Staafmixer kopen: hier moet je op letten

Een staafmixer is een onmisbaar apparaat in elke keuken. Met een staafmixer kun je even snel een saus glad krijgen of een heerlijke fruitsmoothie maken, en dat zonder al te veel afwas. Staafmixers zijn er in verschillende vormen en maten, dus kijken we in dit artikel waar je op moet letten als je er eentje gaat kopen.

Staafmixer kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Vermogen

Het vermogen is een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten. Het vermogen bepaalt hoe sterk een staafmixer is, en dus wat je er allemaal zonder problemen mee kunt mixen. Er zijn staafmixers met een vemmogen van 100 watt of minder - dat zijn de lichtgewichten. Je kunt ook kiezen voor meer dan 1000 watt, de echte zware jongens. Bij de meeste staafmixers licht het vermogen zo tussen de 300 en 700 watt, genoeg voor de meeste doeleinden.

Mengbeker

Staafmixers worden vaak geleverd met een mengbeker. Dat is een maatbeker die speciaal is gemaakt om met de staafmixer te gebruiken. In sommige gevallen kun je de staafmixer aan de mengbak bevestigen, zodat je rustig kunt mixen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je er een rommeltje van maakt. Dat is vooral bij duurdere staafmixers het geval. De inhoud van die mengbeker is meestal ongeveer een liter, maar er zijn ook mengbekers van een halve liter of meer dan twee liter te koop.

Merk

Er zijn veel bedrijven die staafmixers maken. Veel van de merken die je kent van andere keukenapparatuur hebben ook staafmixers in het repertoire. Denk daarbij aan merken als Braun, Bosch, Inventum, Tefal en Princess. Ook enkele winkels die je uit de winkelstraat kent hebben eigen staafmixers, zoals bijvoorbeeld Blokker. Los van het vermogen en de extra’s zit er niet al te veel verschil tussen de staafmixers van verschillende merken, dus kies vooral een merk dat je fijn vindt.

Prijs

Prijzen van staafmixers lopen nogal uiteen. Dat komt vooral door het verschil in vermogen en de extra tools die je er al dan niet bij krijgt. Goedkope, simpele staafmixers hoeven niet meer dan dertig euro te kosten, maar daarvoor krijg je vaak alleen de mixer zelf, en eventueel een mengbeker. Er zijn ook een stuk uitgebreidere modellen, met meerdere standen en extra’s. Die kosten vaak flink meer dan 100 euro. Twijfel je? Vergelijk alle staafmixers op Kieskeurig.nl.