Ik wou al langer een apparaat zoals deze als alternatief voor een heteluchtoven en traditionele frituurpan. En dat mocht best wat kosten omdat ik van plan was hem vaak te gebruiken.
Daarom deze Philips Airfryer aangeschaft. Met toch het idee dat bij goedkopere airfryers o.a. de distributie van hete lucht minder doorontwikkeld is dan bij apparaten van deze klasse.
Afbakbroodjes, aardappelproducten, vlees en al wat niet meer garen perfect in het mandje en daarom gebruiken we deze Airfryer nu haast dagelijks.
Werkt ook veel beter dan de combimagnetron met hetelucht functie die we ook hebben. Al gebruiken we die dan wel eerder als we bijv. een lasagne maken of andere ovenschotel.
Nu we de Airfryer ca. een half jaar in gebruik hebben merken we wel dat de bak steeds minder goed sluit aannde voorkant waardoor wat lucht via een kier aan de voorkant ontsnapt. We weten ook niet goed waardoor dat komt, haast alsof er iets vervormd is. Maar toch doen we hier geen rare dingen mee. Dit kan er ook toe leiden dat het verwarmingselement niet geactiveerd wordt, als de bak niet goed sluit. Dit vind ik toch erg jammer voor een apparaat van deze klasse.
Ook vind ik de onderdelen niet heel vaatwasservriendelijk. Als je alle onderdelen in een normaal formaat vaatwasser stopt ben je best veel ruimte kwijt. De handgreep van het mandje is niet makkelijk verwijderbaar dus zit altijd in de weg. En de metalen bak is best fors dus neemt ook veel plaats in beslag.
Aan de andere kant, de Airfryer voorkomt gebruik van diverse pannen en schalen die ongeveer hetzelfde aan ruimte in beslag zouden nemen.
Ook opletten met 'lichtgewicht' dingen die je in de Airfryer wilt stoppen. Plakjes kaas als garnering moet je bijvoorbeeld niet doen, want dan wordt gelijk de kracht van het turbinesysteem gepresenteerd - die worden zo naar boven gezogen tegen het verwarmings-element aan. Een paar losse wraps snel opwarmen? Beter niet los in het mandje leggen want die stijgen ook op. Uiteindelijk best logisch maar daar denk je achteraf pas over na... ;)
Verder tevreden over het apparaat, maar door een kwaliteits-issue toch niet de 5 sterren waard helaas.
Oorspronkelijk gepost op philips.com