Smartphone - zo doe je langer op een acculading

Raakt de batterij van je smartphone snel leeg? Je kunt een nieuwe telefoon kopen, maar dat hoeft lang niet altijd. Via de instellingen en het aanpassen van je gebruik kun je veel langer met een acculading doen dan nu het geval is. In dit artikel geven we je tips over hoe je alles uit de batterij van je smartphone haalt.

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk het aanbod

Bekijk

‘s Nachts opladen

‘s Nachts gebruik je je smartphone niet of nauwelijks, dus dat is een goed moment om hem aan de oplader te leggen. Telefoons zijn tegenwoordig zo slim dat ze de batterij nooit helemaal volledig opladen, maar steeds een beetje leeg laten lopen als hij langere tijd aan de lader hangt. Zo blijft je accu langer goed. Tegenwoordig doen de meeste smartphones een volledige dag met een acculading, dus als je hem elke nacht aan de oplader hangt, hoef je er verder nooit meer aan te denken.

Scherminstellingen

In de instellingen van je smartphone kun je aangeven hoe lang je scherm aan moet staan als je je telefoon niet gebruikt. Hoe korter je dit instelt, des te langer gaat je batterij mee. Ook hebben telefoons een accubesparingsmodus, die je kunt aanzetten als je langere tijd zonder stroom zit. Bepaalde functionaliteiten worden uitgeschakeld en je accuduur wordt met uren verlengd. Denk er ook aan om af en toe niet gebruikte apps af te sluiten, zodat je telefoon geen onnodige energie verbruikt.

Powerbank

Als niets helpt, is een powerbank een goede optie. Een powerbank is een externe batterij. Afhankelijk van de grootte kun je je telefoon er een of meerdere keren mee opladen. De powerbank laad je ‘s nachts op, zodat je met een volle powerbank onderweg kan gaan. De grootte van een powerbank wordt gemeten in milliampère-uur, of mAh. Er zijn powerbanks van zo’n 5.000 mAh, waarmee je een flinke telefoon één keer kunt opladen, maar ook van 20.000 mAh of meer. Zo kun je wel een hele week vooruit!

Nieuwe telefoon kopen

De accu is vaak een van de eerste dingen die minder goed worden op oudere telefoons. Hoewel het per merk verschilt, is na een paar jaar de accu eigenlijk aan vervanging toe - ook al kan dat tegenwoordig niet meer in de meeste telefoons. Als het echt te gortig wordt, zit er niets anders op dan een nieuwe telefoon kopen. Denk bij het kopen van je nieuwe smartphone goed aan de accucapaciteit: Er zijn telefoons met accu’s van minder dan 3.000 mAh, maar ook van meer dan 5.000 mAh.