Vriezer indelen: zo haal je alles uit de ruimte die je hebt

Of je nu een enorme Amerikaanse koelkast in de keuken hebt staan, of een simpel tafelmodel hebt, na verloop van tijd kom je altijd ruimte tekort. Hoog tijd dus om je vriezer eens opnieuw in te delen. Dat scheelt niet alleen ruimte, maar het zorgt er ook voor dat je eten nog langer vers blijft, en het kan zelfs schelen op je energierekening.

Vriezer kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Lucht

Lucht neemt ruimte in. Voedsel wordt vaak ingevroren terwijl er nog wat lucht in het zakje zit, in een bakje dat nog niet helemaal gevuld is of in de originele, halflege verpakking. Zonde van de ruimte, want lucht kun je niet eten, en hoef je al helemaal niet in te vriezen. Druk je voedsel dus goed plat voor je het in de vriezer stopt, doe het in een zo klein mogelijk bakje en gebruik het liefst je eigen opbergruimte, niet die verfrommelde verpakking waar het in zat.

Plaatsing

De vriezer is natuurlijk koud, maar er zitten temperatuurverschillen in. Achterin de vriezer is het vaak het koudst, helemaal als daar een fysiek vrieselement zit. Het is niet vreemd dat de deur juist de warmste plek is: die gaat af en toe open en staat in direct contact met je (hopelijk lekker warme) keuken. Denk daar dus bij na als je zaken als ijs gaat invriezen: dat wil je natuurlijk wel lekker koud houden, dus zet het zoveel mogelijk achter in de vriezer neer.

Wat is wat?

Het is niet altijd makkelijk om te onthouden wat je precies waar hebt neergelegd, en wat er ook alweer in dat ene bakje zit. Bevroren voedsel is niet altijd even makkelijk te herkennen, helemaal niet als er ook nog wat condens op of in het bakje zit. Daarom is het handig om met labels te werken. Daar kun je precies op schrijven wat er in het bakje zit, zodat je in één keer goed grijpt. Dat scheelt ook weer energie, want je vriezer hoeft minder lang open te staan.

Vriezer kopen

Op zoek naar een vriezer? De meeste mensen gaan voor een koel-vriescombinatie. Dat scheelt weer rumte in je keuken, en bovendien kan je hem ook makkelijk laten inbouwen. Maar er zijn ook losse vriezers te koop. Die zijn vooral handig voor in de schuur of de bijkeuken. Zo hoef je niet de vriezer in je keuken vol te stoppen met voedsel dat je maandenlang wil bewaren. Tijd om te kiezen? Op Kieskeurig.nl vind je alle vriezers, vrieskisten en koel-vriescombinaties handig op een rijtje.