Luvion Essential wit - Reviews

Specificaties
Type babyfoon
camera babyfoon
tile-Outdoor bereik
250 m bereik (buiten)
Digitale zoomfunctie
Ja

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 96 reviews die zijn achtergelaten voor de Luvion Essential wit op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Voldoende
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Elmu 19-07-2016
  • Product maand in bezit

Super babyfoon, zeer tevreden over beeld en geluid!

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

9,6
Na veel beoordelingen te hebben gelezen, uiteindelijk gekozen voor de Luvion Essential babyfoon. Ik heb op beiden slaapkamers een camera staan en neem de unit mee als ik even op bezoek ga bij mijn ouders, die wonen naast ons. Signaal is goed ondanks vrijstaande huizen met dikke muren. Geluid is fantastisch, elk piepje, zuchtje wordt waargenomen. Verder zit er alles op wat je van een babyfoon verlangt. Makkelijk te installeren en degelijk materiaal. Kortom: top product!

P.s. In mijn zoektocht naar een Alecto of Luvion babyfoon ook gebruik gemaakt van marktplaats, zo staat er bijv. een enkele luvion te koop maar veel meer van andere merken, voornamelijk veel Alecto. Bij de beschrijving van losse camera's of units staan dan vaak dat camera of unit kapot is gevallen of wegens aankoop andere babycam. Dat gaf voor mij de doorslag van de kwaliteit van Luvion, aangezien deze geen negatieve berichten hadden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ehop 28-05-2016
  • Product maand in bezit

Prima babyfoon

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

8,6
Wij zijn prima tevreden met de luvion Essential. Aangezien de kleine op en andere verdieping slaapt hebben we gekozen voor een babyfoon met camera! Erg handig dat je het geluid en helderheid vh scherm kan instellen!  Het is pikdonker op de slaapkamer vd kleine en toch is hij goed zichtbaar op t schermpje! Qua bereik werkt de babyfoon voor ons prima! In huis is de ontvangst perfect, buiten is dit niet altijd optimaal! Zou hem zeker aanbevelen. Werkt eenvoudig dus ook handig voor opa's en oma's.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend

Reageer

MartinJudith 25-05-2016
  • Product paar dagen in bezit

Luvion Essential- Goed systeem met haken en ogen

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

6,8
We hebben de Luvion Essential een paar dagen in huis en in gebruik.
De verpakking is degelijk en de materialen zijn goed beschermd.

T pakket komt met :

-Camera
-Oudereenheid
-2x lader
-bevestigingclips voor bekabeling
-gebruikershandleiding


De oudereenheid.

De opbouw is van de knoppen is éénvoudig.
De pictogrammen laten zien wat de functie is van de knopbediening.

De kleurweergave op de 'oudereenheid' is niet om over naar huis te schrijven.
De kleuren zijn flets en zijn niet aan te passen in een menu.
Alleen de helderheid van het display kan worden aangepast.
Verder kan je essentialcamera's toevoegen als je die hebt.

Verder is de menu structuur eenvoudig van opzet en zo ook de bediening.

De combinatie camera+oudereenheid is van het 'plug and play' principe.
Uitpakken en gebruiken zonder teveel omzwervingen

De camera.
De scherpte in het donker ( verlichting met IR-leds ) is onder de maat.
Ook de scherpte overdag is naar onze mening niet voldoende.
Alhoewel het beeld voldoende detail heeft om te kijken wat die kleine aan het doen is, zou ik verwachten dat een dergelijke camera voor een dergelijke prijs een beter beeld zou geven.

Als er een raam in de kamer is en de camera is tegenover dit raam opgesteld kan je rekenen op groot detail verlies en een forse overbelichting in het beeld. ( getest tijdens een bewolkte dag zonder open bewolking..)
Het dynamisch bereik van de camera is dus laag

Verder vinden we dat de neerwaartse hoek tegenvalt.
Als het ontwerp wat hoger zou zijn , zou ook de camera verder naar beneden bij gesteld kunnen worden.

Voor pan en tilt (links,rechts/Op,neer ) moet je de oudereenheid tijdens de installatie van de camera mee nemen in de kamer van de kleine.. en dat is niet altijd handig.
Voor die functie moet je het volgende hogere model kopen.
De lens is helaas niet scherp te stellen op enige wijze.
wysiwyg- What You See Is What You Get.

Hoewel we dus toch wat tegenvallende punten hebben met dit systeem , zijn we er wel tevreden over.
Het doet waarvoor het is gekocht.

Review criteria:

Goed
Goed
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Stephanie 26-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Goede beeldbabyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

9,0
Goede beeldbabyfoon. Geeft een duidelijk beeld weer, zowel overdag als in het donker.
Makkelijk te bedienen en in gebruik te nemen, ook handig voor de opa's en oma's :).

Is eventueel ook aan te sluiten met meerdere camera's.

Erg tevreden over het product!

Pluspunten

  • Helderheid beeld
  • Stoort niet
  • Zowel dag- als nachtbeeld duidelijk
  • Makkelijk in gebruik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Fam. Schrijver 08-06-2016
  • Product paar weken in bezit

Fijne babyfoon

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

6,8
Prima babyfoon. Makkelijk aan te sluiten, beeld en camera zijn goed en makkelijk af te stellen. Het knopje van de energiebesparing zit helaas naast die van de muziek, hierdoor zet je soms de muziek per ongeluk aan.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Goed

Reageer

Koets 19-09-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Slecht bereik

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

4,0
Handig apparaat met uitgebreide functionaliteit. Mooi design en handig in gebruik. Maar het apparaat heeft een matig tot zeer slecht bereik en voldoet niet aan de specificaties die luvion stelt.
Namelijk alleen binnenshuis op dezelfde verdieping is er enig bereik. Maar een verdieping lager en buiten op het terras is er geen bereik meer, direct tegen de achtergevel binnen een radous van 8 meter wel te verstaan. Dus ik zou dit mooie apparaat alleen adviseren voor ouders in een klein appartement of flat.

Pluspunten

  • Gebruik
  • Design

Minpunten

  • Bereik
  • Beeld
  • Bereik

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Slecht
Onvoldoende

Reageer

Johan154 15-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Tegenvaller

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

2,0
Goede hoop op deze beste koop

Nou hij is terug naar de winkel

Omdat :hij heel goedkoop aanvoelt

Slecht bereik

Slechte kijkhoek (op de salontafel moet je opstaan van de bank af om te kijken)

Bijgeluiden met overschakelen van de camera

Veel te duur

Brokkelig beeld

Nu een alecto dvm 120...goedkoper en serieus 10x scherper beeld en goed signaal

Minpunten

  • Bereik
  • Kijkhoek
  • Materiaal
  • Prijs
  • Bijgeluiden

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Slecht
Slecht

Reageer

Thea 01-06-2016
  • Product half jaar in bezit

Super top geweldig

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

10,0
Echt een super ding😍..
Heb hem zelf al een tijdje nu voor een vriendin haar baby shower gekocht en hoop dat zij hem netzo geweldig vindt als ik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Dana 01-08-2017
  • Product paar maanden in bezit

Beeldscherm na drie maanden al kapot

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

5,0
Ik was zeer tevreden over deze camera babyfoon. Makkelijk in gebruik, goed geluid. Goed beeld (wel heel fel voor snachts) tot nu. Nog geen drie maandjes in gebruik en mn beeldscherm staat ineens op wit en zie lettelrijk niks meer. Ben benieuwd wat luvion gaat reageren. Heb een mailtje gestuurd vandaag.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Hoge sensitivity

Minpunten

  • Na drie maanden beeldscherm al kapot
  • Fel scherm in de nacht ondanks op zn lichts zetten

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Lnnn 31-03-2017
  • Product paar maanden in bezit

Veel meer van verwacht, helaas

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

6,0
Had er meer van verwacht aangezien het het best gekozen product was. Slecht bereik, als ik twee verdiepingen naar beneden ben doet die niks meer.

Je kunt het beeld niet bewegen als die ingezoomd is.

Ook vind ik de helderheid van het display veel te scherp ook al staat die op zijn donkerst.

Verder vind het geluid en beeld kwaliteit wel goed.

Pluspunten

  • Mooi beeld
  • Goed geluid

Minpunten

  • Erg slecht bereik
  • Vel beeld
  • Zoom kan je niet bewegen
  • Veel meer van verwacht voor 150,-

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Goed
Onvoldoende
Goed

Reageer

Luvion essential 10-08-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Luvion essential

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

9,0
Wij zijn heel blij met de luvion essential. Het is een mooi groot scherm waar je overdag duidelijke kleuren ziet en savonds middels de infrarood ook nog steeds zeer goed je kindje kan zien. Het scherm kan je door de oplaadbare accu (gaat lang mee) mee naar beneden nemen en dit is ook ideaal voor feestjes bij andere thuis. Wij zijn er erg blij mee en hebben hem al geadviseerd aan vrienden.

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Heeft een accu

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Aron 02-08-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Werkt gewoon goed!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

8,0
We waren opzoek naar een goede babyphone met camera voor ons eerste kindje. Snel uitgekomen op de Luvion.

Het bereik is goed, en daarnaast ook het beeld en geluid. Ook in het donker erg goed te zien. Het biedt ook de mogelijkheden om tegen de baby te praten en muziekjes af te spelen.

Al met al erg tevreden.

Pluspunten

  • Goed bereik
  • Helder beeld
  • Helder geluid

Minpunten

  • Geen mogelijkheid camera bedienen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Yvonne 03-07-2019
  • Product gekocht

Super fijne luvion babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

8,0
De luvion babyfoon is een hele fijne babyfoon. Je kan je kindje zien ipv alleen maar horen. Zo weet je precies wanneer je kindje wakker is. Accu is goed en bereik ook prima.

Reageer

Kalis 01-07-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Top Product!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

8,0
Ik heb dit product gekregen voor mijn babyshower en I love it! Goed geluid en goed camera beeld

Erg handig.

Pluspunten

  • Goede camera
  • Goed geluid

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Roy a 22-06-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Prima apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

7,0
Prima prijs kwaliteit verhouding. Geluid is prima evenals het beeld. De accu van het scherm gaat voldoende lang mee. Deze versie kan niet automatisch draaien. Dat had ik over het hoofd gezien met het kopen en was handig geweest. Als je de spraak verbinding gebruik moet je niet direct gaan praten maar eerst een paar seconden de knop inhouden.

Pluspunten

  • Prijs kwaliteit verhouding
  • Goed beeld en geluid

Minpunten

  • Camera alleen handmatig te draaien
  • Geen app.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

Marijne 10-06-2019
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Gammele babyfoon, accu snel achteruit

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

3,0
Deze babyfoon komt als beste uit de test, maar daar zijn wij het niet mee eens. Binnen het jaar moesten we een nieuwe omdat de stroomtoevoer geen contact meer maakte en de accu snel leeg was. Daarna opnieuw besteld, en na een jaar weer problemen met de accu. Nu moet de babyfoon constant aan de stroomtoevoer.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

FIk Segers 12-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Babyfoon Luvion Essential

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

8,0
We kozen voor dit product omdat we graag een camera en terugspreekfunctie hadden.
Na testen ondervonden we goede beeld- en geluidskwaliteit. En ook geen geruis in stand-by-stand.
Fijn om te weten dat we meerdere camera's kunnen aansluiten.

Een nadeel vonden we dat het geluid na de terugspreekfuntie vanuit de kamer enkele seconden wegvalt. Dus een reactie hoor je niet.
Ook jammer dat de knopjes niet verlicht zijn als je in een donkere kamer staat.

Tenslotte is het voor ons een goede kwaliteit voor deze prijs.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • geluidskwaliteit
  • geluidsarm stand-by
  • prijsklasse
  • meerdere camera's

Minpunten

  • verlichting drukknoppen standby
  • late reactie na gebruik terugspreekfunctie

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Mevrbpieters 05-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

10,0
Goede babyfoon. Het was makkelijk te installeren en is makkelijk in gebruik. Heeft veel opties en een duidelijk groot scherm. Voor deze prijs is het echt een top babyfoon!

Pluspunten

  • Groot beeldscherm
  • Makkelijk in gebruik
  • Veel opties

Minpunten

  • Accu snel leeg

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

MM 10-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Top babyfoon!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

9,0
Het scherm is super helder. Geluid is goed en het is een handige babyfoon je hoeft hem alleen maar even te " connecten " en doet het meteen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Dania 28-10-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekregen

Ideaal apparaat

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

8,0
Fijn om te kunnen zien wat er gebeurd. Zo hoef je niet bij ieder geluidje bij je kleintje naast bed te staan.
Beeld en geluid werken prima.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Toon meer reviews