Dit zijn de beste smartphones van deze lente

Elk jaar brengen smartphonemakers weer nieuwe modellen van hun best verkopende smartphones op de markt, en dit jaar is daar geen uitzondering op. Bij elkaar zijn het zoveel telefoons dat we begrijpen dat je door de bomen het bos even niet meer ziet, dus in dit artikel gaan we even voor je door de lijst met populaire modellen.

Smartphone kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Samsung Galaxy S23

De Samsung Galaxy-lijn is al jarenlang de populairste high-end Android-smartphone. Meestal, en ook nu, brengt Samsung drie versies uit: een gewone, een grotere Plus-versie en de extra uitgebreide Ultra-versie. Alle drie zijn stuk voor stuk fantastische smartphones, met de beste camera’s die je tegenwoordig in een telefoon kunt vinden. Al die kwaliteit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: topsmartphones zijn niet goedkoop, en dat geldt zeker ook voor de Galaxy-lijn.

Apple iPhone 14

De iPhone is inmiddels aan zijn veertiende generatie toe. Ook de bekende Apple-smartphone komt tegenwoordig meestal in drie versies: de gewone, de Plus, en de Pro Max. Het verschil zit hem vooral in de grootte van het toestel zelf, en in een paar extra functies die je in de grotere modellen krijgt. De iPhone is al jarenlang een van de meest populaire smartphones ter wereld, en ook de veertiende jaargang kan doorgaans op lovende kritieken rekenen.

Google Pixel 7

De Google Pixel-lijn was al jarenlang populair, maar sinds deze winter zijn de smartphones van Google eindelijk ook officieel in Nederland te koop. De Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro zijn een stukje goedkoper dan de bekende modellen van Apple en Samsung, terwijl je er veel voor terugkrijgt. De telefoons hebben een fantastische camera en Google weet als geestelijk vader natuurlijk het beste uit Android te halen. Niet de meest voor de hand liggende keuze, maar misschien wel de beste.

De rest

Maar er zijn meer kapers op de kust. OnePlus is na wat magere jaren weer terug aan het front met de OnePlus 11. Budgetmerk Poco heeft met de X5 Pro een relatief goedkope, maar zeker te overwegen smartphone in het arsenaal. De goedkopere A-serie van Samsung levert al sinds jaar en dag de bestverkopende smartphones van Nederland, en ook Xiaomi (met de 12T Pro) en Honor (met de Honor 70) doen een duit in het zakje. Genoeg keuze dus, dus vergelijk alle smartphones snel op Kieskeurig.nl.