Schuurmachine kopen? Hier moet je op letten

Een schuurmachine is altijd handig om in je schuur te hebben liggen. Met een schuurmachine werk je houtwerk snel en makkelijk bij, en zorg je dat je bestaande bouwwerken mooi blijven. Maar wat is een goede schuurmachine, en waar moet je op letten als je er een gaat kopen? Kieskeurig.nl zoekt het uit.

Schuurmachine kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Vlak, delta of excentrisch?

Voor je een schuurmachine koopt, moet je eerst bedenken wat je er precies mee gaat schuren. Als je vooral vlakke oppervlakken schuurt met veel ruimte eromheen, is een vlakschuurmachine prima. Moet je wat lastigere plekken bereiken, dan kun je beter kiezen voor een deltaschuurmachine. Daarmee kan je in moeilijke hoekjes komen. Er bestaan ook excentrische schuurmachines, waarmee je juist weer goed cirkelvormige oppervlakken schuurt.

Accu of een kabel?

Zoals bij zoveel elektrische apparaten, kun je ook bij schuurmachines kiezen voor aandrijving met elektriciteit of via een accu. Het grote voordeel van een accuschuurmachine is natuurlijk dat je hem overal mee naartoe kunt nemen, ook bijvoorbeeld buiten. Wel moet je zorgen dat je een goed opgeladen accu bij de hand hebt. Elektrische schuurmachines zijn wat minder flexibel, maar ze zijn vaak wat krachtiger. Professionele schuurmachines leveren tot wel 750 Watt!

Functies en extra’s

Schuurmachines worden vaak geleverd met automatische stofafzuiging, zodat je goed kunt blijven zien wat je doet. Ook moet je bedenken of je het schuurpapier met een klem bevestigt of met klittenband; dat laatste is wat duurder, maar je kunt meerdere soorten schuurpapier gebruiken. Verder kun je nog kijken of je het belangrijk vindt dat er een doos bij de schuurmachine wordt geleverd, zodat je hem makkelijk overal naar toe kunt nemen, en eventueel een extra accu.

Schuurmachine kopen

Ben je op zoek naar een schuurmachine? Bovenstaande dingen zijn belangrijk, maar er zijn meer zaken waar je op kunt letten. Het merk bijvoorbeeld: alle bekende bedrijven maken schuurmachines, zoals Bosch, Makita, Black+Decker en Powerplus. Het toerental ligt zo tussen de 10.000 en 20.000 rpm, waarbij een hoger getal een krachtigere schuurmachine betekent, al zijn die vaak wel wat duurder. Alle schuurmachines vergelijk je snel en makkelijk op Kieskeurig.nl.