Discrete notebook voor veeleisende gamers die altijd willen winnen

De meeste gamelaptops bevatten opvallende tierelantijntjes die je als fanatieke gamer eigenlijk niet nodig hebt. Lenovo gooit het mijn zijn indrukwekkende Legion 5-notebooklijn over een andere boeg. De vormgeving is namelijk minimalistisch, terwijl serieuze gamers de voordelen van een overklokbare processor en aparte videokaart ten volle benutten. Speur op het ruime 15,6inch- of 17,3inch-scherm naar je tegenstanders en ga online de strijd aan! 

Aan de stijlvolle behuizing merk je amper dat de Legion 5 een perfecte laptop is voor gamers. Het computermerk koos namelijk voor een stijlvol design waarbij gamers zich met maximale concentratie in de mooiste videospellen kunnen storten. Dankzij de donkere vormgeving met dunne schermranden leiden randzaken je niet af van de snelle actie op het scherm. Dit is de notebook die je als veeleisende gamer moet hebben!

 Flitsende beelden 

Gamers willen maar één ding en dat is de mooiste videospellen zonder haperingen spelen. Lenovo draait daar met zijn Legion 5-serie zijn hand niet voor om, want dit scherm geeft de modernste games in volle glorie weer. Dankzij het indrukwekkende schermdiagonaal van 15,6 of 17,3 inch heb je voor het spelen van nieuwe computerspellen geen desktop meer nodig. Zet deze handzame machine op de plek neer waar jij het liefst wilt spelen.


Dankzij een respectabele verversingssnelheid van maximaal 165Hz ogen de gamebeelden zeer vloeiend, waarbij je tijdens een spannende shooter snel op tegenstanders kunt reageren. Mooi meegenomen is de ondersteuning voor het hdr-formaat Dolby Vision. Vanwege een hoger kleurbereik laat het scherm subtiele kleurdetails zien die normaliter achterwege blijven. Voeg daar een hoge resolutie van 1920 × 1080 pixels aan toe en je weet zeker dat je geen objecten over het hoofd ziet. Dat kan het verschil zijn tussen leven en dood! 


Lenovo Legion 5 kopen? Bekijk hier het aanbod

Bekijk

Grafische pracht

Een hoogwaardig scherm heeft natuurlijk alleen meerwaarde wanneer de grafische adapter haarscherpe full-hd-beelden op een hoge framerate kan leveren. Dat zit bij de Legion 5-serie wel goed. Waar reguliere laptops een geïntegreerde videochip van de cpu-chipset aanspreken, bevat deze notebook een aparte videokaart van kwaliteitsmerk Nvidia. En wat voor één! De hoogwaardige grafische adapter van Nvidia geeft moderne games weer op hoge beeldinstellingen, zodat je op het gebied van videokwaliteit geen concessies hoeft te doen.

De nieuwste videokaarten ondersteunen zelfs realtime raytracing. In geschikte games als Cyberpunk en Fortnite lijken lichtreflecties levensecht, zoals zonnestralen en weerkaatsingen op het water. Deze veelbelovende techniek brengt de weergave van games naar een extreem hoog niveau.

Krachtig rekenbolwerk

Bij een gamelaptop mag je natuurlijk flink wat rekenpower verwachten. Bij de bekende chipfabrikant AMD zijn je dierbare games in goede handen. Niet voor niets bevatten de nieuwste spelconsoles PlayStation 5 en Xbox Series processors van dit merk. Lenovo volgt met zijn Legion 5 deze trend. Afhankelijk van de gekozen uitvoering bevat de gamelaptop een AMD Ryzen 5 4600H of Ryzen 7 4800H. Deze processors beschikken over respectievelijk zes en acht snelle rekenkernen die zichzelf in turbomodus overklokken. Bovendien verschijnt deze gamelaptop binnenkort ook met splinternieuwe AMD-processors van de vijfde generatie. Tot slot is de Legion 5 ook verkrijgbaar met de nieuwste processors van Intel. Rappe geheugenmodules met 8 GB of 16 GB ddr4-ram maken het plaatje compleet. Speel dankzij het krachtige rekenbolwerk en een uitgekiende koeling iedere game die je maar wilt spelen. Er zijn geen beperkingen!

Grootschalige dataopslag

Fanatieke gamers kunnen niet zonder grootschalige dataopslag. De omvang van de nieuwste generatie games neemt namelijk almaar toe. Voor een snelle gebruikerservaring van Windows 10 Home heb je keuze tussen verschillende ssd-groottes met een maximum van 2 TB. Verder is de Legion 5 verkrijgbaar met een conventionele harde schijf als extra opslagstation. Voor nog meer opslagcapaciteit kun je via de sd-kaartlezer en vijf usb-poorten externe opslagdragers aansluiten. Kortom, er valt op het gebied van gegevensopslag heel wat te kiezen!

Uitgebreide connectiviteit

Een stabiele netwerkverbinding is voor iedere gamer een absolute must. Je zal maar net in een zwaar vuurgevecht van Call of Duty of GTA 5 zijn verwikkeld, waarbij de netwerkverbinding onverhoopt hapert. Een doemscenario, want je maakt dan geen schijn van kans. Bepaal met de Legion 5 zelf hoe de laptop verbinding met het web maakt. Zo kom je niet voor ongewenste verassingen te staan. In tegenstelling tot veel reguliere laptops is er een fysieke netwerkpoort voorhanden. Prik een ethernetkabel in de behuizing en profiteer van een stabiel signaal. Geef je de voorkeur aan wifi? Met ondersteuning voor de nieuwste wifi 6-standaard (802.11ax) is de laptop compatibel met de vlotste draadloze netwerken van dit moment.

Naast wifi is er ook aan een bluetooth5.0-adapter gedacht. Koppel een gameheadset en overleg tijdens multiplayersessies met je teamgenoten. Nuttig is dat je dankzij Dolby Atmos-hoofdtelefoonondersteuning hoort uit welke richting tegenstanders naderen. Overigens kun je ook een bekabelde headset op de laptop aansluiten. Gunstig is dat alle aansluitingen aan de achterzijde van de machine zijn gehuisvest. Wel zo fijn, want tijdens gamesessies zitten er geen hinderlijke snoertjes in de weg.


Lenovo Legion 5 kopen? Bekijk hier het aanbod

Bekijk

Gamen zonder beperkingen

Het is ondertussen duidelijk dat Lenovo met zijn Legion 5-serie kosten noch moeite heeft gespaard om aan de hoge verwachtingen van gamers te voldoen. En er zit nog meer in het vat. Het geïntegreerde 15,6inch- of 17,3inch-scherm is al ruim bemeten, maar je kunt via hdmi of displayport desgewenst een externe monitor of televisie aansluiten. Handig voor wie een nóg groter beeld wenst. Speel je graag in het donker? Dankzij de toetsenbordverlichting weet je de juiste knoppen moeiteloos te vinden. Reageer zo sneller op tegenstanders.

Een notebook heeft als voordeel dat je op verschillende plekken kunt gamen. Vanwege de aanwezigheid van krachtige componenten is de accuduur bij menig gamelaptop een ondergeschoven kindje. Lenovo tackelt dit bekende probleem aan twee kanten. Zo kiest het computermerk bewust voor energiezuinige onderdelen én een batterij met veel capaciteit. Het resultaat is dat je onderweg en op afgelegen locaties niet afhankelijk bent van netvoeding en zo urenlang kunt spelen. Veel gameplezier!