Inventum BM55

Specificaties
Max. broodgewicht
800 gram
Kleuren
zwart
Timer
Ja

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 26 reviews die zijn achtergelaten voor de Inventum BM55 op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,8

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Groeny 22-07-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Broodbakmachine Inventym BM55

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

10,0
Een geweldige broodbakmachine, die zorgt dat je elke dag geniet en smult van vers gebakken brood bij het opstaan. Een aanrader.

Pluspunten

  • timer
  • instelbare korst en kleur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

P.Friederich-Kuenen, Oegstgeest 18-12-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Schoep constructie aan slijtage onderhevog, Inventum BM 60

Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

3,0
Titel: Zwakste schakel van het apparaat
Cijfer: 3

Deze Inventum bakmachine (vroeger AFK) gekocht oktober 2015, heeft het al voor de derde keer, nu na 215 broden, begeven. Eerste koop nov. 2001.Elke keer gaat de schoep onderin lekken. Ik ben zeer voorzichtig. Laat de schoep nooit zitten. Maak alles keurig voorzichtig schoon. Wat jammer, want het is voor mij een zeer geschikt apparaat. Ik beveel dit apparaat dus niet aan!

Minpunten: Constructie schoep aan slijtage onderhevig

Minpunten

  • slijtage, as bevestiging
  • daardoor lek naar onderen

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Wim Klijn 31-08-2019
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekregen

Levensduur te kort, beveiliging slecht!

Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

1,0
Ik heb deze broodbakmachine gekregen toen ik 2,5 jaar geleden met pensioen ging. Af en toe een broodje gebakken niet meer dan 5 in totaal. De laatste week heeft mijn vrouw m 3 keer gebruikt om glutenvrijbrood te bakken. De Laatste keer een knal en toen ik ging kijken zag ik een fel licht en rook uit het rooster komen. Duidelijk was dat er iets in de brand stond. Snel de stekker er uit en op een veilige plaats gezet buiten. Dat er iets stuk gaat kan ik nog begrijpen maar na 2,5 jaar al nee. Dat daarbij ook nog de kans bestaat dat er brand uitbreekt vind ik wel heel kwalijk. Ik heb het ding uit elkaar gehaald en het bleek dat de motor was verbrand. Er zit dus kennelijk geen overbelastingsbeveiliging op. Ik moet er niet aan denken dat we m hadden gebruikt met de timer functie.

Minpunten

  • Geen beveiligsmechanisme
  • Gaat snel kapot
  • Maakt veel lawaai
  • Prijs kwaliteit slecht heeft 5x gewerkt

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Slecht
Inventum 04-09-2019

Beste heer Klijn,
Dit had niet mogen gebeuren. Zou u alstublieft contact op kunnen nemen met onze service afdeling, want we willen graag de klacht goed bekijken. Dit kunt u doen door te mailen naar info@inventum.eu of te bellen naar 0800-4583688.
Met vriendelijke groet,
team Inventum

Reageer

Rebecca Bakker 04-03-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Zompig brood en muf geurend

Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

2,0
Het volkorenbrood kwam zompig en muf geurend uit de oven,
gewoonweg niet te eten.
De volgende dag constateerde ik
tot mijn schrik groene-draad schimmel op het brood.
Nog nooit zoiets meegemaakt.
Een dag later een eenvoudig wit broodje gebakken.
Hetzelfde verhaal.
Klef, vochtig en muf ruikend.
Dezelfde avond al schimmelvorming op het brood.
Het schijnt te maken te hebben met de binnenbekleding van het bakblik,
de ventilatiekanalen
en het zeer slechte doorkneden van het deeg.
Zo snel mogelijk retour ging deze Inventum BM55.

Mijn toevlucht gezocht tot een Panasonic SD-2500WXE.
Een wereld van verschil.
Zelfs met een speciaal programma voor speltbrood.
De broodjes waren zo ambachtelijk gebakken.
bijzonder smaakvol, korst mooi goudbruin en heerljjk geurend.

Brood zoals deze behoort te zijn.

Deze Panasonic SD-2500WXE is gewoon een must-have
voor elke zichzelf respecterende thuisbakker.

Pluspunten

  • Erg goedkoop
  • Vlotte bakprogramma's

Minpunten

  • Brood is zompig en klef
  • Brood is niet smaakvol
  • Brood valt erg klein uit
  • Brood is gevoelig voor groene schimmel

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Onvoldoende
awtimmer1 31-12-2019

20 jaar inventum broodbakmachine gebruikt. Bovenstaand probleem nooit gehad, Altijd goed broeed,

Reageer

Janine 03-08-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Tweede machine is slecht.

Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

5,0
De eerste broodbakmachine was ik erg tevreden over. Helaas ging het defect en kreeg ik onder garantie een nieuwe. Deze machine is exact hetzelfde, maar mijn broden komen niet meer mooi uit de machine. Ik ga mij dus richten op een andere van een ander merk. Inventum klantenservice doet namelikk erg moeilijk.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende

Reageer

Wim 04-04-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

een goede investering

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

10,0
Op 24 maart in Diever bij firma Sjabbens een Inventum broodbakmachine gekocht. Wij hebben koolhydraatarm meel, deze in de machine gedaan met gist en water, na drie uur bakken kwam er voor de eerste keer een heerlijk brood goed van smaak, mooie vorm. Een geweldig bediening gemak. Eenvoudige bediening, een aanrader. Een goede korte duidelijke handleiding

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anku 22-02-2021
  • Product gekocht

Leuke budgetmachine

Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

5,0
Ongeveer 200 broden gebakken en toen ging ie kapot, de schoep onderop de pan is ook ingesleten, en lek, dit zou zo gauw niet mogen. De pan is ook gewoon nogal dun, daarom brood met een harde korst, als je daar van houd prima natuurlijk. Verder trilt de machine nogal, maar goed voor de prijs kun je ook niet te veel verwachten.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Licht van gewicht

Minpunten

  • Harde korst
  • Slijtage aan de pan

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Jolanda 16-02-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Inventie broodbakmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

10,0
Hij is super er komt heerlijk brood uit met een lekkere korst aan lekker vers en lekker luchtig .Ik hoef van de kinderen niet meer naar de bakker en dat is een goed teken.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Nout 06-02-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super broodbakmachine

Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

10,0
Nu ik elke dag thuis werk leek het mij leuk om deze machine aan te schaffen. Om er zo toch nog elke dag een feestje van te maken.

Pluspunten

  • Gebruiksgemak
  • Kwaliteit brood

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

zeer goed product 02-01-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

kan niet beter

Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

10,0
kan echt niet beter voor deze prijs ,werkt zeer goed en heerlijk brood met goede korst ,ook luchtig en smaakt naar meer wij gebruiken hem bijna elke ochtend.

Pluspunten

  • korst
  • luchtig

Minpunten

  • geen
  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Tim van Keeken 17-12-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekregen

Gebruiksvriendelijk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

9,0
Gekregen van mijn moeder en ik kon er direct mee aan de slag! Korte, maar krachtige uitleg en echt super makkelijk in gebruik!

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Geeft vele bak-opties

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Marsja 19-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijne kleine broodbakmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

10,0
Deze kleine broodbakmachine is precies wat ik zocht. De instructies in de handleiding zijn heel duidelijk en het is fijn dat er recepten bij zitten. Ik ben zeer tevreden over het bakresultaat en het is fijn dat de machine door zijn geringe gewicht en afmeting makkelijk te verplaatsen is.

Pluspunten

  • lichtgewicht en klein / makkelijk te verplaatsen
  • duidelijke handleiding incl. recepten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

schepers 04-11-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

goede broodbakmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

8,0
de broodbakmachine is een super machine - makkelijk te bedienen - ziet er goed uit - degelijk
al met al een goede machine

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

ClaudiaD 27-10-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Kleine machine en licht van gewicht

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

9,0
Dit is een klein en licht apparaat vergeleken met de andere broodbakmachines. Let er op dat je niet teveel meel gebruikt. 500 gram meel en 300 gram water is het absolute maximum maar gebruik liever 300 gram meel en 180 gram water. Dan is het brood gemakkelijker te verwijderen omdat er dan ruimte is om het blik aan de bovenkant vast te pakken en het is tevens gemakkelijker te snijden. De bovenkant van het brood wordt redelijk knapperig. Dit is beter dan bij de AFK, en misschien iets minder goed dan de Clatronic. Het bakblik is vrij klein en bijna vierkant. Het is kleiner dan van de AFK en de Clatronic. Het kijkvenster is klein en beslaat tijdens het meng- en kneedproces. De broden komen gemakkelijk uit het bakblik los, meestal blijft de roerder in het bakblik vastzitten en is het gat in de bodem van het brood vrij klein en netjes glad. Er is nog geen enkel brood mislukt. ( ca. 40 broodjes gebakken). Menu stand 1 , 8 (deeg) en 12 ( bakken) werken goed.

Pluspunten

  • Klein en licht
  • Bakt goed
  • Geschikt voor thuis en voor de camping
  • Lekkere korst onder- en bovenzijde
  • Gat aan onderzijde relatief klein en netjes

Minpunten

  • Niet geschikt voor grote broden
  • Verder eigenlijk geen enkel nadeel

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

Dominique 22-08-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Glutenvrij the best!

Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

10,0
Ik moet wegens Coeliakie, sinds juli 2020 glutenvrij brood eten. Ik vond nergens lekker brood. Met mijn Inventum BM55, op aanraden van lotgenoten op Facebook. Eet ik nu elke dag m'n perfect broodje. De lekkere bakgeur komt me tegemoet 's morgens! Want ik kan hem instellen. In m'n zieke, tóch blij met het heerlijk apparaat!
Ik raad het iedereen aan, want hij is speciaal geschikt voor het maken van glutenvrij brood. Blij.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Esmaralda 10-07-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Inventum bm 55

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

8,0
Dit bm is makkelijk in gebruik en in te stellen en heeft genoeg functies. De bm wordt hier daaglijks gebruikt met een gezin van 5 personen. We worden iedere dag wakker met verse geur van gebakken brood

Pluspunten

  • 13 uurs programeerbare timer
  • 12 programma's ca 800 gram

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
ClaudiaD 22-08-2020

Bedenk wel dat een brood ook water bevat. Dus een brood van 800 gram bevat ongeveer 500 gram meel en 300 gram water. Dus 500 gram meel is het absolute maximum! Het deeg rijst dan over de top van het bakblik heen en er is geen ruimte meer om het bakblik vast te houden, zodat het brood na het bakken verwijderd kan worden.

ClaudiaD 22-08-2020

Beste lezers, de timer kan niet gebruikt worden als broodbakmix gebruikt wordt, omdat de gist niet vóór de start van het bakproces in aanraking mag komen met het water. Broden met gist en bloem worden meestal niet zo mooi.

Reageer

max looij 27-06-2020
  • Product gekocht

Goed product

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

10,0
Het is een fijne machine heel eenvoudig om mee te werken ik denk dat een kind die her recept kan ook dit product kan bedienen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Pauline 05-04-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Deze week gekocht.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

8,0
Hoewel ik de machine net heb, al heerlijk brood gebakken en steeds hetzelfde goede resultaat, echt boven verwachting.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Niels 22-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

slecht

Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

2,0
Het ding doet wel zijn best: piept op de meest rare momenten. (soms al na 2 minuten de zogenaamde "eerste piep" Met een beetje kunst en vliegwerk kon ik na de tweede keer er wel een redelijk brood mee bakken.

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Onvoldoende

Reageer

Henk 18-12-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede keus

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Inventum BM55

Algemene score

9,0
We kregen een eigengebakken brood van een vriendin en hebben de machine meteen de dag erna aangeschaft. Wat heerlijk.
Gemakkelijk in gebruik en het voor deze prijs zeker waard.
Een aanrader.

Pluspunten

  • heerlijk
  • prijs/kwaliteit
  • makkelijk te onderhouden

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Toon meer reviews