Flexibele laptopspecs met maximale privacy

Met de Lenovo IdeaPad 5 kies je kortweg de systeemeigenschappen die jij dagelijks nodig hebt. Deze gelikte laptop is namelijk in diverse uitvoeringen te koop. Of je nou veeleisende grafische programma’s draait of voornamelijk op internet bivakkeert; je zit nooit om rekenkracht, opslagruimte of accucapaciteit verlegen. Bovendien heeft de bekende computerfabrikant ook volop aan de privacy van zijn gebruikers gedacht.

Mensen zijn meer dan ooit op hun laptop aangewezen. Vanwege het vele thuiswerken gebruik je het systeem waarschijnlijk op diverse plekken, bijvoorbeeld aan de keukentafel, op de bank of in de studeerkamer. Misschien neem je de laptop ook geregeld mee naar het werk. Dit veelgebruikte apparaat dient daarom in de eerste plaats van uitstekende kwaliteit te zijn. De nieuwe IdeaPad 5 stel je min of meer zelf samen, zodat de systeemeigenschappen naadloos aansluiten op jouw computergebruik. Daarnaast werk je met deze machine ook nog eens veiliger dan ooit!


Lenovo Ideapad 5 kopen? Bekijk hier het aanbod

Bekijk

Bescherming tegen pottenkijkers

Hackers zijn nogal happig op persoonlijke data. In dat kader is de geïntegreerde webcam een gewild doelwit om stiekem opnames van laptopeigenaren te maken. Om die reden bevat de IdeaPad 5 een fysiek schuifje waarmee je de camera kunt afdekken. Overleg je geregeld via Skype, Zoom of Microsoft Teams, dan zet je het schuifje tijdelijk open. Verder is de optionele vingerafdruksensor op de aan/uit-knop van onschatbare waarde. Hiermee weet je namelijk zeker dat er niemand tijdens jouw afwezigheid op de laptop gluurt.

 Log uit en haal gerust even een kopje koffie of loop naar het toilet. Aan de hand van jouw unieke biometrische handtekening krijg je weer toegang tot de laptop. Dat is heel wat veiliger dan een relatief gemakkelijk te kraken pincode of wachtwoord. 

Rekenpower op aanvraag

Wie hoofdzakelijk lichte computertaken uitvoert, kan prima met minder rekenkracht uit de voeten. Met elke AMD- en Intel-processor kun je dan namelijk vlot werken. Een extra krachtig rekencentrum is met name zinvol voor diegenen die veelal zware programma’s gebruiken, zoals een uitgebreide videobewerker, geavanceerd animatieprogramma of logge databasesoftware. Je ondervindt dan geen vertragingen. Maak je geen gebruik van deze zware programma’s? Een rappe cpu biedt nog altijd meerwaarde, omdat tekstverwerkers, browsers en andere veelgebruikte tools razendsnel werken.

Laptopgebruikers hebben diverse behoeften. Om die reden is de IdeaPad 5 met verschillende processors te koop. Voor iedere gebruiker bestaat er wel een passend exemplaar. Veeleisende gebruikers kiezen voor een supersnelle cpu van AMD of Intel, zodat je voortaan geen enkele uitdaging uit de weg gaat.

14 of 15,6 inch?

Het formaat van het scherm bepaalt grotendeels de omvang van een laptop. Overigens gebruikt Lenovo voor zijn IdeaPad 5 nogal dunne randen, waardoor de behuizing van elke uitvoering slank uitvalt. Neem je het apparaat vaak mee en wens je zo weinig mogelijk ballast? Kies dan een exemplaar met een 14inch-scherm. De laptop is klein van stuk en weegt nog geen anderhalve kilo. Met een resolutie van 1920 × 1080 pixels zijn de beelden erg gedetailleerd, zodat je Netflix- en Videoland-streams in full hd kunt bewonderen.

Wens je een groter maatje? De IdeaPad 5 is ook met een full-hd-scherm van 15,6 inch verkrijgbaar. Nuttig voor wie wat meer schermruimte wenst, zoals grafisch vormgevers, webdesigners en administrateurs. Naast het beeldformaat speelt de schermtechniek een belangrijke rol. Voor levensechte kleuren en goede kijkhoeken is een ips-paneel de beste keuze. 


Lenovo Ideapad 5 kopen? Bekijk hier het aanbod

Bekijk

Flexibele dataopslag

De één uploadt het liefst zoveel mogelijk privégegevens naar de cloud, terwijl de ander privacygevoelige data graag lokaal opbergt. Om die reden brengt Lenovo de IdeaPad 5 met flexibele dataopslag uit. Windows 10 Home is voorgeïnstalleerd op een ssd, waardoor het besturingssysteem binnen mum van tijd opstart. Hierbij heb je keuze tussen 128, 256 of 512 GB opslagruimte. Als je een 15,6inch-laptop overweegt, kun je zelfs voor een ssd van 1 TB gaan. Daarnaast is er dubbele opslag mogelijk. Bedien Windows en alle programma’s vanaf een ssd van 128 of 256 GB en zet daar een extra harde schijf van 1 TB naast. Handig voor mensen die veel persoonlijke bestanden willen opslaan! Bepaal vooraf hoeveel lokale opslag je ongeveer nodig hebt en vind binnen de uitgebreide IdeaPad 5-serie altijd een laptop die goed bij je (budget) past.

Design en aansluitingen

Het is belangrijk dat een nieuwe laptop meteen prettig aanvoelt. Kies daarom altijd een machine die je mooi vindt. De stijlvolle IdeaPad 5 heeft een metalen bovenklep. Hierdoor oogt de laptop erg chique. Verder heb je ook nog eens keuze uit meerdere smaakvolle kleurstellingen, waardoor je altijd een laptop vindt die bij je past.

Lenovo slaagde erin om het scherm met dunne randen te omringen. Hierdoor oogt de laptop erg slank en vallen de afmetingen mee. Dat betekent overigens niet dat het computermerk wegens ruimtegebrek aansluitingen achterwege heeft gelaten. Alle veelgebruikte poorten zijn voorhanden, zoals hdmi, displayport, tweemaal usb 3.1 en een sd-kaartlezer.

Daarnaast ondersteunt de usb-c-poort stroomdoorvoer, zodat je aangesloten apparaten in rap tempo kunt opladen. Denk bijvoorbeeld aan een verbonden smartphone, tablet, powerbank en camera. Overigens laad je de notebookaccu eveneens (optioneel) via usb-c op, waarna de notebook het tot zeventien uur volhoudt. De maximale accuduur hangt af van welke IdeaPad 5-uitvoering je kiest. Ook op het gebied van batterijcapaciteit biedt deze uitgebreide laptoplijn dus volop keuze!