • Design
  • Helder scherm
  • Always on display
  • Hartslagmeter
  • Wear OS werkt vlot

Minpunten

  • Zwarte rand om scherm
  • Batterijduur

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Dimitri Boekkooi 30-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prachtig Design

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

7,0
k ben al een ervaren smartwatch gebruiker, maar alle smartmatches die ik heb gehad missen net het design aspect. Het design van dit horloge is echt prachtig! leuke functies zoals Google besturen en whatsappjes beantwoorden via spraak zijn erg handig.

Bij het open maken van de doos was ik een beetje teleurgesteld. Ik verwachte een mooi design verpakking zoals ik dat van Fossil gewend ben, maar het was een saaie, simpele verpakking. uiteraard draait het om het horloge zelf, en die ziet er echt heel goed uit. Ik mis ook een "normale" oplader en je krijgt alleen een usb kabel. De handleiding is vrij summier, maar het horloge instellen is dan ook niet echt heel moeilijk.

Wel had ik graag wat meer uitleg gehad over de functionaliteit van het horloge. Nu ik het een tijdje gebruik merk ik wel dat het niet altijd even soepel werkt. Google assistent werkt echt heel traag, vrij vervelend. Ik heb ook een paar keer gehad dat het horloge een beetje vast loopt en moeite heeft om sommige acties uit te voeren. Wel kan ik makkelijk mijn muziek hiermee besturen en mijn hue lampen.

Google fit ben ik nog geen fan van, maar ik had hiervoor dan ook echt een sport smartwatch. Het design maak echt heel veel goed, eigenlijk is dat de hoofdreden waarom ik desondanks wat minpunten, erg tevreden ben over het horloge.

Pluspunten

  • Design
  • Google Assistent

Minpunten

  • Google fit
  • Software nog niet optimaal

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

dwk1980 29-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

een echt sieraad zowel van buiten als binnen !

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

9,0
inmiddels de Fossil Gen 5 smartwatch bijna een maand in bezit en nu uitvoerig kunnen testen. Ik ben echt zeer tevreden en de smartwatch overtreft dan ook mijn verwachtigen. De Fossil Gen 5 is een echt sieraad om te zien waar de concurrenten de plank misslaan. Een variatie aan kiesbare wijzerplaten zorgt ervoor dat hij kan worden aangepast aan de smaak van de persoon of bijpassend bij je outfit van dat moment. Het scherm is heel duidelijk en laat ook geen vingerafdrukken achter wat erg prettig is. Ook is het echt krasvast. Toch een aantal keer per ongeluk ergens langs gehaald maar nog geen enkel teken van gebruikersporen op het glas. De touchscreen werkt prima en altijd. De verbinding met de telefoon via bluetooth is goed en makkelijk. Al mijn appjes, mailtjes komen keurig binnen en ook het antwoorden is heel simpel. De hartslagsensor is zeer accuraat. Ik gebruik googlefit heel veel en dit horloge is een hele goede toevoeging in mijn streven om er een gezonde levenstijl op na te houden als hartpatient. Ik gebruik de google assist vooral om het weer op te vragen en mijn boodschappenlijstje samen te stellen als ik door het huis loop en er dingen in mijn hoofdschieten. Echt super handig! De batterij houd het bij mij gemiddeld een dag vol maar er komen dan ook wel veel berichten binnen. Het horloge is ook supersnel weer opgeladen dus dat is geen probleem. Er zitten zoveel handige functies op het horloge... de spraakassistent, google fit, fit breathe, fit-work-out, zaklamp etc etc. Teveel om op te noemen maar voor mij heel handig. Ik ben zeer tevreden over deze mooie en super functionele smartwatch en kan hem echt iedereen aanbevelen!

Pluspunten

  • schitterend design
  • krasvast scherm
  • accurate hartslagmeter
  • snel opgeladen
  • heel veel functies...o.a. google spraakassist

Minpunten

  • batterij circa 1 dag

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

mjhorenberg 29-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie en goede smartwatch

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

8,0
Design

Ik heb al eerder een smartwatch van andere merken gehad, maar ik was nooit echt tevreden over het design ervan en de vaak rubberen bandjes vond ik eigenlijk nooit echt fijn om de pols zitten. Dat is echter met de Fossil Gen 5 heel anders. Ik heb de versie met het stalen bandje mogen testen en deze vind ik direct veel prettiger zitten als de andere die ik in het verleden heb bekeken en om heb gehad. Ook het horloge zelf is niet al te dik en het formaat vind ik voor mijn pols ook perfect. Je kan echt zien dat ze steeds kleiner worden en daarmee moderner overkomen en meer en meer op een normaal horloge lijken.



Eerste indruk

Het instellen van de smartwatch word je goed door heen geleid en wijst helemaal voor zich. Het enige waar ik problemen mee ondervond is om de gebruikte eenheden van weather goed ingesteld te krijgen. Mijn smartphone had ik namelijk ingesteld op Amerikaans formaat en daardoor zag ik de temperaturen op mijn horloge ook in Fahrenheit terug. Dit kan je helaas niet direct op je smartwatch even aanpassen. Ik moest de instellingen van mijn telefoon aanpassen naar Great Britain, omdat ik graag Engels heb op mijn apparaten en daarmee ook de juiste eenheden had voor weer e.d. Als je alles ingesteld hebt, dan werkt alles op de smartwatch soepel en naar behoren. Mijn vrouw heeft ook een vergelijkbaar model met minder geheugen en daar merk je wel dat alles schokkerig beweegt, maar daar heb je bij dit model geen last van.



Accuduur

De accuduur van dit horloge valt me nog een beetje tegen. Ik had gehoopt dat je met deze smartwatch toch wel meerdere dagen kon doen, maar dat blijkt echter niet echt het geval te zijn. In ieder geval niet als je de volledige functionaliteit van je smartwatch wilt gebruiken. Je hebt wel meerdere standen voor je accu en hiermee kan je de duur wel verlengen, maar dan verlies wel degelijk leuke dingen in de functionaliteit. Ik heb niet voor niets een smartwatch en wil dan ook de volledige functionaliteit gebruiken.



Apps

Omdat deze smartwatch draait op WearOS, zijn er zeker veel apps verkrijgbaar en vooraf geïnstalleerd. Een van de apps die standaard op deze smartwatch staat is Google Assistance. Leuk dat je dit kan gebruiken vanaf je smartwatch, maar helaas werkt het in de praktijk niet zo goed. Ik krijg heel vaak de melding dat Google Assistance niet beschikbaar is. Vanwege het feit dat je vaak deze melding krijgt, ben je ook minder geneigd om de app te gebruiken. Tevens heb ik apps als Spotify, Foursquare en Shazam gebruikt. Spotify vind ik erg goed te gebruiken vanaf je smartwatch. Je kan functies als volume aanpassen en afspelen en pauzeren heel gemakkelijk besturen. Foursquare is handig. Je kan zoeken op bepaalde categorieën of op iets specifieks. De laatste kan je dan inspreken of doormiddel van een toetsenbord in typen. Het inspreken maakt heel snel fouten in wat je zegt en het toetsenbord is eigenlijk te klein voor mijn vingers. De uiteindelijk kaart die getoond wordt met de locatie is mij ook iets te klein. Ik zou waarschijnlijk toch mijn Smartphone gebruiken om dit soort info op te zoeken. Bij Shazam moet je tevens een hebben draaien op je smartphone om hem te laten werken en dat vind ik wel een nadeel.



Activity tracking

Deze smartwatch is goed in het tracken van je activiteiten. Er is een goede connectie met Google Fit en Cardiogram en dat werkt allemaal feilloos en naar behoren. Het enige nadeel vind ik dat er standaard een keer per 5 minuten de hartslag gemeten wordt, tenzij je echt aangeeft dat je echt een activiteit gaat doen. Dit zou instelbaar van mij vaker mogen. Ik heb namelijk een smartwatch genomen om mijn hartslag te monitoren tijdens mijn hartrevalidatie traject. Daarnaast valt het me op dat inspanning anders gemeten lijkt te worden als je niet aangeeft dat je een activiteit gaat doen.

Pluspunten

  • Design
  • WearOS
  • Pasvorm

Minpunten

  • Accuduur
  • Google Assistant werkt vaak niet

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

MaartenF 28-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prachtig uiterlijk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

8,0
Ik had al de Fossil Sport, een sportievere Fossil met dezelfde chipset als deze gen 5, en wilde dus graag kijken wat het verschil is tussen beiden en of ze elkaar kunnen complimenteren qua stijl.

Het horloge ziet er prachtig uit. Ook is deze te gebruiken met het bandje van mijn Fossil Sport.

Qua prestaties had ik niet zoveel verschil verwacht met de Sport, maar uiteindelijk blijkt de interface toch een stuk vlotter, waarschijnlijk door het extra werkgeheugen.

Het scherm is goed en vergelijkbaar met de Sport, ook de batterijduur is gelijk. De extra instel-opties voor batterijbesparing zijn maar een pleister op de wond van korte batterijduur zoals we dat gewend zijn met Wear OS. Uiteindelijk was ik benieuwd of de speaker veel meerwaarde zou bieden t.o.v. de afwezigheid op de Sport, zo kan je bijvoorbeeld ook telefoongesprekken voeren op het horloge, maar uiteindelijk blijk ik deze niet echt te gebruiken.

Helaas liep ik bij het instellen van het horloge met de Google Wear-app tegen het probleem aan dat hij mijn accounts niet configureren op het horloge. De oplossing was de set-up te doen zonder mijn Google accounts te configureren, systeemupdate uit te voeren, en toen opnieuw in te stellen.

Pluspunten

  • Uiterlijk
  • Snelle Software
  • Goed Scherm

Minpunten

  • Batterijduur
  • Problemen bij eerste installatie

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

MarcelZwolle 27-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Elegant design

Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

8,0
De afgelopen weken dit mooie horloge gedragen en getest; had hiervoor een smartwatch van een ander merk, met een ander besturingssysteem.
Ik vind het uiterlijk van dit horloge een stuk mooier dan die van de gemiddelde smartwatch (hij lijkt meer op een normaal, sportief horloge).
Ik gebruik hem in combinatie met mijn android telefoon; het werkt heel goed samen (al vind ik wel dat google erg veel toestemmingen van je wil hebben). Het is erg wennen als je eerder een ander besturingssysteem hebt gebruikt; de meeste functies zitten er wel op, maar ja, waar vind je die. Zo vanzelfsprekend als ik mijn 'oude' horloge gebruik, zo wennen moest ik hier aan. alles werkt net even anders. Na een paar weken wennen zijn de functies toch wel logisch te gebruiken.

Na een poosje gebruik mis ik vooral een 'carkit'-functie; je kunt hem niet als handsfreesetje in de auto gebruiken, dat is wel jammer.

Google assistent werkt niet altijd soepel, al valt er wel mee te werken.

Desondanks vind ik het wel een aanrader, vooral het design in combinatie met de always on functie van deze smartwatch maakt heel veel goed!

Pluspunten

  • Helder scherm
  • Waterdicht
  • Ziet er chique uit

Minpunten

  • Geen handsfree functie
  • Batterijduur
  • geen tooltje voor bandje op maat te maken

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Ivo 25-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Stijlvolle smartwatch

Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

8,0
Sinds enkele weken in het bezit van de stijlvolle Fossil gen 5 Carlyle. Na een tijdje te hebben gewacht met het kopen van een smartwatch is dit een hele goede keuze met betrekking tot het design, waarbij niet opvalt dat het een smartwatch is. Modern, stijlvol en niet te groot. De stalen band voelt alleen iets minder stevig aan (wat wiebelig) t.o.v. andere horloges die ik heb, doet hiermee wat goedkoop aan. Bij het aanzetten van de smartwatch valt wel gelijk de zwarte rand om het scherm op. Persoonlijk vind ik dit wel heel jammer, dit kon beter. Eenmaal aangezet ging het koppelen vrij makkelijk, ook het opnieuw koppelen na onderbreking gaat sinds de laatste update makkelijker maar niet automatisch.
De smartwatch heeft een goed functionerend touchscreen en handige snelle functie knoppen. Met het wieltje kun je heel handig door al je apps scrollen. De snelheid van de horloge bij dit scrollen, het openen van apps e.d. is ook zeer goed te noemen. De functies zijn eindeloos. Het antwoorden van berichten, telefoneren, Spotify, activity tracking, agenda checken, weersvoorspelling bekijken etc. Alle apps en onderdelen werken feilloos. Hoewel het typen op het scherm uiteraard door het formaat wat lastiger is, ben ik echter wel blij dat het kan. Zonder je telefoon te pakken, even snel antwoorden. Ook op de "wijzerplaat" zijn de nodige instellingen te veranderen en functies toe te voegen. Hartstikke fijn dat er van alles aan te passen is, om snel je favoriete activiteiten te kunnen openen/bekijken. Uiteraard kun je ook gewoon je eigen foto’s gebruiken als achtergrond, direct vanuit Facebook of Instagram. De batterijduur valt me ook niet tegen 2-4 dagen, afhankelijk van de stand waarin je hem gebruikt. Er zijn diverse mogelijkheden zoals altijd scherm aan of uit. Overigens vind ik scherm aan wel het mooist. Net of je een normaal horloge hebt.
Het kunnen bedienen van Spotify op je telefoon is op zich handig, alleen als je eenmaal een afspeellijst gekozen hebt om af te spelen, heb ik nog geen functie ontdekt om weer snel naar je overzicht te kunnen gaan. Agenda en andere handige info kan snel bekeken worden, evenals het activeren van de Google assistent. Spraakbesturing is dus mogelijk, maar gebruik ik zelf niet. Uiteraard heeft deze smartwatch ook een handige hartslag meter, welke rapporten kan bijhouden. Er zijn redelijk wat verschillende apps te downloaden die allerlei leuke mogelijkheden toevoegen aan de watch. Ik ben dan ook dik tevreden en raad hem zeker aan, ondanks de kleine minpuntjes.

Pluspunten

  • Veel functies
  • Snel

Minpunten

  • Zwarte rand om het scherm

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

PatrickV. 25-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Design, elegantie en verrassend

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

9,0
Nu ongeveer drie weken om de pols en het voelt enorm goed aan. Het horloge oogt niet direct als een smartwatch, krijg hier ook veel complimenten over.

Installatie van horloge icm smartphone gaat makkelijk en is duidelijk omschreven bij de uit te voeren handelingen.

GPS,NFC fitness, tracking, hartslagmeter en nog veel meer apps om erbij te zetten. Je kunt deze smartwatch zo persoonlijk mogelijk maken als je zelf wilt, ook apps overemen van je smartphone waaronder Spotify icm ingebouwde luidspeaker is perfect.

Batterij verbruik zal afhangen van je eigen instellingen, welke modus je kiest en welke functies je kiest. Bij mij gaat de batterij bij full options, always on display ongeveer een dag mee. Opladen doe ik in de auto, dat gaat ook lekker snel, zodat ik op het werk een volledig opgeladen smartwatch heb. In de andere stand, uitgebreid, gaat deze ongeveer dubbel zo lange mee.

Ik was een beetje sceptisch of een smartwatch als deze in het dagelijkse leven van werk/sport/thuis een leuke toevoeging kan zijn. Maar na deze weken ben ik geheel positief gestemd. ik zou hem niet meer willen missen. Mail, berichtjes, muziek, fitness oefeningen en nog veel meer, allemaal in een horloge.

Pluspunten

  • Design
  • Helder scherm
  • Persoonlijke afstelling
  • Waterdicht

Minpunten

  • Wijzerplaat met zwarte rand
  • Batterijduur

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

rdam010 24-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een smartwatch die er uitziet als een horloge

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

7,0
Eindelijk een smartwatch die er uitziet als een horloge. Het is een mooi apparaat wat er robuust en stijlvol uitziet. Je ziet niet of het een normaal horloge is of een sportieve smartwatch. Erg cool.
Daarnaast is het een stevig horloge en heeft het geen rubberen band.
Daarentegen, voor tijdens het sporten kan de stalen band vervelend zijn.
Het installeren ging praktisch, ook zonder duidelijke handleiding. Al duurde het geheel langer dan verwacht. Het is een vrij duidelijk proces wat je dient te volgen.

Het gebruik van het horloge is ook gemakkelijk. Geen ingewikkelde stappen, maar gewoon duidelijk wat je moet doen om iets inzichtelijk te krijgen.
Je kunt zelf kiezen wat het scherm op het horloge weergeeft. Ik heb gekozen voor een stoere uitstraling. Net of het een echt horloge is. Cool om dit te kunnen personaliseren.

Vervelend is wel dat de batterij niet zo lang mee gaat als je zou willen. Je kunt wel een gebruiksprofiel instellen, maar dit maakt weinig verschil voor de totale batterijduur.

Al met al een prima smartwatch. Het is echter net als een telefoon welke je dagelijks op moet laden.

Pluspunten

  • Robuust
  • Ziet eruit als een normaal horloge
  • Makkelijk te bedienen

Minpunten

  • Batterij snel leeg

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Stinna10 24-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi design met vele functies!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

8,0
Deze Fossil is een goed en netjes ogende swartwatch, met de mooie donker metalen sluitingen is dit zeker eyecatcher!
Met de vele wijzerplaten die je kan instellen, kan je hem vrijwel naar eigen smaak eruit laten zien.

Er zitten vele functies op, eigenlijk is het net een smartphone om je pols. Je hartslag iedere 5 minuten laten registreren of Spotify aansturen op je telefoon, het kan allemaal.
Het "minpuntje" vind ik dat des te meer je de smartwatch gebruikt of vele functies aanzet, des te sneller te accu leeg gaat. Bij echt intensief gebruik, red ik het niet om de 24 uur vol te maken.
Dit kan je wel helemaal zelf instellen, je kan zelfs alleen de horloge functie aanzetten, waardoor de smartwatch zeer lang mee kan gaan.

Maar onderaan de streep krijg je er een super complete smartwatch voor, die er ook nog eens heel gelikt uitziet, zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Personaliseren
  • Design
  • Veel functies!

Minpunten

  • Batterijduur
  • Bandje zelf zien in te korten

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Martijn 24-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi smartwacht met looks van normaal horloge

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

8,0
Via Theinsiders heb ik deze smartwatch mogen testen. Na het bericht dat ik mijn horloge op kon halen, heb ik thuis uiteraard zo snel mogelijk de verpakking geopend.
Wat een mooi horloge, op het eerste gezicht ook stevig en dat het tegen een stootje kan. Helaas moesten er 3 schakels uitgehaald worden bij de juwelier, omdat er niets bij zat om dit eenvoudig zelf te doen.. Kosten a 10 euro (persoonlijk wel een minpuntje) Koppelen aan mijn telefoon was makkelijk en snel, inmiddels het horloge een paar weken in gebruik. Ik gebruik de meegeleverde Cardiogram waarmee ik iedere 5 minuten een meting van mijn hartslag heb. Welke ik later kan terugzien in de app op de telefoon. Met de optie uitgebreid gebruik, en de cardiogram op iedere 5 minuten.. ben ik zeer tevreden met het accuverbruik.. ('s Morgens 7.00 tot 23.00 dan staat de accu op ca 55 a 60 % resterend, als ik m s nachts uit zou zetten redt ie het 2 hele dagen...) Al met al zeer tevreden en een absolute verbetering ten opzichte van de Fossil Sportwatch, die ik ook heb mogen testen. Google assistent is vooral een leuke gadget, als je het geluid aanzet praat ie meestal terug inderdaad, maar ik gebruik dit niet vaak.

Horloge zit hartstikke lekker, is volledig waterdicht en krast niet snel. Horlogescherm zou wat mij betreft iets langer mogen blijven branden als je ernaar kijkt. Nu na ca 10 seconden inactief is het scherm uit. Maar dat draagt natuurlijk ook bij aan de langere accuduur..

Pluspunten

  • mooi design
  • accu houd het langer dan 1 dag vol
  • waterdicht
  • draagcomfort

Minpunten

  • geen tool meegeleverd om zelf bandje in te korten
  • prijs is vrij hoog

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Wimwamboterham 22-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Super mooi en degelijk design

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

7,0
Het is een super mooi horloge die zeker gezien mag worden. Helaas valt het smart deel mij tegen. Koppeling en verbindingen zijn goed maar functionaliteit sluit niet aan bij mijn verwachtingen.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Degelijke kwaliteit

Minpunten

  • Smart functies niet toereikend

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Goed

Reageer

Bunman 20-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi en snel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

8,0
Na enkele weken het horloge te hebben getest, kan ik zeggen dat ik tot dusverre zeer tevreden ben. De batterijduur is voor mij acceptabel (1,5 dag bij normaal gebruik). De software reageert snel en alle apps draaien goed. De hartslagmeter functioneert ook goed maar deze gebruik ik niet actief omdat ik het horloge niet gebruik in combinatie met sporten.
Het materiaal voelt goed en solide aan.
Het enige minpunt wat ik kan aangeven is dat ik soms merk dat de middelste, grote knop onbedoeld wordt ingedrukt en dat bijv. google assistent wordt geactiveerd. Dit gebeurt wanneer ik bijv. op een tafel leun.
Verder is dit het enige 'minpuntje' wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken. Al met al een fijn, degelijk en mooi horloge. Een aanrader!

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

wouterbenk 19-10-2019
  • Product getest

Ideale smartwatch

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

10,0
Wat een mooi horloge is dit. Alle smartfuncties die je kan bedenken zitten op deze smartwatch. Hij ziet er mooi uit, werkt vloeiend en is heel nauwkeurig. Alles wat je zoekt in een smartwatch heeft deze fossil carlyle. Je kan onnoemelijk veel watch interfaces gebruiken. De batterij van dit horloge gaat een volle dag mee als je alle functies aan hebt. Ik kan niet anders zeggen dan dat deze smartwatch een aanwinst is.

Pluspunten

  • Helder scherm
  • Lange batterijduur
  • Oogstrelend design

Minpunten

  • Geen

Reageer

Renard 18-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goed leesbaar scherm en mooi design

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

10,0
De Fossil gen5 scoort bij mij ten eerste al op het uiterlijk. Dit is een horloge naar mijn smaak met goede Smart functionaliteit. Ik gebruik hem met een iPhone en dan zijn er nogal wat mensen die zeggen dat je nogal wat mist.. Maar als ik dan hoor wat ik mis dan valt het met dat missen toch echt wel mee.

Ik hou met het horloge gekoppeld aan de iPhone mijn bewegingen bij en ik zie wat er aan berichten binnenkomt. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat ik weet welke afspraken ik heb staan en dat er een indicatie is als het tijd is om hiervoor op pad te gaan. Fijn dat deze Smartwatch ook geluid heeft.

WearOS heeft voor mij de functionaliteit die ik verwacht. De batterijduur is prima, zelf helemaal niet aan lopen sleutelen (wat wel kan). Het bevalt me juist dat het horloge gewoon zonder geknutsel ook goed is: spotify, mail, whatsapp, binnenkomende gesprekken en afspraken - werkt gewoon allemaal prima.

Pluspunten

  • Look & Feel
  • Speaker
  • Eenvoudig in gebruik
  • Geheugen
  • Zakelijker dan veel andere SmartWatches

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

M Wester 17-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Ik heb er een soort van liefde-haat verhouding mee..

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

7,0
Dit is de Fossil Gen 5 Smartwatch met WearOS... en heb er een soort van love/haat-relatie mee. Fossil heeft namelijk echt zijn best gedaan om er een stijlvolle smartwatch van te maken met genoeg onder de motorkap. Voordat we verder gaan met het horloge, laten we eerst kijken wat je in de doos krijgt. Het is een typische Fossil-doos met wat branding en functies op de doos en ook is het horloge direct zichtbaar. Verder vind je nog qua accessoires een magnetische oplaadkabel en is er ook de benodigde documentatie. Houd er rekening mee dat ze geen tools meeleveren om een schakel aan te passen of te verwijderen.

Qua ontwerp vind ik het de looks erg goed. Er zijn meer kleuren en bandjes beschikbaar, zoals siliconen en leer. Het heeft een typische WearOS-look: rond, 1,3-inch OLED-scherm met relatief dikke randen. De kleuren en zwartwaarden zijn verder prima en helderheid ook, maar in direct zonlicht kan het nog net wat beter zijn. De luidspreker aan de linkerkant is best interessant. Het is goed genoeg om mee te bellen, maar je wilt niet naar muziek luisteren. Je krijgt ook audio responses van Google Assistant, wat erg handig is tijdens het rijden bijvoorbeeld.

WearOS is wel verbeterd, en ja, er is nog een lange weg te gaan, maar er zijn nu ook 'zogenaamde' tegels, die je van informatie voorzien. Google Fit, het weer, afspraken en meer. Het is interessant, maar het tegelijkertijd ook beperkt tot Google’s eigen functies. Fossil heeft daarnaast het geheugen voorzien van 1gb en loopt het allemaal net wat soepeler t.o.v. het vorige model.

Om eerlijk te zijn denk ik dat er twee punten beter kunnen: de eerste is Qualcomm en de tweede is Google. Fossil hield hun hun woord door meer geheugen en agressieve batterijbesparende functies toe te voegen, maar de anderen hadden meer kunnen doen. De processor is de "nieuwe" Qualcomm 3100-chip, maar het is verre van een grote upgrade ten opzichte van zijn voorganger. De nieuwe processor zou de levensduur van de batterij helpen, maar dat is niet echt het geval en daarom Fossil deed het op een andere manier: met ontzettend veel batterijbesparende instellingen.

Wat betreft de levensduur van de batterij, ik hou allereerst van de metalen ringen aan de achterkant, zodat je de oplader niet precies hoeft te plaatsen. Een draadloze oplaadfunctie zou natuurlijk perfect zijn. Ten tweede slaag ik erin om met de dagelijkse modus ongeveer 20 uur uit het horloge te krijgen, dus blijft het elke nacht de smartwatch opladen. Met de uitgebreide (extended) modus gaat het langer mee en kan ik het weekend door. Het andere dat me dwarszit is Google. Waarom bereiken andere merken zoals Apple, Xiaomi en Huawei een veel betere batterijduur met zelfgebakken software/hardware? Waarom kan Google dit niet? Maar begrijp me niet verkeerd hoor, de software heeft veel functies en is ontzettend soepel, maar hoe lang blijft dat zo met de software-updates die het 'beperkte' geheugen vullen en uiteindelijk vertragen?

Er zijn ook veel goede dingen, vooral de eerste: je kunt notificaties beantwoorden! De andere zijn dat de twee knoppen aan de rechterkant, naast de kroon zelf instelbaar zijn, de hartslag en stappenteller zijn behoorlijk nauwkeurig en NFC is ook een leuke en handige toevoeging.

Ik moet zeggen dat dit horloge niet echt is gemaakt om te sporten, omdat men niet laat zien in welke hartslagzone je traint, dus je trainingen zijn wat minder gericht. Voor nu is het een heel goed uitziend horloge dat soepel loopt en veel functies heeft met een iets wat hoge prijs..

Pluspunten

  • Soepel en vlotjes
  • Veel features
  • Design

Minpunten

  • Gebakken op 28nm
  • Batterijduur is ondermaats

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Qildor 16-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Degelijke smartwacht

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

7,0
Eerste ervaring met het product was goed, alleen gelijk al een min puntje, geen gereedschap meegeleverd om het bandje in te korten. Dit was bij de gen 4 ook niet het geval. Jammer dat hier niet op verbeterd is.

Instellen en koppelen
Het instellen van de smartwacht verloopt zonder problemen, je laad hem op, zet hem aan, installeerd de app en klikt op koppelen, makkelijker kunnen ze dit echt niet maken.
Als het sneller zou kunnen zou het leuk zijn maar is zeker geen verplichting.

Gebruik
De batterij standen zijn geweldig. Kudos voor wie dit bedacht heeft.
Vooral ook omdat je via de custom mode kan instellen wat er allemaal wel en niet aan mag staan, hierdoor gaat de batterij van mijn watch twee dagen mee in plaats van een dag.
De wachtfaces zijn inprincipe zo goed als het zelfde al bij alle andere smartwachtes. Je hebt een enorme keuze van wachtfaces die door mensen zijn gemaakt en een aantal standaard faces.
Genoeg keuzes en voor ieder wat wils.
Op notificaties reageren via de watch door middel van te typen gaat altijd lastig. Het toetsenbord is hier simpelwe te klein voor. Als het echt moet kan het.

Google Assistent
Het is een leuke toevoeging, alleen het is erg traag. Zo traag dat het eigenlijk niet bruikbaar is het is dus meer een gimmick

Batterij
Zeer tevreden, veel beter dan bij de gen 4. Wel goed je batterij instellen instellen anders is hij wel zo leeg. Hierbij help het heel erg als je de down tijd goed insteld zodat er dan geen verbinding word gemaakt met wifi en bluetooth

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Gebruikergemak

Minpunten

  • Zwaar
  • Google assistent is traag

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed

Reageer

dodgewilliam 15-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie horloge maar WearOS....

Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

7,0
De horloge wordt gepresenteerd door een doorzichtige kant van de vierkante verpakking. Meegeleverd zijn in mijn ogen wat nutteloze boekjes en een oplaadsnoer zonder adapter. Men gaat er dus vanuit dat ik die al heb liggen of het zelf maar moet uitzoeken (vooral als je meerdere dingen tegelijk wilt opladen, ben je snel gezien). De horloge komt zonder gereedschap wat best wel een teleurstelling is, omdat je weer ergens de tijd vandaan moet halen om naar een fossil verkooppunt te gaan om polsband te laten inkorten of je juwelier om de hoek, lief aan kijken. min puntje dus. Het design is mooi, stijlvol en straalt kwaliteit uit. Ik draag mijn horloge aan mijn linkerarm en daardoor zitten de knoppen aan de kant van mijn hand. Niet super ideaal, persoonlijk had ik ze liever aan de andere zijde gezien. Ook zijn er 3 knoppen. 1 actie knop en 2 extra knoppen die je zelf een functie/snelkoppeling mag geven. Opzich wel leuk, maar voelt een beetje of dat het design los is gemaakt van de experience. Want 3 knoppen wat mij betreft redelijk overbodig. De wear OS is wat het al een tijdje is en begint eigenlijk al te vervelen en zal hopelijk snel een opdate krijgen. Zeker voor het menu. Maar die opmerkingen liggen al een tijdje bij Google dus ik ben benieuwd wat ze daar mee gaan doen. Fossil kan hier nog aan doen en heeft in mijn mening goed gedaan om te gaan voor Wear Os. De software loopt namelijk super op deze horloge en snel, scherp en helder. De batterij houd het een lange dag vol, dat is fijn. Niks ergers dan halverwege de dag je horloge opladen. Dus zeker dikke plus punten hiervoor. De opslag capaciteit is super ruim en zorgt dat je zonder telefoon ook nog lekker uit de voeten kan. Hard lopen en songs in je oren. De hartslag monitor heb ik nog niet tijdens het sporten kunnen testen, maar ik denk dat deze het uitstekend zal doen gezien de resultaten uit dagelijks gebruik. De microfoon en speaker in de telefoon is nice. Zeker in combinatie met Google assistant voel je, je toch een echte Knight Rider. Al met al een mooi stukje horloge. Ziet er stijlvol uit, heeft een onwijs mooi display. Hopelijk komt google snel met een OS update zodat deze klassiek ogende horloge nog beter kan laten zien wat hij in huis heeft.

Pluspunten

  • scherm
  • opslag

Minpunten

  • accu
  • geen gereedschap

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Michiel 08-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Smartwatch met klasse

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

8,0
Ik heb het genoegen gehad om de nieuwste smatchwatch van Fossil te testen via The Insiders. Zonder enige ervaring met smatchwatches ga ik als een leek in op dit product. Alvorens ik de smartwatch ging testen had ik nooit de interesse om een smartchwatch aan te schaffen, simpelweg omdat ik de meerwaarde ervan niet inzag.

Wat mij ook tegenhield was het design, de meeste smartwatches hebben een plastic/rubber look waardoor het meer op een kinderhorloge lijkt dan een classy klokje om de pols. Aangezien ik een vrij formele job heb wil ik zeker geen kinderachtig klokje om de pols, waardoor ik zeker positief verrast ben door de look van de Carlyle HR met zijn gun metal band die niet alleen goed aanvoelt, maar ook erg modern en classy eruit ziet. Prima te combineren dus met een pak en informele dagelijkse kledij.

Het opstarten en installeren van het horloge ging niet helemaal soepel toen WearOS wat problemen had met het synchroniseren. Gelukkig na wat spelen met de instellingen snel opgelost.

Het aanbod aan apps vindt ik tot nu toe vrij summier en zou hier graag wat meer mogelijkheden in willen zien. Wat ik fijn vindt is dat men volledig kan instellen hoelang de batterij meegaat, maar helaas wel iets te complex in te stellen gezien de hoeveelheid aan functies en verschillende standen die in te stellen zijn om de accuduur te verlengen. Zodra ik alle standen aanzet kan ik een volledige dag niet halen met een volle accu, maar zoals vernoemd is dit volledig aan te passen.

De leukste (en handigste) functies zijn toch wel het customizen van de wijzerplaten, whatsapp berichtjes en e-mailtjes lezen met de horloges waardoor de telefoon prima in de zak kan blijven en men niet elke keer naar de telefoon hoeft te grijpen na elke notificatie. Audible en Spotify werkt overigens ook prima met de Gen5 waardoor ik makkelijk kan pauzeren en zelfs de mediavolume mee kon aanpassen.

Het enige waar ik mee aan het stoeien was waren de instellingen die soms niet altijd even logisch ingedeeld zijn, denk bijvoorbeeld aan het instellen van de volume van het notificatiegeluid die ik pas na lang zoeken terug kon vinden. Gek genoeg ben ik enorm weg van de Carlyle HR qua looks en functionaliteiten en krijg ik vaak de vraag van kenissen en vrienden wat voor merk horloge dit betreft. Al met al met veel plezier de Gen5 van Fossil kunnen dragen en zal het product derhalve ook zeker aanraden voor iemand die opzoek is naar een smartwatch.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

VincentH 02-10-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Mooi horloge, software wennen...

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fossil Carlyle Gen 5 FTW4024 - Smartwatch - Grijs/RVS grijs

Algemene score

8,0
Na nu een paar dagen dit horloge in bezit te hebben begin ik steeds meer gevoel te krijgen bij de software.
Instellen ging wat lastig icm met mijn Samsung S10+
De software is erg wennen, hiervoor gewerkt met de Samsung Gear. Deze software is meer ontwikkeld op intuïtief gebruik.
De Wear OS is dan ook erg wennen. Het werkt voor mijn idee minder soepel en toch wat traag.
De apps beschikbaar in de playstore is wel uitgebreider. Nadeel is wel dat je heel erg moet zoeken naar de beschikbare apps.

Samenvatting:
Horloge is wennen maar wel het wennen waard!

Pluspunten

  • Apps hoeveelheid

Minpunten

  • Accu duur (1 1/2 uur)

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer