Informatie over electriciteit kabels

Elektrische kabels zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je usb-kabels, netspanningkabels, netwerkkabels, verlengkabels, coaxkabels, luidsprekerkabel en nog veel meer. Het aanbod aan elektriciteitskabels is zeer groot. Zoek de juiste kabels voor de juiste toepassing.

Haakse slijper Soms lijken kabels en de pluggen erg veel op elkaar. Zo lijkt een netwerkkabel heel erg op een telefoonkabel maar het ene plugje past echt niet in de aansluiting van de ander. Ook de interne aansluiting van een kabel kan anders zijn. Zo zijn er netwerkkabels die we "crosskabel" noemen, voor rechtstreeks aansluiten van twee computers op elkaar. Ook zijn er "patchkabels", deze zijn bedoeld om meerdere computers via een hub of switch op elkaar aan te sluiten. Uiterlijk zijn deze kabels echter exact hetzelfde.

Ook zijn er van bepaalde kabels volledig bedrade en deels bedrade varianten. De deels bedrade mist dan uiteraard een deel van de functionaliteiten van de volledig bedrade variant. Genoeg punten om op te letten dus.

Bekijk alle Kabels (electriciteit)

Beste kabels (electriciteit)
Populairste kabels (electriciteit)