Vloerreiniger kopen? Hier moet je op letten

Stofzuigen moet natuurlijk af en toe gebeuren, en ook nu en dan een dweil door je huis halen is geen overbodige luxe. Maar als je de boel helemaal spic en span wil hebben, is een vloerreiniger een uitkomst. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerreiniger gaat kopen.

Vloerreiniger kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Wat is een vloerreiniger?

Een vloerreiniger is een goedbeschouwd een dweil, maar dan elektrisch. Het apparaat ziet er een beetje uit als een draadloze stofzuiger, maar in plaats van een zuigmond zit er een dweil aan de onderkant. Daarmee kun je met gemak door je hele huis gaan, zodat je niet hoeft te sleuren met emmers water en al helemaal niet op je knieën hoeft te gaan zitten boenen. Voor grotere huizen waarin meerdere mensen wonen is een vloerreiniger een handig apparaat.

Hoe werkt een vloerreiniger?

Er zijn twee typen vloerreinigers. De eerste soort werkt als een echte dweil: aan de onderzijde zit een doek of kussentje dat nat gemaakt wordt met water en schoonmaakmiddel. Zo kun je door je hele huis lopen zonder dat je aan je rug hoeft te denken. Het tweede type werkt op een vergelijkbare manier, maar dan met stoom: uit kleine gaatjes onderaan het apparaat komt verdampt water, waarna je met de vloerreiniger over de vuile delen van je vloer kunt gaan.

Types

Los van de manier van schoonmaken zijn er nog meer types te onderscheiden. Staande modellen lijken het meest op een draadloze stofzuiger, met een lange steel, een waterreservoir en het dweilgedeelte aan de onderkant. Er bestaan ook cilinder-vloerreinigers, die hebben weer meer weg van de traditionele stofzuiger met wieltjes. En dan is er nog de draagbare vloerreiniger, een klein en handzaam apparaat dat qua uiterlijk het best te vergelijken is met een kruimeldief.

Vloerreiniger kopen

Ga je een vloerreiniger kopen? Los van de types zijn er nog een aantal dingen waar je op kunt letten. De grootte van het waterreservoir bijvoorbeeld: hoe meer water, des te langer je door kunt. Er zijn ook verschillen in de druk waarmee de stoom uit het apparaat komt. Qua prijzen moet je denken aan iets minder dan honderd euro voor goedkope modellen, tot wel 500 euro voor het echte werk. Alle prijzen en modellen vergelijk je natuurlijk op Kieskeurig.nl.