Innovaties in koelen: InstaView, DoorCooling, No Frost en Craft Ice

Technologie staat nooit stil, en dat geldt net zo goed voor de apparatuur in je keuken. Je koelkast is een van de apparaten die je het meest gebruikt, zelfs zonder dat je er misschien erg in hebt. Daarom is het belangrijk dat bedrijven blijven investeren in technologische verbeteringen voor bijvoorbeeld koelkasten - en dat is precies wat LG doet met deze nieuwe innovaties.


LG koelkast met InstaView kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Instaview

Instaview is misschien wel de allercoolste innovatie die ooit is bedacht voor koelkasten. De meeste nieuwere Amerikaanse koelkasten van LG beschikken over Instaview. Dat is een techniek die ervoor zorgt dat je kunt zien wat er in je koelkast ligt, zonder dat je de deur open hoeft te doen.

Het werkt zo. Een deel van de koelkastdeur is eigenlijk gemaakt van glas. Als je twee keer op de voorkant tikt, verdwijnt de ‘coating’, en blijft alleen nog de glasplaat over. Op die manier kun je precies zien wat er in je koelkast ligt, ook als je deur gewoon dicht blijft. Dat scheelt tot wel 40% energie*, want verreweg de meeste kou gaat verloren op het moment dat je de deur opendoet. Zelfs als je alleen maar even kijkt waar iets staat voor je het pakt, bespaar je energie, en dus ook geld.

Zoek je een Amerikaanse koelkast met InstaView? Dan is de GSXV90MCDE een goede keuze. Deze koelkast is superslim, want je kunt hem gebruiken met de ThinQ-app. De koelkast beschikt ook over een speciale dispenser voor ijs en ijskoud water. 

DoorCooling

DoorCooling is een andere innovatie uit de koker van LG. Met DoorCooling bespaar je ook ontzettend veel energie. Bovendien blijven je etenswaren beter vers, omdat ze slimmer en sneller gekoeld worden.

Als je de deur van een gewone koelkast opendoet, gaat er veel kou verloren. Dat is niet alleen slecht voor de portemonnee, het is ook niet goed voor je etenswaren. Temperatuurschommelingen zorgen ervoor dat je eten sneller bederft, en dat wil je natuurlijk niet.

DoorCooling zorgt er ten eerste voor dat de temperatuur in de koelkast zo snel mogelijk weer op zijn oude stabiele niveau is, omdat niet alleen de achterkant, maar ook de voorkant wordt gekoeld. Daardoor blijven de producten in de deur verser dan bij traditionele koelkasten, en dat komt de houdbaarheid ten goede.

Koelkasten met DoorCooling koelen tot wel 35 procent* sneller dan andere koelkasten. Leuk voor je boodschappen, en leuk voor je energierekening.

Bijna alle koelkasten van LG beschikken over DoorCooling of DoorCooling+. Een voorbeeld is de GSLV91MCAD, een superhandige Amerikaanse koelkast die niet eens een wateraansluiting nodig heeft. Deze koelkast werkt natuurlijk ook met LG’s slimme systeem ThinQ, zodat je je koelkast met de app kunt bedienen. 

No Frost

No Frost klinkt gek voor een koelkast, en al helemaal voor een koelkast met een vriesgedeelte. Toch is het logischer dan je in eerste instantie zou denken. Een van de belangrijkste dingen die je namelijk niét in je vriezer wil, is ijsvorming.

IJs zorgt ervoor dat je vriezer minder koud wordt. Het zorgt voor grotere temperatuurschommelingen, de deur kan minder goed sluiten, en het zorgt voor condensvorming, waardoor het probleem alleen maar erger wordt. Daarom moet je je vriesgedeelte van je koelkast een paar keer per jaar helemaal laten ontdooien en schoonmaken. Dat is niet alleen een vervelend klusje, het is ook nog eens slecht voor je energierekening én de houdbaarheid van je boodschappen. IJsvorming zorgt er namelijk ook dat de koelkast minder efficiënt werkt.

No Frost koelkasten van LG hebben geen last van ijsvorming. Door speciale ventilatoren wordt ervoor gezorgd dat er geen ijs kan ontstaan in het vriesvak. Daarom blijft de vriezer goed én efficiënt werken, en dat scheelt ontzettend veel energie. Bovendien heb je ook geen last meer van condensvorming in je koelkast. 

Craft Ice

Craft Ice is een van de nieuwste innovaties van LG, dus de kans bestaat dat je er nog nooit van hebt gehoord. Als je houdt van een koel drankje op z’n tijd, is Craft Ice de ideale techniek voor jou.

IJsblokjes zijn onhandig. Ze plakken snel aan alles vast, ze smelten snel, en je vergeet ze altijd te maken. Met LG Craft Ice zijn de rubberen malletjes voorgoed verleden tijd.

Met Craft Ice worden grote ijsbollen gemaakt, bijna zo groot als je glas zelf! Ze worden van onderen af verwarmd, zodat ze een perfecte, glasachtige doorzichtigheid krijgen. Zo hoef je niet je gehele glas te vullen met kleine ijsblokjes, maar stop je er gewoon één grote ijsbal in. Bovendien smelten grote ijsballen veel minder snel dan kleine blokjes, dus je hebt er ook nog eens een stuk meer aan - superhandig al sje lang van je drankje wil genieten zonder 'm te verdunnen met gesmolten water. Je kunt trouwens ook gewoon kiezen voor gewone ijsblokjes, crushed ice of ijskoud water. 

UVnano

UVnano is een speciale manier van schoonmaken die door LG in verschillende producten wordt gebruikt, en tegenwoordig dus ook in koelkasten. Oppervlakten worden gedurende een bepaalde tijd blootgesteld aan ultraviolet licht. Bacteriën kunnen daar niet tegen, en in ideale omstandigheden kan tot wel 99 procent van de bacteriën op die manier worden gedood. De waterdispenser waarin UVnano wordt gebruikt heeft daarom veel minder mogelijk schadelijke bacteriën. 


Tip: De grote ronde heldere ijsbollen smelten ook nog eens veel langzamer dan standaard ijsblokjes.


Vind de LG koelkast die bij jou past!