Philips SHB7150FB/00 - Reviews

Specificaties
Model
over het hoofd
Soort
koptelefoon (over oor)
Weerstand (bij 1kHz)
32 Ohm
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 15 reviews geschreven op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,4

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Voldoende
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Walter1016 25-03-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Deze koptelefoon afgelopen weekend gekocht. Natuurlijk direct in gebruik genomen. Dit draaide aanvankelijk uit op een teleurstelling. Met m'n smartphone was verbinding maken erg makkelijk. Maar met m'n laptop met Windows 7 lukte het niet, ondanks ijverig zoeken op internet naar een oplossing voor het probleem. Uiteindelijk vond ik de oplossing zelf. Nu ben ik zeer tevreden over de koptelefoon en kan ik aanschaf aanraden. De oplossing voor het verbindingsprobleem met de laptop is eigenlijk heel simpel en als volgt. Installeer eerst de uitgebreide gratis bluetooth software van Broadcomm op je laptop/computer. Probeer vervolgens de koptelefoon volgens de bijgeleverde snelstartinstructies aan de gang te krijgen. Als dit niet lukt doe je het volgende.
Zet de koptelefoon uit. Klik linksonder op het scherm van je laptop op de Startknop en vervolgens op Apparaten en printers. Als het goed is zie je de koptelefoon hier vermeld staan bij apparaten. Klik 1x op het pictogram van de koptelefoon om te selecteren en vervolgens op apparaat verwijderen in de balk erboven. Wanneer de koptelefoon verwijderd is(pictogram is verdwenen) klik je op apparaat toevoegen in de balk en volg je de instructies. Zodra dit klaar is zet je de koptelefoon aan in de stand waarin hij volgens de instructies gedetecteerd kan worden. En klaar is Kees. Bij mij werkte de koptelefoon daarna als een zonnetje. Verbinding maken gaat vanaf dat moment automatisch zodra je de koptelefoon aanzet.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

marcel500 14-05-2014
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Heb na lang twijfelen deze 7150FB gekocht,deze koptelefoon zit prettig en heeft een perfect geluid,vooral de bas is goed.
Men schrijft dat het bereik 15 meter is maar uit mijn ervaring is dit zeker het dubbele,ik gebruik hem in combinatie met Galaxy S2 en loop altijd tussen draaiende machines,dit geeft GEEN storingen.
De batterij gaat ook lang mee.
Ik ben dus helemaal happy met mijn 7150FB.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

DutchCourage 13-09-2017
  • Product paar dagen in bezit

Ruis bij Bluetooth, hinderlijk voor omgeving

Algemene score

3,0
Zeer teleurgesteld. Bij Bluetooth een continue zoem op de achtergrond, en zeer gehorig voor omgeving, ook bij lage volumes. Kleine schelpen, vielen niet over mijn oor (en ik heb géén grote oren...) ondanks beschrijving dat dit wel zo zou zijn.

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

job4 26-12-2016

Heel goed product.

Algemene score

10,0
Het is een uitstekend product, het past goed en het heeft goed geluid maar als het is aangesloten met een snoer werkt de bediening op het rechter oor niet. Met bluetooth werkt het wel.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

DaNookie 28-10-2016
  • Product half jaar of langer in bezit

Goed geluid duurzaamheid zwakjes

Algemene score

6,0
Geluid is goed maar heb hem nu 9 maanden en m'n batterij doet al raar. Ik laad hem op en dan doet het gewoon. Alleen als ik m'n koptelefoon de volgende dag weer wilt gebruiken is batterij alweer leeg. Ook al had ik m'n koptelefoon maar voor 5 minuten de vorige dag gebruikt. Heb m'n batterij altijd gewoon eerst opgemaakt voordat ik het weer ging opladen.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Slecht

Reageer

Anoniem 14-02-2016
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
Sinds een paar weken deze koptelefoon in mijn bezit. Deze uitgekozen vanwege de draadloze bluetooth verbinding en tevens de mogelijkheid om met een kabel te verbinden als de batterij leeg is. En de handsfree mogelijkheid. In de praktijk is de bijgeleverde aux kabel nog niet nodig geweest omdat de batterij behoorlijk lang mee gaat. Over de geluidskwaliteit ben ik zeer tevreden. Van de pieptoon waar in eerdere reviews over werd gesproken heb ik geen last. Ik hoor deze niet. Al met al een goede draadloze koptelefoon voor niet al te veel geld. Zeker een aanrader.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Ruben16 05-02-2016

erg fijn en goed product

Algemene score

10,0
ik gebruik altijd koptelefoons van Philips omdat ik deze zeer fijn vind en ook deze bluetooth koptelefoon heeft mijn verwachting weer overtroffen erg fijn makkelijk met mijn telefoon en andere apparaten te verbinden ook handig dat ik de koptelefoon via USB kan opladen
kleine tip een USB stekker meeleveren zodat ik hem ook aan de netstroom kan opladen dan zou het helemaal perfect zijn
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Edonis 08-09-2015

heerlijk voor op de werkvloer

Algemene score

8,0
Werkt goed.
Bluetooth functie geeft wel vertraging in het geluid.
Geen probleem wanneer je muziek luister.
Wanneer je een film gaat kijken moet je wel de aux kabel gebruiken.
De volume knop op je headset werkt dat niet.

Verder top ding.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

henk29 05-08-2015

Doet wat je hoopt, maar ook nog wat meer

Algemene score

6,0
Deze hoofdtelefoon doet precies wat ik hoopte dat hij zou doen: draadloos muziek afspelen vanaf mijn computer en zo comfortabel zitten dat ik hem uren kan dragen. Hij doet helaas ook nog wat meer. Als je deze hoofdtelefoon draadloos gebruikt, hoor je voortdurend een ringerig reutelend geluidje in je rechteroor, waar de bediening zit en waarschijnlijk de bluetooth ontvanger. Het piepje is helemaal niet zo luid, maar toch constant aanwezig.

Voor de rest ben ik behoorlijk onder de indruk van deze hoofdtelefoon en erg blij met het gemak van draadloos muziek luisteren.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

MoBieler 16-07-2015

Beste prijs/kwaliteit

Algemene score

10,0
ik zocht een draadloze koptelefoon en heb deze zonder te luisteren gekocht. En ik was aangenaam verrast. Zoniet omver geblazen. Helder geluid en een diepe bas. Geweldig comfort en ontzettend simpel te bedienen. Als ik tussendoor word gebeld kan ik gewoon opnemen en praten en daarna gaat de muziek weer verder. In deze prijscategorie heb ik niets kunnen vinden dat beter is. Groot compliment voor Philips.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

soccermadnez 11-05-2015

Heel goed

Algemene score

8,0
Het geluid is geweldig en heeft een diepe bass. Het design is heel mooi en zit fijn, de lederen oorkussens zitten echt goed hij voelt licht op het hoofd. Bluetooth en Near Field Communication (NFC) werkt ook goed. goede accu.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

ralfdas 21-04-2014
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
De Philips SHB7150FB is een degelijke koptelefoon. Het draagcomfort is erg comfortabel, mede doordat hij over-ear is. Hierdoor heb je niet het gevoel dat er telkens iets op je oor drukt. De bluetooth functie is erg praktisch, hierdoor hoeft er geen bedrading aangesloten te worden. De geluidskwaliteit is ook erg prima, het bevat zuivere tonen met een goede bass. De koptelefoon kan tegen een stootje en hierdoor prima te gebruiken om bijvoorbeeld mee te gaan sporten. De Philips SHB7150FB is een echte aanrader!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

koert84 18-04-2014
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

7,8
Ik heb deze headset nu twee weken en gebruik hem voornamelijk voor het luisteren naar muziek van mijn telefoon (Samsung Galax S3) onderweg op de fiets. De blue tooth streaming functie is ideaal voor onderweg, geen snoer dat overal achter blijven hangen. Het maken van connectie met mijn telefoon via NFC werkt snel en soepel. Wel hapert de verbinding soms, zo'n 5 keer in 20 minuten, maar dit nadeel vind ik persoonlijk wel opwegen tegen de voordelen van wireless. De geluidskwaliteit is prima, geen absolute top, maar meer dan acceptabel. Mogelijk is het wat beter als je wel gebruik maakt van het snoer, maar dat heb ik nog niet gedaan. De pasvorm is goed; de kussens zijn groot genoeg om over de oren heen te passen. Tijdens het fietsen hoor ik wel een ruis van de wind, maar ik weet niet of dit specifiek voor deze headset geldt of dat dit in het algemeen voor dit soort headsets geldt. Er zit ook een microfoon in, dus je kunt er mee bellen. Dat werkt prima. Al met al wat mijn betreft een prima headset.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

GBat 13-04-2014
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Ik heb deze koptelefoon nu iets langer dan een week en ik ben er erg tevreden over. Hij zit erg comfortabel doordat hij overear is en niet onear. Ook is de bluetooth functie erg fijn, de functie werkt prima en mocht de koptelefoon leeg raken terwijl je onderweg ergens naar toe bent dan is er altijd nog de mogelijkheid om over te schakelen van bluetooth naar kabel waardoor je nooit zonder muziek komt te zitten. De mogelijkheden om liedjes door te spoelen, opnieuw op te zetten, harder/zachter te zetten met de koptelefoon is altijd handig zodat je in bluetooth modus niet eerst je telefoon hoeft te zoeken om dit te doen. Verder is het een stevige koptelefoon die wel tegen een stootje kan en is de kwaliteit van de muziek prima, vooral de hoge en middel tonen klinken goed, de bas zou nog wel iets beter mogen maar al met al is het geluid prima. Dit is zeker een aanrader!

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

MarcvanD 03-04-2014
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Zeer stevig.
Dit is een zeer fijne koptelefoon. Hij voelt heel stevig aan, en het lijkt alsof hij ook zeker tegen een stootje kan.
Ook is het fijn dat de oorstukken over het oor vallen in plaats van erop. Zo komt er geen druk op je oren
De NFC en bluetooth verbinding is gemakkelijk op te zetten met zowel iphone als galaxy s4. (beide heb ik geprobeerd, daardoor ongetwijfeld ook op andere apparaten net zo gemakkelijk aan te sluiten)
Daarnaast viel de geluidskwaliteit mij zeer mee: voor een koptelefoon van zijn prijsklasse geeft hij ongelofelijk goed geluid en met name de bas komt mooi in je muziek naar voren.
De koptelefoon bevat ook een microfoon ingebouwd waardoor je er ook mee kunt bellen. Ook dit heb ik meteen geprobeerd en beviel zeer goed. Er was echter wel een kleine echo te horen aan de andere kant van de lijn maar dit kon komen door het feit dat ik het volume vrij hard had staan.

De koptelefoon werkt op batterijen, deze gaan lekker lang mee, maar als de batterijen dan toch op zijn, is het net zo gemakkelijk om even een audiokabel aan te sluiten en "oldskool" naar je muziek te luisteren.

1 klein nadeeltje: er zit geen USB-adapter bij. Dit betekent dat je hem via de computer moet opladen, of evt via een USB adapter van je iphone, ipod, telefoon etc. De voordelen wegen daarentegen gemakkelijk tegen dit ene minpuntje op.
Een aanrader dus!

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend

Reageer