Schoenen, sportkleding en ondergoed wassen doe je zo

Het liefst gooi je natuurlijk de hele inhoud van je wasmand in één keer in de machine, maar sommige stoffen vereisen nu eenmaal een andere aanpak. Maar dat betekent niet dat je ze niet in de wasmachine kunt doen. Of het nu om schoenen, sportkleding of ondergoed gaat, zo was je deze speciale stoffen.

Nieuwe wasmachine kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Schoenen

Misschien was het nietje eerste gedachte, maar schoenen kunnen vaak gewoon in de wasmachine. Vooral sneakers en sportschoenen lenen zich er prima voor. Leren schoenen zijn natuurlijk een ander verhaal. Ga je je schoenen wassen? Haal de veters eruit, was ze met de hand even voor en leg de schoenen in een kussensloop zodat ze niet als een dolle gaan ronddraaien. Gebruik vloeibaar wasmiddel en draai een fijnwasprogramma van 40 graden of lager.

Sportkleding

Sportkleding wassen is natuurlijk belangrijk, want er blijven veel geurtjes in hangen. Als je je sportoutfit in de wasmachine wil doen, laat hem dan eerst een kwartiertje voorweken in koud water met azijn. Doe de kleding vervolgens binnenstebuiten en gebruik niet te veel wasmiddel. Sportkleding was je op maximaal 30 graden. Veel wasmachines hebben tegenwoordig ook een speciaal sportprogramma om je sportkleding schoon te krijgen en tegelijkertijd mooi te houden.

Ondergoed

Ondergoed wil je natuurlijk goed schoon krijgen, en er is een simpele manier om dat te doen. Sorteer ten eerste het wasgoed op kleur, net zoals je ook met gewone was goed. Check goed het label - als dat er niet meer in zit, houd dan de vuistregel aan dat katoen best op 60 graden gewassen kan worden, maar meer delicate stoffen op 40 of zelfs 30 graden. Gebruik geen wasmiddel waar kunstmatige parfums aan zijn toegevoegd: niets vervelender dan een stuk ondergoed op een geïrriteerde huid.

Wasmachine kopen

Ben je toe aan een nieuwe wasmachine? Op Kieskeurig.nl vind je honderden producten van de bekendste fabrikanten. Steeds meer wasmachines hebben tegenwoordig slimme functies, zodat je de wasmachine via een app kunt bedienen. Het vulgewicht is natuurlijk belangrijk: kleine gezinnen, stellen en singles kunnen het af met een kilo of zeven, terwijl grotere gezinnen voor 8 kilo of meer kiezen. Check snel Kieskeurig.nl en vergelijk je favoriete modellen met elkaar.