Wasdroger maakt herrie: dit kun je doen

Het kan zomaar ineens gebeuren: je wasdroger begint opeens een bak herrie te maken bij het draaien. Niet erg fijn als de kinderen slapen, of als je ‘m ‘s nachts laat draaien. Een luide wasdroger kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel zetten we ze op een rijtje en laten we zien wat je eraan kunt doen.

Nieuwe wasdroger kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Wasdroger schoonmaken

De meest voorkomende reden van geluid uit de wasdroger is dat er opgehoopt vuil in de bewegende onderdelen zit. Je kunt nog zo schoon wassen, het kan altijd gebeuren dat er een draadje, label of stukje stof loskomt. Als dat vuil zich in de ventilator ophoopt, heeft dat een hoop herrie tot gevolg. Het kan ook voorkomen dat het stof zich tussen de trommel en de rand ophoopt. Dat kun je simpel oplossen door de wasdroger af en toe eens goed schoon te maken.

Anders neerzetten

De trommel van een wasdroger draait razendsnel rond, en dat brengt nogal wat krachten teweeg. Als de droger niet helemaal waterpas staat, kan de trommel uit het lood gaan staan, en tegen de wasdroger zelf aanbotsen bij het draaien, met flink wat herrie tot gevolg. Je wasdroger zet je het beste helemaal recht neer, op een gelijke vloer. Zet ook geen zware spullen bovenop de wasmachine: dat kan ervoor zorgen dat de trommel teveel gaat bewegen.

Repareren

Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat je wasdroger stuk is. Dat hoeft helemaal geen groot probleem te zijn: veel onderdelen kunnen prima vervangen worden. Vooral de wielen waarop de trommel ‘leunt’ zijn aan veel slijtage onderhevig, en die moeten nu en dan worden vervangen. Het kan ook zijn dat de aandrijfriem niet meer volledig strak staat, een probleem dat een reparateur ook prima kan oplossen. Laat dus eerst iemand langs komen voor je naar de winkel rent.

Nieuwe wasdroger kopen

Maar soms heb je gewoon pech, en is je wasdroger gewoon stuk. In dat geval ontkom je er niet aan een nieuwe te kopen. Als je dat doet, let dan goed op het geluidsniveau, dat altijd in de beschrijving staat aangegeven. Het verschil tussen 64 dB en 67 dB klinkt klein, maar 3 decibel meer betekent een verdubbeling van het geluid. Los van het geluid zijn er nog veel meer specificaties waar je op kunt letten. Op Kieskeurig.nl hebben we die allemaal in een handige filteroptie gestopt!