Wat kun je met een soundbar?

Een soundbar kopen is een van de beste investeringen die je kunt doen. Waarom? Beter geluid uit je televisie, rijk geluid bij het afspelen van je muziek, multiroom-toepassingen en zelfs surroundsound! In dit artikel vind je vier tips om alles uit je soundbar te halen.

Ook perfect geluid? Probeer een soundbar!

Bekijk

Beter geluid met films, games en tv

Hoeveel je ook spendeert aan je nieuwe televisie, de grote tegenvaller is toch altijd weer het geluid. Het is nu eenmaal onmogelijk om een paar flinke speakers in een tv van een centimeter dik te proppen. Een soundbar is dat geval de oplossing. Die leg je voor je televisie, zodat het geluid nog steeds vanaf dezelfde plek komt, alleen stukken minder blikkerig klinkt. Goede soundbars geven een fantastisch geluid, maar zelfs goedkopere modellen doen al wonderen. En het ziet er nog gelikt uit, ook!

Muziek streamen

Maar ook als vervanger van dat kleine speakertje op de vensterbank of de boxen die aan je pc hangen is een soundbar een uitkomst. Bijna alle soundbars ondersteunen draadloze verbindingen, dus je kunt je telefoon via bluetooth koppelen aan je soundbar. Op die manier speel je moeiteloos Spotify, Apple Music, YouTube Music of Deezer af in de hoogste kwaliteit. Ook het geluid van je computer of laptop kun je op die manier heel goed doorsturen.

Multiroom-geluidssysteem

Een soundbar is ook de perfecte toepassing voor je multiroom-geluidssysteem. Multiroom houdt in dat je speakers in meerdere kamers van je huis hebt, die allemaal aan elkaar gekoppeld zijn en dezelfde muziek kunnen afspelen. Zo heb je altijd muziek om je heen, waar in huis je ook bent. Koppel je soundbar aan de rest van je systeem (zorg wel dat je speakers en de soundbar van hetzelfde merk zijn) en je hebt geen losse speaker meer nodig in je woon- of slaapkamer.

Maak surround mogelijk zonder veel moeite

Wist je dat je geen vijf speakers nodig hebt om toch een surround-ervaring te krijgen? Goede soundbars beschikken over een surround-functie. Het geluid komt weliswaar vanaf één plek, maar door de verschillende richtingen en het weerkaatsen tegen de muren lijkt het alsof je middenin de actie zit. Let er wel op dat een échte surround-opstelling, bijvoorbeeld een 5.1-systeem, een betere ervaring biedt, maar met een veel kleiner budget kom je al aardig in de buurt.