Eindelijk officieel in Nederland: de Google Pixel-lijn

Google staat natuurlijk bekend om z’n zoekmachine, e-maildienst, besturingssystemen en slimme apparaten, maar het bedrijf maakt zelf ook an jarenlang smartphones. Tot nu toe kon je die alleen via grijze import in Nederland kopen, maar de nieuwe serie is eindelijk officieel bij ons te koop. Dit is de nieuwe Google Pixel 7.

Pixel-smartphone kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Google Pixel

Google Pixel-telefoons zijn in het buitenland behoorlijk populair. Het was daarom jammer dat de smartphones niet officieel in Nederland te krijgen waren. Via Duitse webshops en dropshipping kon je prima aan een Pixel komen, maar dat ze hier niet fysiek in de winkel lagen was toch een beetje jammer. Pixel-smartphones staan bekend om hun goede bouwkwaliteit, hun geavanceerde camera’s en de fijne, kale versie van Android als besturingssysteem.

Pixel 7

De Google Pixel 7 doet wat de vorige versies van de smartphone-lijn ook deden. De 50 megapixel camera voorop zitin een soort hoofdband ingebouwd, net even anders dan waar de concurrentie doorgaans mee komt. De fotokwaliteit is goed te vergelijken met de concurrentie, voornamelijk de vlaggenschepen van Apple en Samsung. Het scherm is hetzelfde als in de vorige versie, en de reacties daarop waren lovend. De batterij is ook prima te noemen.

Pixel 7 Pro

Naast de gewone Pixel 7 komt Google naar goed gebruik ook met een versie met wat extra functies, in dit geval de Pixel 7 Pro. Die is een stuk duurder, maar daar krijg je bijvoorbeeld wel een heuse telelens voor terug. De Pro-versie is ook een stukje groter dan de gewone Pixel 7, en bovendien is het scherm een beetje gebogen aan de randen. Onder de motorkap zit ook wat meer paardenkracht, en de accu is een stukje groter vanwege het grotere scherm.

Prijs

De standaardversie van de Google Pixel 7 kost 649 euro. Niet niks, maar vergeleken met nieuwe Samsung-smartphones of iPhones, die vaak ruim over de duizend euro gaan, valt het nog alleszins mee. De Pro-versie is met 899 euro beduidend duurder, maar daar krijg je dus wel wat extra functies en features voor terug. Ga je misschien een Pixel-smartphone kopen? Op Kieskeurig.nl vind je altijd de perfecte webshop en de laagste prijs voor jou.