Het ideale scheerapparaat voor jou

Scheren is een klusje dat nu eenmaal af en toe moet gebeuren. Er zijn verschillende soorten scheerapparaten, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben, afhankelijk van je baardgroei en -stijl. In dit artikel duiken we in de verschillende soorten scheerapparaten en leggen we uit welk scheerapparaat de beste keuze is voor jou.

Toe aan een nieuwe? Bekijk het aanbod

Bekijk

Scheerapparaat

Een gewoon scheeraparaat is de meestgebruikte optie. Het is een handzaam, tegenwoordig vaak draadloos apparaat dat je makkelijk mee kunt nemen. Er zijn twee versies: apparaten met vibrerende koppen, vaak drie stuks, waarmee je snel en glad kunt scheren, of apparaten met een roterende kop, die iets minder precies, maar in sommige gevallen wel sneller zijn. Beide geven een prima scheerresultaat, en welke de beste optie is hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Trimmer

Een trimmer is een scheeraparaat voor mensen die niet per se helemaal glad geschoren hoeven te zijn. Trimmers hebben een scheerkop met bewegende mesjes, en worden vaak geleverd met een opzetstuk. Ook hebben ze soms een schuifknop om op verschillende lengtes te kunnen scheren. Een ander groot voordeel van trimmers is dat je ze ook zonder opzetstuk kunt gebruiken om je baardlijn extra strak te maken, of bijvoorbeeld je snor volledig weg te halen.

Tondeuse

Een tondeuse is vooral geschikt voor mensen met een dikke, langere baard. Tondeuses worden natuurlijk vooral gebruikt voor hoofdhaar, dus ze zijn krachtig genoeg voor de meeste woeste baarden. Tondeuses kunnen doorgaans langere haren laten staan dan trimmers, dus als je wel een nette, geschoren look wil maar toch je baard wil laten staan, is een tondeuse een goede optie. Bovendien kan je ‘m ook gebruiken om je haar een beetje bij te werken.

Scheerapparaat kopen

Welk scheeraparaat voor jou het best geschikt is, hangt dus vooral af van wat je ermee wil gaan doen. Als je glad wil scheren maar geen zin hebt om met meisjes in de weer te gaan, is een scheerapparaat met roterende of vibrerende kop de beste optie. Wil je een wat langere baard, dan kun je kiezen voor een trimmer of zelfs een tondeuse. Op Kieskeurig.nl vergelijk je snel en makkelijk alle scheerapparaten met elkaar, zodat je altijd de beste keuze maakt.