Energiezuinig wassen met Triple A wasmachines

In 2021 werden er in Europa nieuwe energielabels voor alle elektrische apparaten geïntroduceerd. Waar eerst apparaten nog voorzien waren van allerlei letters en tekens (zoals A+++ -10%), zijn de huidig energielabels aanzienlijk gesimplificeerd. Zo wordt het een stuk makkelijker en overzichtelijker om een duurzame en energiezuinige keuze te maken in de aankoop van een nieuwe wasmachine. Inmiddels is het nieuwe label volop in omloop. 


LG triple A wasmachine kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

De nieuwe schaal loopt van A tot en met G waarbij A het meest zuinig is en G het minst. Door de komst van deze nieuwe labels zullen veel elektrische huishoudelijke apparaten een stuk minder energiezuinig lijken dan met de oude labels. Een wasmachine die eerst voorzien was van een A+ label, kan nu zomaar ‘gedegradeerd’ zijn tot een C of zelfs D label. Zo zijn de labels A en B gereserveerd voor de aller zuinigste apparaten én de innovaties van de toekomst en zijn de apparaten met een C of een D label vergelijkbaar met het oude A+++ energielabel. Inmiddels is er alweer zoveel geïnnoveerd dat er alweer écht A-wasmachines op de markt zijn. Daarnaast blijft het belangrijk om het jaarlijkse energieverbruik van witgoedapparaten te vergelijken om de meest duurzame, en daarmee zuinige, keuze te maken. Let er hierbij op dat je het jaarlijkse energieverbruik van apparaten vergelijkt die voorzien zijn van hetzelfde energielabel. 

Zuinig op elk vlak

Tegenwoordig wordt een label voor zuinigheid op meerdere vlakken afgegeven. Zo krijgt niet alleen het energieverbruik een beoordeling met bijbehorend label, maar ook de centrifugeerprestatie en het geluidsniveau. Doordat LG vooruitloopt op de innovatie van witgoedapparaten worden meerdere wasmachines van LG beoordeeld met de beste score op elk van de drie gebieden. De AI DD motor* speelt hierin een grote rol. Deze zorgt ervoor dat de bewegingen van de trommel afgestemd worden op de hardheid van de stof van het wasgoed. Doordat de trommel niet langer aangedreven wordt door een riem, is het geluidsniveau van een LG wasmachine aanzienlijk lager tijdens het wassen én centrifugeren. LG is daarom voor enkele modellen in het bezit van een Triple A-score voor zuinigheid voor energiegebruik, centrifugeprestatie én een laag geluidsniveau.

Zoals deze wasmachine met een vulgewicht van maar liefst 9 kg. Voor elk huishouden waarin veel gewassen wordt, is een energie- en waterzuinige wasmachine die ook nog een stil draait niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Het maakt dus niet zoveel uit of je een volle trommel hebt, of juist een half wasje draait: de AI DD motor weegt namelijk zelf de was en past daar het water-en energieverbruik op aan. 

Duurzaam tot het kleinste detail

Dankzij de goede score op al deze drie gebieden, betekent het dat je niet alleen zuinig wast voor milieu en portemonnee maar ook voor je wasgoed zelf. Dankzij de slimme  AI DD motor gaat je textiel langer mee waardoor ook je favoriete kleding een langere levensduur gegund is.

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om duurzaam te wassen. Denk bijvoorbeeld aan het wassen op lage temperaturen. Steeds meer wasmachines én wasmiddelen zijn erop gemaakt om ook op koude temperaturen wasgoed schoon te krijgen. Een vaak onopgemerkt feit is namelijk dat de meeste energie bij het wassen wordt verbruikt bij het opwarmen van het water om op hete temperaturen te wassen. Op deze manier was je met slimme wasmachines dus dubbelop duurzaam.

Snel en efficiënt

Wil je nou zowel tijd als geld besparen? Dan is de TurboWash 39* de perfecte oplossing voor een drukbezet huishouden. Deze handige wasoptie zorgt er namelijk voor dat je in slechts 39 minuten een lading was perfect schoon kunt wassen. Selecteer het speciale Turbo 39 wasprogramma, of combineer je de Turbo functie liever met een ander wasprogramma? Door de TurboWash 39 functie te combineren met bijvoorbeeld een katoen- of kookwasprogramma, kun je duur van dit wasprogramma aanzienlijk verkorten. De modellenGC3V709S1A enF4V909P2E zijn onder andere hiervan voorzien (programma en functie). Hiermee bespaar je dus veel tijd met het doen van de was en kun je bijvoorbeeld meerdere ladingen was op één dag wegwerken.

Op afstand wassen

Via de ThinQ-app bedien je de wasmachine gemakkelijk op afstand. Heb je hem volgeladen voordat je naar het werk ging maar ben je vergeten de was aan te zetten? Dat kan makkelijk alsnog vanuit je bureaustoel. Daarnaast kun je via deze app ook meerdere wasprogramma’s downloaden voor speciale kleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regen- baby- of zwemkleding. Hiermee heb je altijd het juiste wasprogramma voor de juiste kleding voor handen. Deze app is compatibel met Google Home én Amazon Alexa. Zo kun je je wasmachine met een simpele spraakopdracht besturen. En ben je benieuwd naar wat je wasmachine nou precies verbruikt aan stroom of water? Dan kun je dit gewoon in de app zien. Een van de voordelen van het aflezen van deze data is dat je al snel ziet wanneer er eventueel onderhoud nodig is aan de wasmachine. Zo kun je grotere reparaties voor zijn waardoor je langer van je hard werkende witgoedapparaat kunt genieten. AI DD: *Getest door Intertek in maart 2019. Katoencyclus met 2 kg ondergoed in vergelijking met LG Conventional Cotton-programma (F4V9RWP2W vs. FC1450S2W). De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de kleding en de omgeving. *AI DD is verkrijgbaar in 3 cycli. (katoen, gemengde stof, onderhoudsvriendelijk)

TurboWash 39: *Getest door Intertek, gebaseerd op IEC 60456: editie 5.0. TurboWash39-cyclus met 5 kg IEC-lading in vergelijking met conventionele katoencyclus met TurboWash (F4V9RWP2W vs. FC1450S2W). De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de omgeving.


Bekijk de Triple A wasmachines hier!