Het is herfst, neem een terrasverwarmer

Zelfs in de herfst of winter kun je prima buitenzitten, helemaal als het zonnetje lekker schijnt. Maar het kan in de donkere maanden wel behoorlijk koud worden. Een terrasverwarmer is dan een uitkomst. En dat hoeft helemaal niet zoveel te kosten, als je de energieprijzen tenminste even niet meerekent.

Je eigen terrasverwarmer? Bekijk het aanbod

Bekijk

Plaatsing

Terrasverwarmers worden van elkaar onderscheiden door de plek waar je ze neerzet en de manier waarop je ze bevestigt. De bekendste terrasverwarmers zijn staande: een soort paaltjes die je gewoon op de grond neerzet. Parasol-terrasverwarmers vind je vooral op terrassen: ze verwarmen een groter oppervlak, dus er kunnen meer mensen onder zitten. Verder zijn er nog terrasverwarmers die je aan de muur hangt of die je op een tafel plaatst.

Vermogen

Het vermogen dat een terrasverwarmer kan leveren is zeer belangrijk, zowel voor het prijskaartje van de energie als voor de warmte die ervanaf komt. Kleinere terrasverwarmers leveren minder dan 1,5 kW, maar er zijn ook grote modellen die meer dan 10 kW aan vermogen leveren, en die dus meer warmte genereren. De meeste zitten er echter tussenin, met het gros van de modellen tussen de 2 en 5 kW. Doorgaans geldt: hoe groter, des te meer vermogen.

Elektriciteit of gas

Helemaal relevant in deze tijden van hoge energieprijzen: werkt de terrasverwamer op elektriciteit of op gas? De meeste apparaten werken op elektriciteit: je stopt de stekker in het stopcontact en de verwarmer doet de rest. Terrasverwarmers op gas zijn doorgaans krachtiger, maar je moet je afvragen of je in deze tijden je gasrekening de hoogte in wil laten schieten door je terrasverwarmer aan te laten staan. Kwestie van keuzes maken, dus.

Terrasverwarmer kopen

Ben je van plan een terrasverwarmer te kopen? In eerste instantie is de techniek belangrijk: gas is doorgaans duurder dan elektriciteit. Ook de plaatsing is van belang, omdat een parasol-formaat meer ruimte verwarmte dan een tafelverwarmer. Qua prijs kunnen we je geruststellen: terrasverwarmers zijn niet bijzonder duur. De meeste prijzen liggen tussen de honderd en tweehonderd euro. Heb je je keuze gemaakt, of twijfel je juist nog? Vergelijk dan snel op Kieskeurig.nl.