Sonos Play:5 zwart

Specificaties
Multiroom
Multiroom speaker
Kleur(en)
zwart
Type/soort
draagbare luidspreker
Bekijk 1 andere uitvoering
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 17 reviews die zijn achtergelaten voor de Sonos Play:5 zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Voldoende
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

pacod 08-12-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,7
Vanaf de releasedag de Sonos Play 5 Gen2 in het wit in huis. Het installeren middels trueplay was zo gepiept. Het geluid is helder en het instellen van verschillende bronnen werkt ook heel makkelijk middels de app. Het geluid is helder en strak (ook op hogere volumes). De vormgeving is strak, waarmee ik de aanschaf t.o.v. mijn vrouw wist te verantwoorden. Puur aangeschaft voor het afspelen van muziek in een relatief grote woonkamer (6 bij 7 meter). In alle hoeken is het geluid helder en zonder de speaker op een hoge volume te zetten klinkt het goed. Ben overigens geen audiofiel.

Review criteria:

Goed

Reageer

Co 05-08-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Alleen op wifi

Geschreven voor: Sonos Play:5 zwart

Algemene score

4,0
Ik vind het helemaal niks dat je alleen via WiFi erbij kan. Wil toegang tot je hele telefoon. Doet Wifi het niet, kan je geen muziek spelen. En om de haverklap updates. Ik mis mijn oude cd-speler. Aansluiten van apparatuur zonder Wifi kan niet.

Minpunten

  • alleen via Wifi
  • steeds updates

Review criteria:

Slecht
Riho 06-11-2018

Dit is geen eerlijke evaluatie: als je je vooraf goed informeert dan weet je dat Sonos een WIFI-systeem aanbied en dan kan je achteraf niet klagen dat die enkel via WIFI werkt. Ook de klacht over de updates is niet eerlijk: je beslist zelf of je het systeem update. Bij iedere update komen er echte productverbeteringen. Dit is een high tech systeem, wil je voor conventionele techniek gaan, koop dan geen Sonos. Zorg dus dat je je vooraf goed informeert voor je (dure) speakers koopt.

Reageer

Michiel Wagter 26-11-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,3
Prachtig geluid en zuiver bij alle volumes. De speaker is robuust en prachtig afgewerkt. Speaker nu een dag in bezit maar erg tevreden over zowel de app als de speaker. Heb een platen speler aangesloten op de Line in en ook dat klinkt zuiver. Nadeel is dat je geen geluid van bijvoorbeeld uitzending gemist op de speaker kan afspelen. Maar voor de rest is het zeker een aanrader! Zeer gemakkelijk met Spotify account.

Review criteria:

Goed

Reageer

Fam. Jacobs 11-01-2017
  • Product paar dagen in bezit

Prachtig vol geluid en gemakkelijke installatie.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sonos Play:5 zwart

Algemene score

10,0
Ik heb deze box voor mijn zoon (gehandicapt) aangeschaft, omdat deze box een prachtig vol geluid heeft, later nog makkelijk uit te breiden is met andere producten van Sonos, en het bedien gemak vanaf zijn smartphone.

Pluspunten

  • Makkelijke installatie, aan de hand van sonos app.

Review criteria:

Goed

Reageer

jurr 18-11-2016
  • Product paar maanden in bezit

Fantastisch produkt !

Geschreven voor: Sonos Play:5 zwart

Algemene score

10,0
Deze SONOS geeft een uitstekend geluid en heeft ook een mooie vormgeving, kortom produkt met prima kwaliteit.

Pluspunten

  • goed geluid
  • mooie design
  • en (van buiten) draadloos !

Review criteria:

Goed

Reageer

Timo van der Hart 23-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Echt een TOP speaker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sonos Play:5 zwart

Algemene score

9,0
Echt een hele fijne speaker ! Wat ik niet wist is dat je hem alle kanten neer kan zetten want er blijft toch altijd “SONOS” staan. Met mijn iPhone de kamer ge truetoned in de app, en wat een TOP geluid met hele fijne bass.
Werkt ook super met AirPlay en er zit zelfs een AUX kabel in, en in de app kan je alles instellen over op welk volume hij automatisch start als je bijv dan de tv aan zet (met de lijn ingang)
Ik ben helemaal verliefd.

Enige minpunt, ik kan hem niet helemaal tegen de muur zetten want het snoer komt echt recht uit het midden en is voor 1,5 cm niet buigbaar

Pluspunten

  • Makkelijk Installeren
  • Goed geluid
  • Lijn ingang
  • Fijne app
  • Truetone

Minpunten

  • Snoer recht uit het midden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Rob Behrens 31-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super sound

Geschreven voor: Sonos Play:5 zwart

Algemene score

10,0
Geweldige geluidservaring, gebruiksvriendelijke installatie een echte aanrader.
Uiteraard niet goedkoop maar echt zijn geld waard mooie vormgeving een geweldige aanwinst. Met een Sonos Play 5 meer dan genoeg sound in de woonkeuken. Overtreft de verwachtingen.

Pluspunten

  • Geluidservaring
  • Instalatiegemak

Review criteria:

Goed

Reageer

Arno 15-04-2017
  • Product paar weken in bezit

echt top!

Geschreven voor: Sonos Play:5 zwart

Algemene score

8,0
Prachtig stereo geluid uit het stereo paar 2 x play 5 gen2 echt een aanrader.
alles werkt super simpel van installatie tot bedienen.

Review criteria:

Goed

Reageer

R.J. Reijn 20-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Sublieme geluidsweergave

Geschreven voor: Sonos Play:5 zwart

Algemene score

10,0
De Play-5 als set aangeschaft in combinatie met de Playbar en Sub. Na een vrij eenvoudige installatie biedt het geheel een sublieme luisterervaring. Met de sturingsapp kan men eenvoudig wisselen tussen full-stereo voor muziekweergave of een indrukwekkende cinema-sound van de TV, dan wel van internetradio, streamingsmuziek of eigen muziekbestanden op gsm/tablet. Ook het instellen van Trueplay, rekening houdend met de akoestiek van de ruimte was kinderlijk eenvoudig en geeft een fraai klankbeeld. Het is volop genieten.

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • eenvoudige installatie
  • vele functionaliteiten
  • stijlvol

Review criteria:

Uitstekend

Reageer

Simon 01-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Erg goed geluid!

Geschreven voor: Sonos Play:5 wit

Algemene score

9,0
Wij zijn bij de plasmadiscounter in Naarden geweest, met het idee om twee Play 5 te komen.
Na goed advies en goede product vergelijking en het verschil ook goed te horen!!
Gekozen voor de Play 5, we hadden ook nog gekeken voor de kleinere boxjes incl de Sound bar omdat wij het set op de tv wilde aansluiten.
Daar heb je bij SONOS de soundbar voor nodig, wij hebben daar niet voor gekozen omdat wij het geluid van de twee Play 5's veel beter vonden en ze dus niet aangesloten op de TV.

Pluspunten

  • Mooi geluid
  • In wit mooie combi met de standaard

Minpunten

  • Kan maar 1 box aansluiten op de tv

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

TheoB. 29-12-2016
  • Product paar dagen in bezit

sonos wifi boxen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sonos Play:5 zwart

Algemene score

9,0
Prima product. Zuiver en mooi geluid. Groot voordeel is
1. de gemakkelijk installatie met de app van SONOS.
2. Geen gedoe met snoeren, stekkertjes etc. Alleen de stekker van het apparaat in het stopcontact en je hebt meteen prima geluid met keuze uit zeer vele muziekbronnen

Review criteria:

Goed

Reageer

Frits 04-12-2016
  • Product paar dagen in bezit

Werkelijk super geluid!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sonos Play:5 zwart

Algemene score

10,0
Draadloos luisteren naar alles wat je mooi vind..via radio , spotify, ...noem het maar op! Perfect geluid!..touchgevoelige bediening...volle klank! Heerlijk! Op zeker dat ik deze in en om het huis ga uitbreiden!

Pluspunten

  • Perfect geluid
  • Simpel te bedienen
  • Makkelijke installatie
  • Gebruikersvriendelijk

Review criteria:

Uitstekend

Reageer

eaz 12-12-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Na het uitkomen direct opgehaald, en in kamer 2 geplaatst. In kamer 1 staan 2 sonos Play:1 in stereo, en deze doet in zijn eentje ook een kamer van ongeveer 7x 5, en dat gaat eigenlijk prima.
Aansluiten was een eitje, dat hebben ze slim gemaakt door eerst een eigen netwerk te maken en van daaruit op je eigen wifi netwerk te gaan.
Ik had even last omdat ik twee routers in huis heb met hetzelfde id, en hij pakte die van de zolder, omdat die van beneden 's nachts uit staat, en daardoor drop outs. Dit is nu opgelost door de twee routers een andere naam te geven. Hij loopt nu standaard over de apple airport router (AC/n).
Dus erg tevreden, goed geluid, naadloze integratie over de twee kamers en alle settings allemaal gedeeld. Knap werk!

Review criteria:

Uitstekend

Reageer

jekyniyo 14-03-2015
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,5
Eerst was ik ontevreden omdat het niet goed werkte, maar uiteindelijk ben ik na veel vijfen en zessen door de helpdesk uit de brand geholpen en eerlijk is eerlijk, als het eenmaal werkt dan is een erg mooi systeem.

Review criteria:

Goed

Reageer

jekyniyo 11-03-2015
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

4,0
Ik heb al 2 jaar een sonos systeem en vanaf het begin ondervind ik problemen. het systeem valt onverwacht uit en dan duurt het dagen voordat het weer contact maakt, vaak maar even. Bedraad helpt niet. firewall problemen zijn er niet.FAQ's doorlopen heeft geen zin. Helpdesk is niet bereikbaar of verwijst naar FAQ. Ik word er behoorlijk wanhopig van. Heel erg slecht allemaal. Als het werkt is het mooi, maar dat is mijn geval af en toe. Ik ben zeer teleurgesteld en denk eraan alles weg te doen en over te stappen op een Bose systeem. Dat werkt tenminste.Jammer jammer, geen aanrader dus.

Review criteria:

Slecht

Reageer

sanderfer 22-12-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Na lang twijfelen is mijn keuze op de Sonos Play5 gevallen.
In de mediamarkt klonk de set erg dof, maar dat gold eigenlijk voor alle sets (zelfs bose) waardoor ik vanwege de vele mogelijkheden mijn keuze toch op de Sonos heb laten vallen.
Thuis bleek meteen wat ik vermoedde (en hoopte): de grote en rumoerige ruimte in de mediamarkt verpeste het geluid.
De Sonos is ideaal dankzij de vele mogelijkheden met bridge, het mooie en compacte design en het prachtige geluid. Overigens is het bij het uitpakken letterlijk plug & play:
Je sluit de bridge aan op het stopcontact en de router en de box (of boxen) sluit je aan op het stopcontact. Via de app heb je ze binnen 2 minuten met elkaar verbonden en kun je aan de slag. Alles werkt razendsnel en makkelijk. Met de gratis app kun je naast de muziek die je al hebt ook gebruik maken van de vele gratis en betaalde geïntegreerde diensten zoals Tunein en Spotify. Ik mis persoonlijk wel de mogelijkheid om de gratis versie van spotify te kunnen gebruiken nu deze ook mobiel beschikbaar is. De app is wat mij betreft op de iPhone hard toe aan een update, want het design loopt zwaar achter op IOS7, iets wat voor zo'n jong en vlot merk totaal niet kan naar mijn mening. Laat je overigens niet al te veel afschrikken door de hoge prijs. Je Sonos set is namelijk nooit af en je kunt altijd nog uitbreiden en upgraden. Mijn conclusie:
Een ongelooflijk fijn apparaat waarvan alle kleine tekortkomingen met enkel een update kunnen worden opgelost (ook het updaten gaat trouwens via de app en is binnen een paar minuten voltooid, ideaal!). Als je net als mij niet tegen boxen met een lage geluidskwaliteit kunt is dit zeker zijn geld waard!

Review criteria:

Goed

Reageer

aebvl 26-11-2013
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,8
plug and play. Echt. Je hoeft nergens verstand van te hebben. Stekker erin en je kunt aan de gang.
OOk regelmatig gratis updates beschikbaar zodat je product bij de tijd blijft.
Tip: heb je een smartphone of tablet dan hoef je echt geen sonos afstandsbediening te kopen. Zelfs dan zou ik nog eerder een tablet of Phone kopen dan investeren in een afstandsbediening.

De app op de pc en tablet werkt perfect. Een kind kan de was doen.
Wij hebben een spotify premium abonnement en de muziekwereld ligt aan je voeten. Ieder in huis heeft zijn eigen playlists. Je kunt de apparaten eenvoudig verslepen (handgreepje achterzijde, stekker uit het stopcontact) van de ene naar de andere kamer en daar (verder) luisteren. Ook het combineren van meerdere spelers bij een feestje geeft een schitterend geluid.

Geluid wordt zelfs voor de kritische luisteraars als goed benoemd.

Review criteria:

Uitstekend
Mehmet Dogan 24-01-2015

Beste Sonos klant,

Ook ik heb de Sonos gekocht en ben tevreden over het geluid. Waar ik niet tevreden over ben is dat de app niet goed werkt sinds de laatste update. Dan krijg ik de melding dat er geen apparaat gekoppeld is. Dan moet ik alles uit en aan zetten en opnieuw installeren en dat werkt het, met een beetje geluk. Dus elke keer als ik een naar muziek wil luisteren dit moet doen, heb ik het helemaal gehad.
Ben ik de enige die problemen heeft met de app?

Reageer