Wat zijn de voordelen van een slimme speaker in huis?

Een speaker in huis is altijd handig om wat muziek om je heen te hebben, maar de laatste jaren hebben ook slimme speakers een vlucht genomen. Google Nest Home, Amazon Alexa en Apple HomePod zijn meer dan alleen een speaker: ze geven ook antwoord op je vragen of kunnen dingen automatiseren. Wat zijn de voordelen van een slimme speaker in huis?

Hey Google, welke speaker moet ik kopen?

Bekijk

Wat is een slimme speaker?

Een slimme speaker is een gewone speaker die is aangesloten op het internet. Op die manier kun je ‘m makkelijk koppelen aan al je apparaten, maar er zijn ook extra functies. Zo kun je bijvoorbeeld je slimme lampen of je thermostaat bedienen. Ook kun je snel en makkelijk informatie opzoeken, zonder dat je daarvoor je telefoon of laptop nodig hebt. Met een Google Nest Home, Amazon Alexa of Apple HomePod maak je je huis dus net even een stukje slimmer.

Draadloos muziek in huis

Er zijn genoeg draadloze speakers voor in huis, maar ze hebben lang niet allemaal slimme functies. Het grote voordeel van een slimme speaker is dat je niet per se een bluetoothverbinding nodig hebt: ze werken ook over het internet. Er zijn tegenwoordig ook slimme speakers van echte audiomerken, die je op je multiroom-systeem of stereo-installatie kunt aansluiten. Voorbeelden van merken die dergelijke speakers maken zijn Harman Kardon, Denon en Sonos.

Bedien je hele huis

Een van de leukste dingen van een slimme speaker is dat je er de rest van je slimme huis mee kunt bedienen. Op die manier kun je je thermostaat bedienen, je lampen aan- en uitzetten, of je gordijnen dichtdoen, allemaal met een simpel stemcommando. De meeste slimme apparatuur werkt met de meeste slimme speakers, maar het is wel zaak om goed te kijken wat er precies ondersteund wordt. Lampen als die van Philips Hue kunnen bijvoorbeeld met alle belangrijke speakers overweg.

Snel antwoord op je vragen

Hoe laat is het in Peking? Hoe heet de premier van het Verenigd Koninkrijk? Wanneer beginnen de Olympische Spelen? En wat voor weer wordt het morgen? Het zijn vragen waar een slimme speaker snel en makkelijk een antwoord op heeft, en om de vragen te stellen, hoef je niet eens je telefoon uit je broekzak te halen of je computer aan te zetten. Supersnel en superhandig - maar zorg wel dat je slimme speaker niet steeds meeluistert als je een potje Triviant aan het doen bent.