Spotify afspelen op al je apparaten

Spotify is wereldwijd de meestgebruikte streamingdienst voor muziek en podcasts. Handig dus dat je het op elk apparaat kunt gebruiken, van je computer tot je smartphone en van je slimme speaker tot je televisie. In dit artikel leggen we uit hoe je dat gebruikt en hoe je switch tussen de verschillende apparaten.

Op zoek naar een slimme speaker? Bekijk het aanbod

Bekijk

Computer of laptop

Spotify heeft een computer- en laptop-programma dat je op bijna elk apparaat kunt gebruiken, zowel Windows, Mac, als Linux. Downloaden kan op spotify.com. Zodra je de app hebt gedownload log je in met je account, en je kunt meteen beginnen met luisteren. Geen zin om te downloaden? Er is ook een webversie van Spotify beschikbaar op spotify.com.

Smartphone

De meeste mensen zullen Spotify gebruiken op hun smartphone. Zo kun je onderweg genieten van je favoriete muziek. Er zijn apps voor Android en iOS, die er hetzelfde uitzien als de versie voor computers en laptops. Een fijne functie is dat de app vooruit buffert, zodat je kunt blijven luisteren als je internetverbinding een tijdje wegvalt. Je kunt ook muziek of podcasts downloaden zodat je het offline kunt afspelen. Overigens blijft die muziek wel alleen in de Spotify-app, het wordt niet naar je telefoon gedownload.

Slimme speaker

Zit je lekker thuis en wil je genieten van goed geluid? Dan kun je Spotify koppelen aan je slimme speaker. Ga op je laptop of smartphone naar de Spotify-app en speel muziek of een podcast af. Naast de tijdsweergave vind je een icoontje van een speaker voor een laptop. Als je daarop tikt of klikt, krijg je de mogelijkheid om te verbinden met alle apparaten in hetzelfde netwerk. Voeg je Google Home, Apple HomePod of Amazon Echo toe en je klaar is Kees.

Televisie

Heb je een slimme televisie, en het liefst een met een flinke soundbar? Dan is het de moeite waard om dáár je muziek op af te spelen. Als je een slimme televisie hebt, kun je de Spotify-app downloaden. Daarna werkt het streamen op dezelfde manier als bij een slimme speaker. Heb je geen slimme tv? Overweeg dan een Chromecast aan te schaffen. Daarmee kun je je Spotify-playlists gewoon naar je televisie sturen.