Testpanel Philips Mira M8881B

Op deze pagina vind je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel van de Philips Mira M8881B.

Bij deze test hebben de testers o.a. gelet op de geluidskwaliteit, het design en het gebruiksgemak.

Aantal testers: 15
Duur van de test: 2 weken
Testperiode: december 2013

Eindoordeel Philips Mira M8881BPluspunten

A., 55 jaar:
De telefoon heeft een mooie vorm en een duidelijk geluid. Er zijn veel instellingsmogelijkheden met geluidsterkte en beltonen. We snapten snel hoe alles werkte.”

Kirsten, 31 jaar:

“De telefoon ziet er mooi uit en ligt lekker in de hand als je aan het bellen bent of gebeld wordt. Gespreksgeluid is heel duidelijk. Alles zit op de telefoon wat je ervan verwacht. Meer heb ik persoonlijk niet nodig. Stekker erin en je kunt gelijk aan de slag. Het menu is heel duidelijk en makkelijk in gebruik. Geluidskwaliteit is heel goed. Helder en heel duidelijk! Echt een verschil met al mijn voorgangers. Het design is mooi!

Yvonne, 50 jaar:

“De telefoon is makkelijk in gebruik. Hert menu is helder en de batterij gaat lang mee. Het design is mooi en je kunt de telefoon ook zonder handleiding gebruiken. Het geluid is goed en kun je makkelijk zachter en harder zetten.”

Martine, 40 jaar:
“Het design is mooi en ligt goed in de hand, omdat het een wat langere telefoon is. Goed geluid en duidelijk menu. De telefoon heeft voldoende opties om op de juiste manier prettig te kunnen bellen. Het gebruik van de telefoon wijst van zichzelf. Daar is geen handleiding voor nodig. Het is een m ooi en functioneel product. Super dat functionaliteit en design zo goed samengaan.”

Marijke, 29 jaar:

“Het geluid is duidelijk, ook voor slechthorende mensen. Ook de variabele ringtones zijn goed voor slechthorenden. De toetsen zijn groot en het menu is makkelijk. De telefoon heeft voldoende functies en een antwoordapparaat. De letters zijn duidelijk en het menu is overzichtelijk. “

Peggy, 58 jaar:
“Het geluid is erg fijn en ook hard genoeg als je in de andere kamer bent. Het vasthouden en gebruiken van het toestel is fijn en hij ziet er ook erg leuk uit. Ook erg fijn dat er een antwoordapparaat op zit. Ik heb sinds een jaar reuma en voor mij is het erg makkelijk het apparaat te bedienen. Hij is erg licht en overzichtelijk.”

J.C. Kluitmans, 67 jaar:
“Mijn bevindingen zijn goed. Hij ligt goed in de hand, het display is zeer duidelijk en het menu is gebruiksvriendelijk. Kortom een zeer goede telefoon. Het geluid is helder en zuiver en de telefoon is strak en modern, maar toch functioneel.”

Willem van den Brink, 61 jaar:

“De telefoon heeft een moderne vormgeving en ligt zeer goed in de hand tijdens het bellen. De telefoon heeft ook een babyfoon mogelijkheid. De instellingen zijn makkelijk die logisch en uitgevoerd kunnen worden zonder de handleiding te lezen.”

Tim Bijker, 31 jaar:
“Werkt zoals een telefoon moet werken. De mogelijkheden die je verwacht, zijn aanwezig. De geluidskwaliteit is goed en de vormgeving is ook een pluspunt.”

Marco Veen, 44 jaar:

“De telefoon heeft een prachtige vormgeving! Het is echt een sieraad in huis. Het apparaat is modern en heeft veel mogelijkheden. Bovendien een grote keuze uit beltonen. De knoppen en het functiemenu zijn zeer duidelijk en zondermeer handleiding te begrijpen. De knoppen zijn groot en de hoorn ook.

Derya, 39 jaar:
“De telefoon heeft een super strak en modern design. Je hebt geen handleiding nodig, want het menu is zeer makkelijk. Je kunt verschillende beltonen instellen. Het geluid is duidelijk en zuiver.”

Hans, 55 jaar:
“Mooie telefoon en hij ligt lekker in de hand. De luidspreker is uitstekend, zowel aan het oor als op de speaker. De installatie is makkelijk en geen probleem met de functies. Zelfs zonder manual is hij heel makkelijk te installeren. Het scherm is mooi en heel duidelijk met veel informatie erop. “

Minpunten

A., 55 jaar:
“Ik heb geen minpunten gevonden.”

Kirsten, 31 jaar:

“Beltonen kunnen niet heel hard gezet worden en de telefoon op de haak leggen is een heel precies werk. Ik zou deze telefoon niet aanraden voor oudere mensen.”

Yvonne, 50 jaar:
“De telefoon stond beneden en op zolder had ik matig bereik.”

Jan Berman, 80 jaar:
“De telefoon vraagt een groot oppervlak en heeft weinig geheugen. De gebruiksaanwijzing is summier en de laadtoestand niet juist.”

Martine, 40 jaar:
“Geen negatieve punten.”

Marijke, 29 jaar:
“Het is lastig de telefoon erop te leggen. Omdat hij zo smal is, moet je de telefoon rustig en precies erop leggen.”

Peggy, 58 jaar:
“Eigenlijk geen echt negatieve punten.”

J.C. Kluitmans, 67 jaar:
“Het basisstation is minder. De kabels van voeding en telefoonverbinding had ik liever op de kopse kant gezien in plaats van aan de zijkant. De telefoon op het basisstation leggen luistert nogal nauw.”

Anja, 43 jaar:
“De telefoon is erg lastig terug te plaatsen op de houder.”

Willem van den Brink, 61 jaar:
“Vooral voor ouderen, maar ook als je gehaast bent, heb je het risico dat de hoorn en niet goed op ligt.”


Tim Bijker, 31 jaar:
“Op de lader kun je geen display zien en je moet goed opletten dat hij goed ligt.”

Marco Veen, 44 jaar:
“Het is lastig om de hoorn weer correct terug te leggen op het apparaat. Hij moet precies passen voordat je een akoestische bevestiging ontvangt. Die bevestiging heb je ook nodig omdat de kans groot is dat je de hoorn er per abuis naast legt. De toetsen hebben allemaal dezelfde kleur. Als je een gesprek aanneemt moet je even goed kijken welke knop je indrukt.”

Derya, 39 jaar:
“Door de kabel dat onder de standaard van de telefoon ligt, kan het niet plat neergelegd worden, zoals het eigenlijk hoort.”

Hans, 55 jaar:
“Telefoonboek moet je met de hand invoeren. Hiervoor zou een SIM gleuf handig zijn. De extra handset mogelijkheid is prijzig.”

Meer over het product
Social Media