Geld besparen met slimme lampen

Niet alleen de gasprijzen zijn hoger dan ooit, elektriciteit is zeker ook niet goedkoop. Zonde dus om de hele dag je lampen aan te laten, maar het is ook wel weer fijn dat je niet hoeft thuis te komen in een donker huis. Slimme lampen kunnen dan een oplossing zijn om geld te besparen en toch nooit in het donker te zitten.

Slimme lampen kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Slimme lampen

Slimme lampen werken via een app die je meestal op je smartphone bedient. De bekendste zijn de lampen van Philips Hue. Philips heeft inmiddels tientallen soorten lampen op de markt: de traditionele lampen die je in de fitting draait, maar ook lichtstrips, plafondlampen en nog veel meer. Veel Hue-lampen kun je simpel van kleur laten veranderen, zodat je niet alleen in een goed verlicht huis thuiskomt, maar ook lekker wakker wordt of fijn gaat slapen.

Zelf bedienen

Als je net lekker op de bank zit voor een leuke film of spannende wedstrijd, wil je natuurlijk niet opstaan om om het licht in de eetkamer uit te zetten - terwijl dat juist wel een goed idee is, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Dan is een slimme lamp een ideale oplossing. Alles wat je hoeft te doen is je telefoon uit je broekzak te pakken, de app te openen en de lamp uit te zetten, zonder dat je daarvoor helemaal hoeft op te staan.

Automatiseren

Maar zelfs dát hoeft niet eens altijd. Slimme lampen zijn tegenwoordig zo slim dat je ze amper meer hoeft te bedienen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de lampen in de woonkamer uitgaan als jij naar bed gaat. Ook kun je de lamp in de gang aan laten springen op het moment dat je het tuinpad op wandelt, zodat hij niet de hele avond aan hoeft te staan. Zo bespaar je op de energierekening en let je ook nog eens op het milieu - een win-win-situatie!

Slimme lampen kopen

Ben je ook toe aan slimme lampen, of wil je je bestaande verzameling uitbreiden? Philips heeft met Hue verreweg de populairste lijn, maar er zijn meer fabrikanten die slimme verlichting maken. Iets anders waar je goed op moet letten is de fitting: niet elke lamp past zomaar overal in. Verder is het handig om te kijken of de lamp alle kleuren van de regenboog kan tonen, of alleen bepaalde tinten. Benieuwd naar het aanbod? Bekijk het op Kieskeurig.nl.