Er zijn op dit moment geen prijzen beschikbaar.

Sony Xperia Z5 Premium chroom / 32 GB

9,1 Lees 143 reviews
Sony Xperia Z5 Premium chroom / 32 GB Best Reviewed apr 2016

Vergelijkbare producten

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 142 reviews geschreven op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,1

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Bakbrommerbabe 21-03-2016 Product maand in bezit

Beste uit Z reeks

Algemene score

9,6
Tot nu toe samen met de Z het fijnste toestel welke ik heb gehad uit de Z serie (Z, Z1, Z2 en nu Z5 Premium). Helaas deze x geen paarse variant, maar desalniettemin super tevreden met de zwarte versie.
Toestel is snel, reageert goed op scherminput, super geluid en gesprekken via de speaker zijn voor beide partijen goed verstaanbaar.
Toestel is vrij groot en past hierdoor net niet meer in mijn jaszak of binnenzak van mijn jassen. Maar formaat van het scherm is daarentegen wel superfijn als je veel op internet zit of graag boeken of comic leest op je mobiel.
Mocht je echter twijfelen tussen de Z5 en Z5 Premium enkel vanwege zijn 4K scherm en geen meerwaarde hechten aan verschil in gebruikte materiaal of formaat scherm, dan is de Z5 wellicht betere keuze voor jou. Ikzelf zie het verschil tov. voorgaande Z toestellen zonder 4K namelijk niet direct terug.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Yerrry 21-03-2016 Product kwartaal in bezit

Sony Xperia Z5 4K

Algemene score

7,6
De Xperia Z5 Premium is een smartphone die de geschiedenisboeken ingaat. In elk lijstje met smartphones die een doorbraak betekenden, zal hij staan. Het is namelijk de allereerste smartphone met een 4k-scherm en, in het verlengde daarvan, het consumentenproduct met het scherpste scherm tot nu toe.
Dat is ongelofelijk als je bedenkt waar Sony nog maar een paar jaar geleden stond. De componenten die Sony Ericsson en later Sony in hun Xperia-smartphones stopten, liepen altijd een of twee generaties achter bij wat nieuw was in de markt.

Inmiddels is Sony een voorloper op mobiel gebied, maar er zijn genoeg vraagtekens bij te plaatsen. Doorbraken in technologie zijn altijd gaaf, maar de vraag blijft wat het nut in de praktijk is, zeker omdat Sony heeft besloten om bijna alles op de telefoon: de interface, de browser, games en apps, te laten renderen in een full-hd-resolutie. De telefoon gebruikt de 4k-resolutie alleen bij 4k-beeldmateriaal.

Buiten het 4k-scherm is de Xperia Z5 Premium ook 'gewoon' een capabele smartphone, met onder meer een Snapdragon 810-soc van Qualcomm, een 23-megapixelcamera van Sony zelf en een vingerafdrukscanner in de knop aan de zijkant. Het is het duurste van de toestellen uit de Xperia Z5-serie van Sony.

Scherm: het scherpste tot nu toe

Het scherm meet 3840x2160 pixels bij een diagonaal van 5,5". Sony heeft dus 8,3 miljoen pixels gepropt op een scherm van rond de 12,2x7,9cm. Daarmee komt het scherm uit boven de 800 pixels per inch. Als je nagaat dat smarthones tot nu toe niet boven de 600 pixels per inch uitkwamen, heb je enig idee wat de sprong is die Sony hier maakt.

Die sprong is duidelijk zichtbaar. Het aantal subpixels per inch is hier misschien wel het belangrijkste, want dat zegt het meeste over de scherpte. Sony drijft dat op naar 2418 subpixels per inch. De amoledschermen van Samsung blijven hierbij achter, omdat ze gebruikmaken van een rgbg-lay-out en dus minder subpixels per pixel hebben. Daardoor is een quad-hd-scherm met deze lay-out in de praktijk niet veel scherper dan een full-hd-scherm met reguliere rgb-lay-out.

De pixels van de Z5 Premium zijn in 'golven' over het scherm verdeeld, in plaats van recht naast en onder elkaar, zoals Sony gewoonlijk doet. Dat is vermoedelijk gedaan om te zorgen dat de kleuren er hetzelfde uitzien onder een hoek.

Dat het Sony, met de schermdivisie die onderdeel is van Japan Display, is gelukt om een smartphone uit te brengen met een 4k-scherm, is op zich een formidabele prestatie. Het scherm zelf is wat we meer zien bij Sony's. Het lijkt alsof de notificatiebalk altijd een gloed aan de bovenkant heeft. Dat is slordig en iets wat je niet verwacht van een smartphone van rond de 700 euro.

De helderheid is met 524cd/m² prima. Sony's schermen komen wat dit betreft al enkele jaren prima mee. De helderheid is een van de belangrijkste factoren bij het kunnen aflezen van het scherm in direct zonlicht. Het is zeker niet de makkelijkst af te lezen telefoon op een stralende winterdag, maar hij doet het alleszins redelijk op dit gebied.

Naast een hoge helderheid deelt de Z5 Premium nog een element met andere Sony-schermen. Het contrast is op zijn hoogst een krappe voldoende. Een contrast van 997:1 is niet slecht, maar andere lcd's doen dat een stuk beter en het verschil is duidelijk te zien. De Z5 Premium is een beetje flets.

Bij de eerder uitgekomen toestellen in de Z5-serie is geconstateerd dat Sony, vermoedelijk opzettelijk, het scherm veel te blauw heeft afgesteld. Dat is ook nu weer het geval. De kleurtemperatuur, die idealiter rond de 6500 kelvin zit, zit ook bij de Premium op 10.000 kelvin. Dat heeft grote gevolgen voor de juiste weergave van grijstinten.

Wie realistische kleuren wil, kan evenmin bij de Z5 Premium terecht. De afwijking is relatief groot, al doet de G4 het nog slechter. Het is gelukkig mogelijk om het scherm af te stellen, maar dat heeft grote gevolgen. Wie de kleurtemperatuur juist afstelt, zal zien dat de maximale helderheid daalt onder de 300cd/m² en dat het contrast eveneens terugloopt.
Standaard is het nut van de 4k-resolutie beperkt. Ten eerste geeft het scherm alleen in bepaalde apps en met bepaalde content zaken in 4k weer. De telefoon rendert de browser, de interface en vrijwel alle apps in 1080p. Als de 4k-modus beschikbaar is, zet de telefoon een klein icoontje neer met '4k' erop. Dat ziet er leuk en mooi uit, maar is wel heel beperkt. Sony heeft beloofd om later vr-toepassingen toe te voegen, maar de fabrikant heeft daar verder nog niets over bekendgemaakt.

Hardware en camera


De Z5 Premium heeft bekende hardware aan boord. Die vertoont namelijk veel overeenkomsten met de hardware van de reguliere Z5. De soc is een Qualcomm Snapdragon 810, met vier Cortex A57-kernen, vier Cortex A53-kernen en een Adreno 430-gpu van Qualcomm zelf. Sony heeft daar 3GB aan lpddr4-geheugen bijgeprikt en levert het toestel met 32GB opslag, waarvan 22,5GB door de gebruiker te vullen is.
De soc wijkt niet af van die van de andere Z5-toestellen. De Z5-serie scoort minder dan Snapdragon 810-toestellen van andere merken, maar daarvan is in de praktijk weinig terug te zien.
De Z5 Premium rendert de benchmark op full hd en dat is hier duidelijk te zien. Op de 4k-resolutie was de score veel lager uitgevallen. Het zal een van de redenen zijn waarom Sony ervoor heeft gekozen om vrijwel alles op 1080p te renderen.
Sony heeft waarschijnlijk hetzelfde geheugen gebruikt als in andere Z5-toestellen en dat betekent dat de scores weinig afwijken. Omdat de Z5 Premium is uitgekomen met Android 5.1, heeft hij standaard geen versleuteling op de opslag, iets wat het geheugen in combinatie met Qualcomm-socs veel lijkt te vertragen.

De opslag heeft een grootte van 32GB en dat zien we graag. Wie nu nog een 700 euro kostende smartphone uitbrengt en dan 16GB meelevert, wil vermoedelijk flink winst maken door voor een stevige meerprijs een variant met meer opslag te verkopen. Bovendien heeft de Z5 Premium ruimte voor een micro-sd-kaart. Dat zijn twee pluspunten.

Camera

Sony heeft een nieuwe cameramodule gemaakt voor de Z5-serie en de camera van de Z5 Premium is dan ook exact gelijk aan die van de Z5. Het gaat om een 24,77-megapixelcamera met een Exmor RS-sensor van eigen makelij. Sony prijst hem aan met de maximale resolutie waarop je kunt fotograferen: 23 megapixel. Een uitgebreide bespreking van de camera is te vinden in de Z5 Compact-review.

In het kort komt het erop neer dat het een capabele camera is, maar dat de standaardinstellingen veel verpesten. Bij goed licht is de ruisreductie aan de agressieve kant, waardoor een aquareleffect ontstaat bij het bekijken van details. Bij minder licht is hij scheutig met het omhooggooien van de iso, waardoor details al snel verloren gaan en er meer ruis in de afbeelding zit. Een raw-optie en meer controle over de instellingen hadden dat kunnen ondervangen voor geavanceerde gebruikers, maar die mogelijkheden zitten er niet in.

Design en vingerafdrukscanner


De Z5 Premium lijkt veel op de reguliere Z5's met een paar afwijkende details. Ten eerste is de achterkant niet gemaakt met de afwerking die Sony 'melkglas' noemt, maar met het glanzende, gladde glas van eerdere Xperia Z-toestellen. Dat is jammer, want de achterkant van de Z5 en Z5 Compact was een hele vooruitgang. De Z5 Premium is gladder, laat meer vingerafdrukken zien en glijdt sneller van een glad oppervlak af.
De Premium is een slag groter dan de reguliere Z5 en zal dus alleen mensen aanspreken die houden van grote smartphones. Hij is wel kleiner dan bijvoorbeeld een iPhone 6s Plus, die een scherm met dezelfde beelddiagonaal heeft.

De Z5 Premium is stof- en waterdicht zonder dat Sony klepjes voor de usb-poort heeft geplaatst. Dat is een fijne verbetering ten opzichte van vorige generaties. Het werkt makkelijker in het dagelijks gebruik en even laden of muziek luisteren is minder gedoe, zonder je druk te hoeven maken of het toestel wel afgespoeld kan worden onder de kraan. Sony heeft in de afgelopen tijd verduidelijkt dat de waterdichtheid niet betekent dat je met het toestel kunt gaan zwemmen, alleen dat het mogelijk is om hem bij zware regenval te gebruiken of even schoon te maken met water als hij vies is.

In de aan-uitknop aan de zijkant zit de vingerafdrukscanner. Hoewel de sensor niet met zekerheid bekend is, is de enige bekende die bruikbaar is voor knoppen aan de zijkant de FPC1145 van Fingerprint Cards uit Zweden. Het bedrijf maakt ook de vingerafdruksensors voor de Nexus-toestellen en diverse andere fabrikanten.

De sensor werkt bij normaal gebruik prima. Wel is het nodig om de knop eerst in te drukken, net zoals bij iPhones en de Samsung Galaxy S6-serie.
De plaatsing aan de zijkant is ideaal. Je grijpt hem daar snel vast en het is de knop die toch al in gebruik was om het toestel te ver- of ontgrendelen. Het lijkt dus de meest logische locatie. Je kunt de telefoon bovendien ontgrendelen zonder hem van de tafel te tillen, iets wat met scanners aan de achterkant onmogelijk is.

Wel is de scanner minder precies dan de grotere versies op andere toestellen. Het instellen duurt veel langer en vereist meer aanrakingen. Dat is logisch, omdat het oppervlak minder groot is. Bij het gebruik valt op dat hij slecht met vocht kan omgaan. Een klein beetje vocht voorkomt al dat hij de vinger herkent.

Software en accuduur


De accu in de Z5 Premium is groot. Sony heeft besloten een 3430mAh-accu in te bouwen en dat is fijn. Xperia Z-toestellen stonden altijd in de top als het om accuduur gaat, maar de Z5 en Z5 Compact hebben een kleinere accu en een minder zuinige soc. Die Snapdragon 810 zit uiteraard ook in de Premium, maar met een grotere accu kan de telefoon in elk geval op papier langer mee.

De accu is niet verwisselbaar en kan niet draadloos worden geladen. De Premium ondersteunt wel snel laden, maar Sony levert standaard geen snellader mee. Bij een toestel in deze prijsklasse zou je mogen verwachten dat je hem met de meegeleverde lader op zijn snelst kunt opladen.
Zes uur en twee minuten, drie minuten minder dan de reguliere Z5: dat is een forse teleurstelling. Hoewel de browser pagina's rendert in de full-hd-resolutie, gaat de accu niet langer mee dan die van de Z5, die dezelfde full-hd-resolutie gebruikt. Het is duidelijk merkbaar in de praktijk.
Bij de videotest zien we hetzelfde beeld. De accu is ongeveer even snel leeg als bij de reguliere Z5 en dat is een tegenvaller. Veel concurrenten doen dat een stuk beter, waaronder een toestel met een amoledscherm, zoals de S6 Edge+, die profiteren van het uitschakelen van de pixels bij het weergeven van zwart.
Sony levert een reguliere lader mee en dus gaat het opladen van de Z5 Premium tamelijk langzaam. Na bijna drie uur zit het toestel vol en dat is anno 2016 voor een dure telefoon niet acceptabel meer. Concurrenten kunnen dat veel sneller en Sony kan dat ook door een snellader mee te leveren.

Software

Sony is in de afgelopen jaren steeds meer gaan aankruipen tegen de interface van stock Android en met de Z5-serie zet het daarin een nieuwe stap. Zo zijn de opties aan de zijkant van het hoofdmenu verdwenen. De lay-out van de homescreens en het uiterlijk van de notificatiebalk waren al gelijkgetrokken met die van stock Android.

Zo gebruikt Sony eigen iconen en eigen apps voor zaken als muziek en video's. Bovendien voegt het de nodige bloatware toe. Sterker nog, er staat wel erg veel op. Een greep uit het aanbod dat je ziet na de set-up: What's New, TrackID, Xperia Lounge, PSN en Privilege Plus; dat zijn de niet-verwijderbare zaken. Tussen de verwijderbare, dus minder erge, vooraf geïnstalleerde apps vinden we Nieuws van Socialife, Lifelog, Amazon Shopping, AVG Protection, Office Suite, Kobo Books, Spotify, Facebook, Dropbox en Vine. Sommige van die apps zul je wellicht laten staan en veel mensen zouden ze toch al zelf installeren.

Ook zijn de mini-apps van Sony nog altijd aanwezig en te vinden in het multitaskmenu. Daarmee kun je overlays van onder meer een calculator, kladblokje, agenda en zo meer gebruiken. De functie zit al een jaar of drie, vier in Xperia's en het is de vraag of veel mensen haar echt gebruiken. De kleine apps zijn echter wel iets waarmee Sony zich wat software betreft van de concurrentie onderscheidt.

Ondanks de overeenkomsten met de interface van stock Android kun je de skin redelijk zwaar noemen. Op het gebied van rooten en custom roms staan de toestellen nog in de kinderschoenen. Het is op het moment van schrijven nog een ingewikkeld proces en het vereist het flashen van een kernel met kwetsbaarheden om de root-toegang in stand te houden. Voor vorige Xperia Z-toestellen verschenen wel custom roms en makkelijkere root-methodes. Bovendien helpt Sony ontwikkelaars actief met het vrijgeven van broncode en binaries voor toestellen.

Wat we Sony wel kunnen aanrekenen, is dat het zijn duurste smartphone uitrust met Android 5.1 in plaats van 6.0. Google bracht enkele maanden terug al zijn Nexussen uit met 6.0 en ook HTC heeft met de A9 al een telefoon met deze versie op de markt. Een update komt ongetwijfeld, maar het was netter geweest om een dergelijk duur toestel met de nieuwste Android-versie te leveren.

Conclusie


De Z5 Premium is een technisch hoogstandje op zoek naar een toepassing. Het is alsof Sony een prototype inderhaast heeft klaargemaakt voor dagelijks gebruik.
Je kunt het Sony maar moeilijk aanrekenen dat het een toestel heeft uitgebracht dat zijn mogelijkheden niet ten volle benut. Als je dit toestel koopt, hoef je dat niet te doen voor het 4k-scherm, of helemaal niet voor het scherm. Er zijn veel smartphones met betere displays op de markt. Wie hem koopt, moet hebben geconcludeerd dat de Z5 Compact en Z5 net iets te klein waren.

Voor het overige is de Premium simpelweg een iets grotere Z5 met dezelfde componenten en een maar weinig gewijzigd ontwerp. Daar is weinig mis mee, want de overige Z5-telefoons waren al prima smartphones en dat geldt voor deze Premium-versie ook. De vingerafdrukscanner is handig, het toestel is stof- en waterdicht zonder klepjes, en heeft niet alleen 32GB opslag, maar ook ruimte voor een sd-kaartje.

Wel had de accuduur beter gekund, ondersteunt Sony QuickCharge zonder een compatibele lader mee te leveren en is de glanzende behuizing iets minder praktisch dan de mattere versie van de kleinere Z5's. Uiteindelijk zijn dat maar kleine minpunten.

Hopelijk maakt Sony met updates in de komende tijd nog meer mogelijk met het 4k-scherm, want alleen foto's en filmpjes bekijken op 4k en de rest in full hd renderen, is erg beperkt. Als we een suggestie mogen doen: virtual reality zou met dat ontstellend scherpe scherm heel gaaf zijn. Het is een gemiste kans dat Sony daar niets mee doet. De Z5 Premium is op dat gebied in potentie het beste toestel tot nu toe.


Pluspunten
Snelle en handige vingerafdrukscanner
Standaard 32GB en micro-sd-slot
Stof- en waterdicht zonder klepjes


Minpunten
Hoge adviesprijs
Geen QuickCharge-lader meegeleverd

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Sander 19-05-2016 Product kwartaal in bezit

Strakke prachtige telefoon

Algemene score

8,2
De Sony Xperia Z5 Premium is een telefoon die in het begin, als je iets kleinere telefoons gewend bent, groot uitvalt.

Ik kom van een Apple IPhone 5 af en verwachtte te moeten wennen maar was binnen een dag over.

De batterij gaat inderdaad 2 dagen mee als je geen spellen doet en alleen belt en berichten verstuurd. Anders is het namelijk een dag.

Het beeld in 4K is zeer mooi. Ik heb weinig telefoons gezien die dit nadoen.

De camera maakt zeer scherpe beelden echter vind ik hem langzaam reageren. Zeker als je een bepaald moment wilt hebben dan kun je die net missen.

Ik ben fan van de vingerafdruk scanner. Het maakt het ontgrendelen zeer gemakkelijk. Echter als je iets van natte vingers hebt dan werkt deze niet. Dit kan aan mij liggen maar dit is iets wat mij opvalt.

De optie om een extra geheugenkaart te gebruiken is een uitkomst ( Bij Apple helaas nog steeds onmogelijk). Let wel op want het kaarthoudertje voelt wat zwak aan en kan volgens mij zeer gemakkelijk breken.

Al met al een zeer goed ontworpen high end telefoon die zich zeker kan meten met de laatste Apple en Samsung telefoons.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

henk 09-05-2016 Product maand in bezit

de beste telefoon voor mij

Algemene score

10,0
dit is precies waarom ik dit toestel heb gekocht omdat hij heldere en vooral scherpe foto,s kan maken dat de telefoon veel geheugen aan kan en zelfs nog uitbereid kan worden in geheugen maar boven al is het toestel fijn in gebruik en de compactheid van het toestel is overteffend beter dan al mijn vorige telefoons dit toestel teloof type sluit echt perfect aan op mij als gebruiker de accu gaat ook veel langer mee in gewoon gebruik in een zin een top telefoon

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sam 06-05-2016 Product half jaar in bezit

Xperia Z5 Premium

Algemene score

8,2
Z5 Premium is een prachtige toestel van Sony. Het doet zoveel dingen goed, super mooie design met een lekker groot scherm. Één maal in hand voelt het als een premium aan, lekker stevig van gevoel. Gebruiks gemak is heerlijk simpel en weinig voorgeïnstalleerde apps(bloatware). Eerste toestel van sony dat echt daadwerkelijk 4k content kan afspelen en opnemen. Vooral 4K content die je zelf op kan zetten. Oogverblindend mooi. Toestel in idle of normaal gebruik is gewoon in full HD. Dat moet ook wel vanwege z'n grootse minpunt van het gehele toestel, batterijduur. Helaas zit je gauw op 15% als je het toestel intensief gebruikt, laat staan constant op 4k modus. Hierdoor voegt 4k niet echt veel toe aan het toestel. Helaas is het nog te vroeg voor een 4k toestel. Zeker vanwege zijn batterij. Maar mocht je toch genoeg geld over hebben en het accu een non-problem is dan raad ik het om het aan te schaffen. Sexy telefoon for sure.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Bert 06-05-2016 Product half jaar in bezit

Heerlijk toestel met mooi groot scherm

Algemene score

9,6
Ik ben blij dat ik overgestapt ben naar Sony. Ben ontzettemd tevreden over het scherm. De camera is uitatekend, vooral de shutterknop aan de zijkant is handig, werkt als een gewone camera.Ik heb thuis alles van Sony en je kan het connecten met je tv bijvoorbeeld. Er zittem zoveel mogelijlheden op,dat ik elke dag weer iets nieuws ontdek. Dit toestel verveeld echt nooit. Updates gaat prima. Kortom het is absoluut een aanrader. Ook als het regent kun je m blijven gebruiken doordat het waterdicht is. TOPTOESTEL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hans van der Pol 01-04-2016 Product maand in bezit

Lange batterijduur en superieur beeld- en geluidskwaliteit

Algemene score

8,8
Als je geen socialmedia gebruiker bent gaat de batterij tot zelfs een week mee. Het 4K beeld kwaliteit is prachtig en als je het geluid op max zet en bijvoorbeeld een trailer van een nieuwe film aan zet, krijg je kriebels. De vingerafdruk powerknop is handig, alleen ik mis wel de mooie design powerknop van de vorige Xperia Z modellen. Al met al een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Herman 29-03-2016 Product kwartaal in bezit

Precies wat ik zocht

Algemene score

9,6
Toestel moest iets groter zijn omdat ik veel internet en snel zijn.ook vond ik het belangrijk dat er een sd kaart in kon voor meer geheugen en een goede fotocamera ik ben zeer tevreden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Ruben Holslag 28-03-2016 Product kwartaal in bezit

Beter dan de rest, maar dan ook nipt

Algemene score

6,8
Een goede telefoon, maar is qua hardware net niet sterk genoeg. Het 4k beeldscherm is mooi, maar de 4k resolutie werkt alleen bij filmpjes die op de telefoon zelf staan. Youtube heeft zelf nog niet 4k beschikbaar gemaakt voor mobiel gebruik. De cpu is een kleine upgrade van de oude sony mobiel reeks (ik heb zelf de z1 gebruikt),waardoor zoals gewoonlijk de mobiel onnormaal heet na een tijdje gebruik. Verder heeft hij nog steeds niet genoeg power om bijvoorbeeld gta san andreas zonder lag te spelen. De ingebouwde sony levende kleuren software wat meegeleverd wordt is zondermeer prachtig, alleen is dit niet instant en doet de telefoon er even over - per foto - om hem scherp te stellen. Maar qua geluid is de z5 premium uitmuntent! Ontzettend veel instellingen en handige bijgeleverde tools om het geluid perfect af te stellen. Verder kan de mobiel vrij hard geluid produceren. Er is ook niet erg veel te klagen over de camera, want Sony blijft Sony. Het enige nadelige van de camera is dat bij augemnented reality de camera lagt, maar dit is meer een cpu probleem. Verder heeft de camera wel moeite om te schieten in een beetje donkere omgeving, en een flits zorgt dan meestal voor eem oververlichting. Er is niks te klagen over de accu, de telefoon gaat gewoon met hard of normaal gebruik een dag mee. Stamina modus is perfect, je mobiel kan uren op een paar procent functioneren.
Alhoewel de Z5 premium niet slap is en nieuwere apps ook steeds meer vragen, voornamelijk ook geheugen en daar heeft de Z5 premium ook problemen mee. Er blijft nog 20gb over na de benodigde Android software. Je kan ook natuurlijk een SD kaart erin zetten, maar met de huidige Android versie kun je alleen maar een deel van je apps overzetten, waardoor je toch nog veel geheugen nodig hebt.

Al met al is het zo dat de Z5 premium superieurder is dan de standaard Android of Apple telefoon, maar wel qua prijs/kwaliteit verhouding misschien niet zo voordelig zoals bijvoorbed een Huawai.De telefoon kan veel aan maar er is dus een limiet. Als je het geld hebt en je twijfelt, dan zou ik zeggen doen, of wacht op de volgende generatie.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Goed
Onvoldoende

Reageer

Hakan 21-03-2016 Product kwartaal in bezit

Prachtig en stabiel

Algemene score

9,8
Zeer mooi oogende telefoon en een schitterend scherm. Zeer stabiel en zeer snel. Zeker een must have als je een kwalitatief goed telefoon willen hebben.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Faria 26-05-2016 Product paar weken in bezit

Top mobiele telefoon!

Algemene score

9,4
De Sony Xperia z5 Premium vind ik een top product. Het grote 4k scherm vooral maakt het veel mooier. Ik heb de gouden Premium en ben er heel blij mee.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Kevin 23-05-2016 Product paar weken in bezit

Mooi toestel!

Algemene score

8,8
Mooi toestel ben er tevreden mee,
Als dit zo blijft voor mij niks anders dan Sony, Sony apparatuur makkelijk koppelen,
1 nadeel telefoon word erg warm.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

paul roeffel 21-05-2016 Product paar dagen in bezit

Mooie upgrade

Algemene score

9,0
Na mijn jare lange ervaring met Xperia is deze wel de mooiste en de gene met het beste beeld en geluid weergave

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pravin 21-05-2016 Product jaar of meer in bezit

Fantastische Z5 Premium

Algemene score

10,0
Ik keek uit naar de Z5 Premium en toen het beschikbaar was heb ik t direct besteld met abonnement. Ik heb de goude kleur en ben er blij mee. Het is verbonden aan mijn ps4 en mijn vaio laptop. Ik luister veel muziek en ben bekend met de kwaliteit van Sony. Ik vindt het geweldig dat er 2 speakers zijn geplaatst zodat als je de telefoon omkanteld je meer ervaart. Ik maak natuurlijk ook veel filmpjes en foto's en ben zeer tevreden over de Kwaliteit! Het enige nadeel is dat in ears niet in m'n oren gaan. Vandaar dat ik overweeg om een Sony koptelefoon headset te kopen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Danny 18-05-2016 Product kwartaal in bezit

Super toestel.....

Algemene score

9,4
Ik ben begonnen met de Sony Xperia , en van daaruit doorgegaan naar de Xperia Z5 premium, een super toestel, zeer snel en diverse toepassingen die men tegelijk kan openen, toestel gaat er met gemak mee om.
De vingerafdrukken scanner werkt super goed.
Camera werkt zeer goed, ook bij zeer weinig licht, ook de voorste camera zeer goed.
Veel toepassing die het toestel heeft, ook het overzetten van mijn eerder toestel naar deze premium werkte perfect.
Zeer goed toestel een echte aanrader......

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Roland Thoonen 18-05-2016 Product paar dagen in bezit

Echt premium

Algemene score

10,0
Gewoon weg top👍👍👍,perfecte grootte scherm en helderheid.Geluid is prachtig. Foto's en filmen ideaal. Zeer tevreden met mijn experiment z5 premium.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Harm 07-05-2016 Product paar weken in bezit

Weer een mooie telefoon in de Xperia reeks

Algemene score

9,8
Erg fijne telefoon. Heb de overstap gemaakt van de Xperia Z naar de Z5 premium. Wat een verschil zeg. Erg mooi en helder scherm, maakt super mooie foto's. Geluid is best hard.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ricardo van Den Berg 07-05-2016 Product half jaar in bezit

Een top telefoon

Algemene score

9,0
Werkt snel goede camera er komt ook goeie geluid uit echt helder heeft heeft geen klepje voor micro usb aansluiting in het dagelijks leven is dit echt perfect.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Eddy de gier 04-05-2016 Product maand in bezit

Onvergetelijk genieten

Algemene score

10,0
Ik heb me Sony z5 premium nu paar maand ma hier voor had ik ook Sony en was daar ook al dik tevreden over ma super telefoon snel gemakkelijk scherp lange batterij duur en noveel meer maar drm raad ik hem ook iedereen aan groetje eddy

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Mijn review 04-05-2016 Product paar dagen in bezit

Mijn Z5 premium

Algemene score

8,8
Heb hem net binnen en ben helemaal blij, hij wordt echter wel snel warm. Verder is hij snel, fijn in de hand en makkelijk te gebruiken

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews