Trilt je wasmachine? Dit kun je doen

Een trillende wasmachine is voor niemand leuk. Niet voor jou, en ook niet voor de buren. Een trillende wasmachine is niet alleen vervelend, hij werkt ook nog eens minder goed, en de kans dat hij kapot gaat is een stuk groter. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je wasmachine stopt met trillen.

Nieuwe wasmachine kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Hou ‘m recht

Een wasmachine die op een schuine vloer staat, gaat vanzelf trillen. Dat luistert behoorlijk nauw, iets wat mensen die in een ouder gebouw wonen ongetwijfeld weten. Zorg er dus voor dat je wasmachine altijd waterpas staat, en op een zo ruw mogelijke ondergrond staat. Zo voorkom je dat de wasmachine gaat schuiven, en dat voorkomt weer dat het apparaat gaat trillen. Er zijn speciale matten te koop om je wasmachine op te zetten om ‘m stabiel te houden.

Doe ‘m vol

Hoe minder was er in de trommel zit, des te groter is de kans dat je wasmachine gaat trillen. Dat komt doordat de trommel is berekend op een bepaald vulgewicht. Zit je daar ver onder, dan kan de trommel anders gaan draaien dan hij zou moeten, en dat zorgt ervoor dat je wasmachine gaat trillen. Houd dus zoveel mogelijk het vulgewicht aan, als dat mogelijk is. Stop je wasmachine trouwens ook niet té vol, want als je het vulgewicht overschrijdt, krijg je hetzelfde effect.

Zet ‘m vast

Een wasmachine die helemaal vrij staat kan natuurlijk eerder gaan bewegen dan eentje die vast staat. Je kunt hem natuurlijk niet aan de vloer schroeven, maar je kunt je wasmachine wel tegen een muur zetten. Ook handig: hem inklemmen tussen de muur en een andere apparaat. Je kunt er ook voor kiezen om er een droger bovenop te zetten, dat houdt de wasmachine tegen als hij wil gaan trillen en wandelen. Wees creatief, en zorg dat je wasmachine ergens tegenaan staat.

Wasmachine kopen

Wil je een nieuwe wasmachine kopen? Op Kieskeurig.nl vind je honderden wasmachines in elke prijscategorie. Bedenk goed hoe groot je gezin is, en dus hoeveel vulgewicht je nodig hebt. Ook de prijs is natuurlijk belangrijk: er zijn wasmachines van een paar honderd euro, maar ook van ruim duizend euro. Dat zijn vaak slimme wasmachines, die je kunt bedienen met een app of zelfs met je stem. Er is voor ieder wat wils, dus kijk snel op Kieskeurig.nl.