De beste zorg voor je kleding: TurboWash, Steam, Steam+ en EzDispense

Iedereen die de was doet heeft het wel eens meegemaakt: een kledingstuk dat gescheurd, verkleurd of gekrompen uit de wasmachine komt. Tegenwoordig zijn wasmachines echter een stuk slimmer, efficiënter en duurzamer geworden. Hierdoor blijft niet alleen het witgoedapparaat zelf maar ook je kleding langer mooi.


LG triple A wasmachine kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Houd je kleding mooi

Voor al je wasgoed en textiel wil je natuurlijk dat deze de best mogelijke behandeling krijgt zodat dit niet alleen schoon maar ook zo lang mogelijk mooi uit de wasmachine komt. Aan wasmachines worden steeds meer handige technieken toegevoegd waardoor je wasgoed de best mogelijke behandeling krijgt. Een voorbeeld hiervan is de AI DD motor* van LG.

Deze slimme motor beschikt over de technologie om data gedreven wassen mogelijk te maken. De motor herkent de hardheid van het textiel. Hierop worden de wasbewegingen, tijd en watergebruik aangepast waardoor al je wasgoed altijd de optimale behandeling krijgt. De slimme DD motor let daarbij dus niet alleen op het gewicht van het wasgoed.

Om het wasproces optimaal te laten verlopen, welke wasmachine je ook gebruikt, kun je alvast wat voorwerk verrichten. Sommige kleding en stoffen hebben iets meer aandacht nodig tijdens het wassen dan andere. Sorteer je was daarom zorgvuldig. Houd niet alleen donkere en witte was gescheiden, maar let ook op de materialen waarvan je kleding gemaakt is. Wollen truien of zijden blouses kun je niet zomaar in je wasmachine gooien. Lees daarom vooraf altijd de wasvoorschriften op het waslabel in je kleding zodat deze niet krimpt, verkleurt of beschadigd raakt.

Mooiere was, betere hygiëne

Een andere manier om je wasgoed niet alleen tegen beschadigingen te beschermen, maar ook tegen bacteriën, is het gebruik van stoom tijdens het wassen. De stoomtechnieken Steam (Allergenen) en Steam+ (Kreukels) die bij wasmachines van LG gebruikt worden, haalt niet alleen de ergste kreuken uit je kleding, maar verwijdert ook 99,99% van de meest voorkomende allergenen zoals huisstofmijt. Steam wordt automatische toegepast het het Anti-Allergie en BabyCare programma. Zo krijgt deze speciale kleding de beste zorg. Daarnaast is het is enkele gevallen als optie toe te voegen aan een programma. Nieuwere wasmachines van LG, zoals de F4V909P2E, beschikken over de Steam+ functie, die ook nog eens tegen kreukels beschermt. 

Het belang van het juiste wasprogramma

Elke stof heeft een andere soort behandeling nodig. Zo kan het funest zijn om een wollen trui op een gewoon katoen wasprogramma te wassen. Het is daarom belangrijk om voor verschillende soorten wasgoed het juiste programma te selecteren. Kies voor wolwas dus altijd het wolwasprogramma waarbij de temperatuur laag blijft en er niet gecentrifugeerd wordt. Delicate stof zoals zijde kan het beste gewassen worden met het speciale wasprogramma dat de stof zoveel mogelijk beschermt. Om er zeker van te zijn dat al je kleding de juiste behandeling krijgt, kun je een wasmachine uitzoeken die veel verschillende wasprogramma’s heeft. Van een programma van sportkleding tot aan een babykleding, anti-allergie of vlekverwijdering programma: veel wasmachines van LG zijn ervan voorzien. En wil je nog meer mogelijkheden? Kijk dan in de ThinQ app om nog meer wasprogramma’s te downloaden. Deze app is compatibel met Google Home én Amazon Alexa. Zo kun je je wasmachine met een simpele spraakopdracht besturen.

Een kind kan de was doen

Als je allerlei voorzorgsmaatregelen hebt genomen voor het wassen van delicate stoffen en kleding, kan het alsnog gebeuren dat deze beschadigd of onaangenaam ruikend uit de wasmachine komt. Let ten eerste op het vulgewicht van je trommel. Een overvolle trommel beschadigt de wasmachine en verhindert dat je was goed schoon wordt. En heb je vaker last van stinkende was? Dan zou het zomaar kunnen dat je te veel wasmiddel en wasverzachter gebruikt en te weinig op hete temperaturen wast. Dit veroorzaakt vetluis, een bacterie die na verloop van tijd voor een onaangename geur aan je wasgoed zorgt.

Een ideale oplossing om je wasmachine een zo lang mogelijk leven te gunnen, is een wasmachine met een automatisch doseringssysteem. Dankzij dit systeem vul je in één keer wasmiddel en wasverzachter bij en de wasmachine bepaalt vervolgens zelf hoeveel er nodig is voor een frisse was. Een wasmachine van LG die voorzien is van EZDispense™* is bijvoorbeeld de wasmachine met modelnummer GC3V709S1A. Het schoonmaken van de wasmachines wordt ook een simpel klusje. De wasmachines van LG zijn namelijk voorzien van een schoonmaakprogramma. 

Ook de zorg voor je kleding ná het wassen draagt bij aan de levensduur van je garderobe. Het veelvuldige gebruik van een droger is een aanslag op je kleding. Het is beter, goedkoper én milieuvriendelijker om je kleding gewoon in de lucht te laten drogen. Let er hierbij op dat je donkere was niet aan direct zonlicht blootstelt. Hiervan verkleurt de stof namelijk sneller. Witte was daarentegen wordt juist extra gebleekt in het zonlicht. Stomen werd al een keer genoemd voor zijden kleding, maar dit is ook een prima alternatief voor strijken. Stoom is namelijk veel milder voor je kleding dan een strijkijzer. AI DD: *Getest door Intertek in maart 2019. Katoencyclus met 2 kg ondergoed in vergelijking met LG Conventional Cotton-programma (F4V9RWP2W vs. FC1450S2W). De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de kleding en de omgeving. *AI DD is verkrijgbaar in 3 cycli. (katoen, gemengde stof, onderhoudsvriendelijk)

Steam: *Getest door Intertek in december 2018, op basis van AATCC-norm. Katoenprogramma met 'Wrinkle Care'-optie (3 verschillende shirts) in vergelijking met de katoenprogramma zonder optie. De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de kleding en de omstandigheden. *De door de BAF (British Allergy Foundation) goedgekeurde Allergy Care-cyclus elimineert 99,9% van de huisstofmijtallergenen.

EZdispense: *Tot 20 keer wassen met normaal doseerniveau (5 kg lading). Getest door LG intern laboratorium. Katoencyclus met wasmiddelniveau "Normaal". *Was tot 35 wasbeurten wanneer u zowel het wasmiddel- als het wasverzachtervak als wasmiddel gebruikt. Getest door LG intern laboratorium. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van de omgeving.


Bekijk alle Triple A wasmachines hier!