Alecto WS-2200 - Reviews

Best Reviewed mrt 2017 Alecto WS-2200
Best Reviewed maart 2017
Specificaties
Kleuren
wit, zwart
Binnensensoren
temperatuur
Tendens weergave
thermometer
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 32 reviews geschreven op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Marcel 23-03-2016 Product paar dagen in bezit

Doet precies wat je verwacht.

Algemene score

9,0
Een mooie duidelijk afleesbaar venster en een strak ontwerp.Het zou alleen handig zijn als je het weerstation ook op kan hangen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

gerritvdsluijs 28-01-2016 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Batterijen in binnen-en buitenunit. Even geduld tot het apparaat contacten heeft gemaakt.
Juiste tijd, binnen- en buitentemperatuur aanwezig.
Gewoon een toppertje.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jacques 27-05-2017 Product paar dagen in bezit

Lekker duidelijk

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Prima meter, overzichtelijk en duidelijk. Verlichting is handig. Alleen vraag ik mij af of de buiten sensor wel voldoende waterdicht is. Maar dat zien we later wel.

Pluspunten

  • Duidelijk
  • Helder

Minpunten

  • Kleine schroef ophanging buitensensor

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ronny 11-05-2017 Product paar dagen in bezit

Groot scherm

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Mooi weerstation.Goed afleesbaar en prijs kwaliteit in orde.Hij kan niet opgehangen worden installatie direct in orde een paar minuutjes maar

Minpunten

  • Jammer dat niet kan opgehangen worden.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Francis 01-05-2017 Product paar dagen in bezit

Duidelijke display

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Zeer duidelijke display met alleen nuttige informatie, binnen en buitentemperatuur, uur en weersvoorspelling.
Toestel ziet er ook nog mooi uit, wij hadden de witte uitvoering. Zeer gemakkelijke installatie.
Negatieve punten; tot nu toe nog geen.

Pluspunten

  • Duidelijke display
  • Gebruiksgemak
  • Plug en play
  • Design

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

boevenspul 17-03-2017 Product paar maanden in bezit

goed afleesbaar

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Het weerstation werkt prima. Is goed afleesbaar en zuiver. Veel beter als de vorige van een ander merk.

Pluspunten

  • Duidelijk leesbaar
  • Zuiver meten

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Abdijtje 15-03-2017 Product paar dagen in bezit

Mooi duidelijk scherm en goed afleesbaar

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik heb de Alecto WS-2200 nu een week in huis en bevalt mij prima, geeft goed de juiste temperatuur aan, duidelijk scherm en doet precies wat ik wil, makkelijk te instaleren, batterijen er in en hij werkt, koppelt zich zelf met de buiten sensor en zelfs de tijd stelt zich zelf in.
echt een aanrader dit apparaat voor die prijs

Pluspunten

  • Mooi formaat
  • Verlicht scherm
  • Goeie buiten sensor
  • Makkelijk te instaleren

Minpunten

  • Geeft geen datum aan

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Loek Post 07-03-2017 Product paar dagen in bezit

Duidelijke display

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Heeft een duidelijke beschrijving en is makkelijk te installeren. Automatische tijdzoeker is ideaal. Ook hoogste en laagste temperatuur aanduiding is makkelijk na te gaan. Supersnelle levering via Bol.com

Pluspunten

  • Duidelijk display
  • Eenvoudige installatie
  • Zoekt zelf de juiste tijd

Minpunten

  • Geeft alleen basis informatie,
  • Geen koppeling met bijvoorbeeld windmeter.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

AAV 01-02-2017 Product paar dagen in bezit

Duidelijk leesbaar en prachtige eenvoudige vormgeving

Algemene score

8,0
Weerstation gisteren gekocht en voldoet aan de gestelde verwachtingen. Display en vormgeving ziet er goed uit. Het was handig geweest dat ook een datumaanduiding was toegevoegd. Bediening aan achterzijde wat minder gelukkig.

Pluspunten

  • Duidelijk leesbaar
  • Prachtige vormgeving

Minpunten

  • Bediening aan achterzijde
  • Geen datumaanduiding

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Chris 22-01-2017 Product paar dagen in bezit

Duidelijk en gebruiksvriendelijk

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Duidelijk scherm, goed leesbaar, makkelijk te hanteren. Temperatuur buiten en binnen en minimale en maximale waarden van afgelopen periode te zien. Handig.

Pluspunten

  • Duidelijk leesbaar
  • Gebruiksvriendelijk

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Erik van Otterdijk 14-01-2017 Product paar dagen in bezit

WS-2200 (zwart) van Alecto is prima keuze.

Algemene score

9,0
Eindelijk, na diverse andere weerstations een goede keuze gevonden. Doet precies wat hij moet doen, namelijk de temperatuur aangeven. Het updaten van de radio gestuurde DCF tijd duurde even, maar dat had ik al diverse keren gelezen.
Ook de update van de temperaturen duurt iets langer, maar deze zijn goed nauwkeurig.
Groot helder beeldscherm met verlichting.
Ik heb wel de buitensensor in een dubbel afgesloten plastic zakje gedaan. Dit beïnvloed de meting niet, maar voorkomt (hopelijk) dat deze vervuild en daardoor niet meer goed meet, zoals mijn vorige weerstation.

Pluspunten

  • Helder groot scherm
  • nauwkeurig
  • Met radio gestuurde tijd
  • Met verlichting

Minpunten

  • Kan niet worden opgehangen
  • Alle bedienknoppen zitten aan de achterzijde

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

S.Masselink 02-01-2017 Product paar weken in bezit

Duidelijkhei

Algemene score

8,0
Stevige kast
Duidelijke cijfers

Groot scherm, stevige kast, duidelijke cijfers .Een weerstation die de minimale mogelijkheden heeft wat betreft de weersvoorspelling . Het is echt een basis station

Pluspunten

  • Stevige kast valt niet snel om
  • Duidelijke cijfers
  • Verlichting

Minpunten

  • Beperkte mogelijkheden

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Voldoende
Goed

Reageer

ron 09-12-2016 Product paar dagen in bezit

eenvoudig en helder weerstation

Algemene score

8,0
dit product voldoet aan mijn verwachting. Ik heb hier voor gekozen omdat ik de basis-informatie voldoende vind (temperatuur binnen en buiten én min.+max temperatuur informatie. Prijs / kwaliteit is iets uit balans, zou iets goedkoper kunnen denk ik.

Pluspunten

  • zeer eenvoudige installatie
  • duidelijk leesbaar
  • goed bereik (50 meter)

Minpunten

  • zou iets goedkoper mogen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

C.W. Verhelst-Klein 05-12-2016 Product paar weken in bezit

Weerstation Alekto 2200

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ik ben erg tevreden met dit weerstation. De gebruiksaanwijzing is bijzonder duidelijk en de display is heel goed leesbaar ook op afstand.
De prijs staat beslist in verhouding met dit weerstation.
Het is echt een aanrader.

Pluspunten

  • Duidelijkheid
  • Prijs voor dit product

Minpunten

  • Geen ophamgbevestiging

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

F.Ploeg 30-11-2016 Product paar dagen in bezit

Scherm

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik vind het scherm groot en duidelijk en de gebruiksaanwijzing is behoorlijk uitgebreid, jammer dat niet alle typen in de winkels verkrijgbaar zijn.

Pluspunten

  • duidelijk scherm
  • gebruiksaanwijzing

Minpunten

  • verkrijgbaarheid

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

H 23-11-2016 Product paar dagen in bezit

Prima apparaat

Algemene score

8,0
Dit weerstation een paar dagen in mijn bezit. De installatie was zeer eenvoudig. Het display is helder. De apparaat heeft een strakke vormgeving. Voldoet aan de verwachting.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

KNARF 16-11-2016 Product paar dagen in bezit

alecto ws-2200

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Prima weerstation
Heldere weergave
Genoeg mogelijkheden weergegeven
Mooi design
Heel schappelijke prijs

Pluspunten

  • Geeft helder weer

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend

Reageer

eldijomo 15-11-2016 Product paar dagen in bezit

Klein, duidelijk en zeer overzichtelijk

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
We hebben al meerdere weerstations (4) gehad de afgelopen jaren en gemiddeld lijken ze 2 a 3 jaar mee te gaan. In de meeste gevallen gaan dan de buiten units defect, waarschijnlijk door ons Nederlands klimaat. De laatste had een zeer uitgebreid display met maanstanden en zo. Uiteindelijk is dat zeer druk en verwarrend om af te lezen zeker zonder backlight en de binnen unit was groot.

Deze Alecto WS-2200 hebben we gekozen omdat er veel positieve reacties te lezen zijn op diverse sites. De binnen unit de helft kleiner is dan we hadden, de gegevens op het display zeer duidelijk te lezen zijn en er niet te veel informatie op het scherm staat. Een weersvoorspelling voor de komende 12 tot 24h de binnen en buiten temperatuur en de tijd. Batterij leeg indicator voor de buiten unit op de binnen unit. 4 AA batterijen standaard meegeleverd. En omdat er een losse buiten unit te koop is op de Alecto site (buitensensor +WS-2200.777)

Een klein nadeel is dat de meeste, zo ook deze, geen constant backlight heeft zodat het als het donker wordt minder goed is af te lezen. Maar dit zal te maken hebben met het batterijverbruik wat dan hoger zal zijn. Mijn gevoel is dat de unit iets te duur is maar misschien is de kwaliteit wel zo goed dat het langer dan 3 jaar mee gaat.....

Ook de automatische tijdsaanpassing vanuit de zender in Duitsland wilde niet gebeuren. Ik heb na 12 uur wachten de tijd handmatig aangepast wat zeer simpel te doen is. Waarschijnlijk had ik langer moeten wachten. De beschrijving geeft aan dat het tot een dag kan duren maar ik ben wat ongeduldig. Ik ga er vanuit dat het deze zender alsnog wel oppakt en de tijd op de seconde gelijk houd.

Pluspunten

  • compact
  • goed afleesbaar (grote letters)
  • sterk signaal
  • buiten unit ook los te koop
  • batterijen al meegeleverd

Minpunten

  • Geen backlight
  • Tijd synchronisatie periode wat lang

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anton 10-11-2016 Product paar dagen in bezit

Gemakkelijk af te lezen door groot scherm

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ziet er mooi en strak uit en goed en duidelijk af te lezen gekocht bij media markt in Breda vind het een prima product

Pluspunten

  • Goed af te lezen
  • Gemakkelijk in te stellen

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Dave R 20-10-2016 Product paar dagen in bezit

Prima weerstation

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Zeer tevreden met het Alecto WS 2200 weerstation. Een mooie vormgeving en duidelijk scherm. Displayverlichting erg handig. Een aanrader.

Pluspunten

  • Duidelijk scherm
  • Installatie eenvoudig.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews