Handige vriezer-tips die je nog niet kende

Even snel een restje eten in de vriezer gooien is een makkie, toch? Dat is zo, maar als je er iets langer bij nadenkt, kan dat je heel veel moeite schelen. Daarom geven we je in dit artikel een paar handige tips voor het gebruik van je vriezer die je misschien nog niet kende - doe er je voordeel mee!

Vriezer kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Afkoelen, dan invriezen

Je kunt natuurlijk je pastasaus direct vanuit de hete pan in een bakje doen en het bakje in de vriezer zetten, maar dat is niet de beste manier. Laat het in elk geval eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Idealiter zet je het bakje daarna nog even in de koelkast voor je hem in de vriezer zet. Zo worden de temperatuurverschillen niet al te groot. We zeggen trouwens wel bakje, maar diepvrieszakjes zijn natuurlijk nog beter geschikt om voedsel in in te vriezen.

IJsblokjes

IJsblokjes zijn in de zomer ideaal, maar in de winter heb je er niet zoveel aan. Maar wist je dat je de mal waarin je de ijsblokjes maakt ook prima kunt gebruiken om kleine hoeveelheden kliekjes in te vriezen? Ook al zit er nog maar een lepel pesto in het potje of kruidenboter in het bakje, je kunt het prima invriezen op de plek waar je normaal je ijsblokjes maakt. Zo hoef je geen restjes te verspillen en kun je het de volgende keer dat je gaat kokkerellen weer snel gebruiken.

Ruimte

Of je nu een enorme vrieskist hebt of een kleine laag boven je tafelmodelkoelkast, ruimte is altijd belangrijk. Hoewel verleidelijk, is het niet zo handig om producten op te stapelen of tegen elkaar te drukken. Ze vriezen dan namelijk minder goed in. Eenmaal bevroren kun je natuurlijk wel prima stapelen. Bepaalde soorten voedsel, vooral soepen en sauzen, zetten uit als ze bevriezen. Prop de verpakking dus niet helemaal vol, dan kan het breken of scheuren.

Vriezer kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe vriezer? Dan zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Wil je een losse vriezer of een koelvriescombinatie? En als je een losse vriezer koopt, welk model wil je dan? De inhoud is natuurlijk ook erg belangrijk bij de keuze voor je vriezer, en wat te denken van de energieklasse en natuurlijk de prijs? Op Kieskeurig.nl vind je een uitgebreide lijst met alle vriezers. Daar vergelijk je snel en makkelijk verschillende modellen en prijzen met elkaar.