Sony FE 85mm F1.8

Specificaties
Lensvatting
Sony E
Filtermaat
67 mm
Grootste diafragma
1,8
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 13 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony FE 85mm F1.8 op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,1

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Marja Koole 02-09-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Heerlijk licht van gewicht en toch super kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

9,0
Gekocht om de volgende dag een workshop studio fotografie mee te gaan doen. En dat was spannend, maar de lens heeft mij positief verrast. Snelle autofocous, prachtige scherpe foto's. En na 4 uur met de camera in de hand te staan, nog geen last van het gewicht. Heerlijke lichte combi samen met mijn Sony a7iii. Heel blij mee en ga er veel gebruik van maken.

Pluspunten

  • prijs kwaliteit verhouding
  • autofocus
  • scherpte
  • bokeh
  • gewicht

Minpunten

  • voelt iets minder degelijk aan

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Peter 31-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H-E lens!!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

10,0
Deze lens had ik al langer op het oog omdat hij zo'n ontzettend goede reviews krijgt en een heel hoge score bij DXO. Ik heb nog nooit een lens gehad die zo'n stille AF heeft als dit 85mm objectief (en bovendien nog snel ook). De lens is redelijk licht en ziet er mooi uit. Voor dit geld een van de allerbeste lenzen die er voor de Sony E-mount FF te koop is. Een absolute aanrader.

Pluspunten

  • Super scherp
  • Super stille AF
  • Snelle AF
  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Licht

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Job 26-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Beste lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

8,0
Geweldige scherpte/diepte, mooie lens om mee te beginnen! De focus ring is wel gevoelig, maar dit went!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Christine 25-03-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super scherp, uitstekende prijs-kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

8,0
Super lens. Na vergelijking met de Sony FE 85 1.4 GM, toch gegaan voor de Sony FE 85 1.8. Geen verschil in scherpte, zelfs een vluggere AF, veel kleiner gewicht en goede prijs. Het enige verschil is dat de achtergrond (bokeh) iets minder 'buttery, creamy' is, maar dit zie je pas als je de resultaten van beide lenzen side-by-side vergelijkt. Zeer tevreden over mijn aankoop.

Pluspunten

  • Prijs-kwaliteit
  • Gewicht
  • Scherpte
  • Vlugge autofocus

Minpunten

  • Bokeh is iets minder vs.SonyFE 85 1.4 GM

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Ludo 02-03-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Sony FE 85mm 1.8 een ideale portret lens en meer

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

9,0
Diverse reviews zoals Dyxum, PhotoZone (OpticalLimits), KenRockwell, DXOMark gaven deze lens hele hoge cijfers. Wat mij persoonlijk ook aansprak was het relatieve lage gewicht van rond de 380 gram als ook de relatieve lage prijs voor dit type lens zeker als je deze vergelijkt met de Sigma 85mm F1.4 Art, de Sony FE 85mm f/1.4 GM of de Zeiss Batis 85mm f/1.8, Voordeel is dat gehele systeem van camera + lens laag in gewicht blijft maar ook dat ik deze lens straks op een full frame camera kan gebruiken zoals de Sony A7RIII of de Sony A7III.
Eerste persoonlijke testen met deze lens op mijn Sony A6000 waren in de winkel Foto de Vakman te Uden waar een verkoper even model voor me stond. Nadat ik de lens gekocht had diverse testen gedaan alvorens dit review te schrijven en het viel me op dat de lens vrij snel maar ook accuraat focusseert. Mooie foto's, mooie kleuren en heerlijke rustige wazige achtergrond waardoor het onderwerp er mooi uitsprong. Omdat lens samen met mijn A6000 snel en accuraat focusseert kon ik de juiste momenten goed vastleggen. Want speciale momenten zijn vaak heel kort en dan moet je snel kunnen zijn hetgeen vaak in leuke en ongedwongen foto's resulteert.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit van deze lens
  • Optische kwaliteit
  • Relatief laag gewicht van ~380 gram
  • Focusseert snel en accuraat
  • Stof en spatwater bestendig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Ronald 21-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Wow! Wat een portretlens voor deze prijs....

Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

10,0
Voor de helft van het geld van een Zeiss Batis (ook 85mm F1,8. Ook een fantastische lens, hoor) of voor een derde van de 1.4 Gmaster van Sony (tja, geweldig glas)... alleen maar omdat het bokeh-balletje ietsje ronder is? En wat voor de investering geldt, geldt ook voor het gewicht.

Pluspunten

  • super scherp
  • Licht en compact (minder 'intrusive')
  • niet duur
  • programmeerbare knop op de lens
  • autofocus (waarom MF met Sony 'i focus'?)

Minpunten

  • niet 'waterdicht'.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Jeroen van Eerden 15-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Zeer scherpe lens en perfect voor portretfotografie!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

9,0
Momenteel heb ik deze lens zo'n 3 weken in gebruik en ben er super enthousiast over. Na veel online reviews de keuze gemaakt om deze lens in combinatie met de Sony A7 iii aan te schaffen. Ik richt mij met name op portretfotografie en deze lens is daar zeer geschikt voor. Vooral veel scherpe beelden en snelle focus bij het gebruik van deze lens. De bouw is ook erg goed maar dat kun je eigenlijk wel altijd verwachten van een Sony lens. Uiteraard is de bokeh erg goed met een f/1.8 lens en gebruik ik de lens met name met natuurlijk licht. Ik kijk er enorm naar uit om binnenkort nog meer te gaan experimenteren met deze lens.

Pluspunten

  • Sony topkwaliteit
  • Snelheid autofocus

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

pegelli 12-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

9,0
Compact, licht, goede scherpte, mooi bokeh, mooie beeldkwaliteit, compleet met zonnekap en twee doppen, stil.

Pluspunten

  • Scherp
  • Mooie beeldkwaliteit en bokeh
  • Redelijk licht en compact

Minpunten

  • Focus by wire (geen harde stop op oneindig)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

R.V. 02-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Klein en licht maar wel met grootse prestaties.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

10,0
De Sony FE 85mm F1.8 is gelukkig minder prijzig dan de premium G Master versie, of de Zeiss Batis 85mm F1.8.
Toch moet deze lens niet heel veel onderdoen voor zijn rivalen en presteert bovendien voor de aangeboden prijs uitmuntend.

Pluspunten

  • Klein en licht.
  • Goede resolutie, contrast en Bokeh.
  • Weinig lichtafval, minimale vervormingen.
  • Lage prijs.
  • Goede afdichting.

Minpunten

  • Wat trage focus
  • Gevoelig aan overstraling

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Marina 25-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie lichte lens

Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

9,0
Geeft een prachtig bokeh effect, stelt soepel scherp, lichte lens om foto's mee te maken en uitermate geschikt voor portretten! Daarnaast ook een goede prijs van een goede lens!

Pluspunten

  • mooie prijs
  • niet te zwaar
  • stelt goed scherp

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Ronald 11-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Om je vingers bij af te likken

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

10,0
Deze lens is echt een aanrader. De scherpte/diepte die je met deze lens kan bereiken is echt om je vingers bij af te likken.
Mooie vervaging van ahtergronden en haarscherpe foto's. Top bouw kwaliteit en super autofocus. En de button op de lens kun je zelf een functie aan toewijzen wat enorm handig is. En met z'n f1.8 doet ie het geweldig in omgevingen met weinig of geen licht. musthave !

Pluspunten

  • snel en lichtgevoelig
  • bouw kwaliteit
  • haarscherpe foto's
  • focus button op lens

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

J. de Groot 22-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prachtige portretlens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

9,0
De lens is vrij licht, met een goede bouwkwaliteit. Ook optisch voldoet deze lens: prachtige scherpte/diepte en zonder noemenswaardige vertekeningen. Uitstekende combinatie met de Sony A7 iii.

Pluspunten

  • Scherpte
  • Bokeh
  • Prijs
  • Kleuren

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Made by Dirk 12-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

snelle scherpe lens met goede prijs/kwaliteit verhouding

Geschreven voor: Sony FE 85mm F1.8

Algemene score

8,0
Ik heb zowel deze 1.8 versie als de 1.4GM getest, voor ik tot koop over ging.
En de 1.4 is echt een monster, maar deze 1.8 versie die meer dan 1000,- goedkoper is doe niet veel onder, en is een stuk compacter.

Pluspunten

  • goed scherp
  • snelle focus
  • stil
  • focus hold button
  • solide design

Minpunten

  • geen diafragma ring net als de 1.4GM

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer