Bosch SMI93M25NL - Reviews

8,6 Lees 32 reviews
Specificaties
Energieklasse
A++
Maximale belading
13 couverts
Kleuren
roestvrijstaal
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 32 reviews

8,6

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Liana Pekaar 24-04-2015 Product maand in bezit

Algemene score

8,2
Plus: Een mooie vaatwasser voor zijn prijsklasse.
Draait goed, weinig geluid...
Min: bij de warmere programma's blijft er regelmatig water op bakjes en glazen staan.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Ingrid99 23-04-2015 Product maand in bezit

Algemene score

9,0
Onze vorige vaatwasser was ook een Bosch en was ruim 17 jaar. Omdat we tevreden waren, nu weer een Bosch aangeschaft. Deze vaatwasser nu ruim 1 maand in gebruik.
Alle programma's uitgebreid geprobeerd en het "auto" en "eco" programma hebben mijn voorkeur bij een gewone dag, met borden en pannen ed. De borden en kookpannen die ik heb gebruikt, spoel ik direct na gebruik heel kort af, zodat het niet aankoekt. Koekenpannen doe ik af met een keukenrol. Als ik dan het auto programma draai, is deze korter en gebruikt minder energie dan het "eco" programma. Omdat er in het "auto" programma een beladingssensor zit, wordt het programma van 2 uur en 40 minuten, bijna altijd verkort met 1 uur!! Als ik alleen een paar borden en glazen heb en te lui ben om af te wassen, gebruik ik het korte programma. Heel handig dat de vaat al na 35 minuten klaar is. Jammer dat er in dat programma geen "droog" programma zit, maar als je de deur openzet, is het zo droog (door het glansspoelmiddel?). Ondanks dat ik all in 1 tabletten gebruik, gebruik ik ook los onthardingszout en glansspoelmiddel.
Verder een paar keer een vraag gesteld aan de klantenservice en kreeg altijd netjes en vrij vlot een goed antwoord.
Ik ben weer tevreden over Bosch!!
Aangezien onze wasmachine ook al 15 jaar oud is en rare geluiden begint te maken, ook al een beetje aan het rondrijken voor een Bosch wasmachine!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
WP00 16-04-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,6
Deze machine doet wat je van een vaatwasser mag verwachten; vuile vaat goed schoonwassen. De bediening is eenvoudig en de vaatwasmachine maakt weinig geluid.. Ik heb de vaatwasser nu een een paar weken in bezit en kan over de duurzaamheid op lange termijn dus nog niet veel zeggen, maar het ziet er degelijk en goed gebouwd uit. Zelf inbouwen is dankzij de duidelijke gebruiksaanwijzing geen probleem.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Voldoende
Goed
jantje johanna 02-04-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Na 23 jaar heeft mijn eerste Bosch vaatwasser het begeven, de keuze was snel gemaakt voor een nieuwe Bosch.

Ik heb deze vaatwasser gekozen vanwege het ECO-programma en ben zeer tevreden over deze vaatwasser.

De vaat is mooi schoon en droog.
Het is ook een genot om de machine aan te zetten en tv te kunnen kijken, nauwelijks hoorbaar en niet meer te vergelijken met een machine van 23 jaar geleden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
marcie02067 01-04-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,4
Van alle apparaten die we bekeken hebben was dit de beste combinatie van prijs en mogelijkheden. Bosch is een synoniem voor Duitse degelijkheid dus daaraan zullen we ons geen buil vallen. Het monteren/inbouwen (voor het eerst zelf gedaan) was met de bijgeleverde instructies ook heel eenvoudig. Het is nu bijna een uitdaging om zoveel mogelijk borden pannen en ander servies zo vuil mogelijk te maken en je dan steeds weer verwonderen over het fantastische wasresultaat.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
M. Venekamp 29-03-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
Zeer tevreden over deze vaatwasser. Gemakkelijk in gebruik met uitgebreide programma's. Bestekmandje uit te nemen en op verschillende plekken te plaatsen.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Nico-123 29-03-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Perfect wasresultaat. Het geluid is veel minder als de voorganger. Het geringe water en elektra verbruik spreekt mij erg aan.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
W.Koopmans 23-03-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Mooi apparaat, met een goed wasresultaat. Goede ervaring met vorige Bosch vaatwasser.Snelle levering.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
H.Scholten 23-03-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
ben erg tevreden over het resultaat. verschillende programma's uitgeprobeerd met goed resultaat.de duurzaamheid moet uiteraard nog blijken. onze vorige Bosch-vaatwasser heeft het 21 jaar uitgehouden!!! Vandaar dat de keus weer op een Bosch-vaatwasser is gevallen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Dievandelien 21-03-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
Over duurzaamheid valt nog niets te zeggen want de vaatwasser is nog maar kort in bezit.
Prima apparaat met prima resultaten.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
miep38 20-03-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Ik heb de vaatwasser nu een week. Mijn eerste indruk: geluidloos doet hij zijn werk en hij is zuinig in het gebruik. Het droogresultaat valt bij gebruik van het eco-programma wat tegen. Het eco-programma duurt wel lang, maar als je geen haast hebt hoeft dat helemaal geen probleem te zijn.
De gebruikers handleiding is heel duidelijk.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Beeb1970 12-03-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
Na bezorging direct geplaatst en gevuld. Monteren van paneel moeten we nog doen. Alle benodigdheden waren snel gevonden in de vaatwasser. Erg stil in verhouding tot de oude. Wasresultaat is erg goed. Eenvoudig te bedienen. Kortom weer een aanwinst voor vele jaren.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Eddy2015 04-03-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Wasresultaat: Erg schoon en glazend resultaat.Geen resten.
Mogelijkheden: Vario stand verkort het wasprogramma terwijl vaat goed schoon blijft. Intensief droog instelling is makkelijk wanneer er veel plastic vaat aanwezig is (kleine kinderen).Stand D:01 droogt dus het plastic beter.
Indeling: Door de in hoogte verstelbare bovenkorf is het mogelijk ook daar borden te plaatsen (en wijnglazen rechtop).
Bestekkorf is overal te plaatsen waardoor de grote pannen makkelijker passen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Matweegbree. 25-02-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
Zelf ingebouwd. Weinig problemen door goede uitleg op bijgeleverde werktekening.
Hij is stiller dan onze vorige vaatwasser. Droging is perfect. Kort programma werkt super. Aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Hoedemaekers76 23-02-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,4
eenvoudig in bediening, ook makkelijk gebruikstijd te verkorten door vario speed knop. Geluid was licht aanwezig, dit was voor ons veel verschil met oude (positief). Aan buitenzijde makkelijk af te lezen of zout en glansspoelmiddel op is (lampje)
Vaat werd goed schoon.
Veel keuze programmas aanwezig. Zichtbaar hoe lang programma duurt. Dat vind ik wel practisch, evenals de mogelijkheid dat je hem aan kan zetten met tijd dat hij later pas zal starten.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Hilda23 19-02-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Vaatwasser is stil en het wasresultaat is prima. De ecostand duurt ruim drie uur, maar het verbruik is daarddoor erg laag. Je kunt de gewenste starttijd instellen. Er zit ook een variospeed op. De binnenkant is roestvrijstaal dus niet van plastic zoals bij andere vaatwassers in deze prijsklasse.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
N74 17-02-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Heel fijn apparaat, stil, makkelijk te bedienen.
Kan ook de vraag om zout uit zetten, heel fijn als je zacht water hebt, dan blijft het niet de hele tijd knipperen. Dit geldt ook voor de spoelglans.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
barbuit 08-02-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Goed en makkelijk apparaat. Erg tevreden. Hij is erg stil, wat prettig is met een open keuken. Vaat komt goed droog eruit. Bestekmand heeft geen vaste plek.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
olgameteenvaatwasser 02-12-2013 Product maand in bezit

Algemene score

8,4
Deze vaatwasser hebben we eind oktober geïnstalleerd. Dagelijks gebruik wijst uit dat het een prima apparaat is met 1) een grote variëteit aan programma's: van snel (30 min) tot intensief (ruim 3 uur); 2) het is niet echt een hele stille vaatwasser - qua geluid gelijk aan onze "oude", maar dat is waarschijnlijk het gemiddelde; 3) qua inhoud moet ik steeds wennen aan het inruimen.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed
nemo1982 25-11-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Prima vaatwasser met een wasresultaat zoals je mag verwachten van Bosch. Het bedieningspaneel is overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Het enige minpuntje is de indeling van de bovenste lade, die lijkt meer geschikt voor kopjes dan voor mokken. Als je daar wat grotere mokken in wil zetten passen ze aan de zijkanten er niet lekker in. Los daarvan kan ik de machine zeker aanbevelen!

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed
Toon meer reviews