Nooit meer ruimte te kort met een reciprozaag

Een reciprozaag is een apparaat dat niet mag ontbreken in de gereedschapskist van een klusser. Met een reciprozaag kun je plekken bereiken waar je met een gewone zaag of zelfs een decoupeerzaag niet bij kunt. Maar een reciprozaag kopen is nog niet zo eenvoudig: er zijn verschillende soorten, modellen en functies. Kieskeurig.nl helpt je bij je keuze.

Reciprozaag kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Wat is een reciprozaag?

Een reciprozaag is een elektrische zaag met een langwerpige vorm en een zaagblad dat uitloopt in een scherpe punt. Doordat de machine zelf langwerpig is, kun je makkelijk op lastige plekken komen. De zaag wordt elektrisch aangedreven, dus ook als er niet voldoende ruimte is voor een zaagbeweging, kun je met een reciprozaag alsnog je klus afmaken. Handig aan een reciprozaag is dat hij ook uitermate geschikt is om lastige bochten en hoeken mee te zagen.

Gewicht

Het gewicht van je nieuwe reciprozaag is een van de belangrijkste zaken om op te letten. Grote kans dat je hem een tijdje achter elkaar vast moet houden, namelijk, en er zit nogal eens wat verschil tussen de modellen. De meeste reciprozagen zijn zo tussen de 2 en 4 kilo, maar er zijn ook beduidend lichtere varianten. Die zijn doorgaans wel wat minder krachtig, dus houd daar wel rekening mee. Echte powertools kunnen zelfs nog wat zwaarder zijn dan 4 kilo.

Accu of bedraad?

Net als bij veel andere klusapparaten, kun je ook bij reciprozagen kiezen tussen een zaag met een accu en een met een stekker. Beide hebben hun voor- en nadelen. Bedrade reciprozagen zijn meestal wat krachtiger, maar je zit natuurlijk wel met de kabel die in de weg kan zitten of te kort kan zijn. Een reciprozaag met oplaadbare accu lost dat probleem op, maar dan moet je vaak wel wat op power inboeten, en natuurlijk moet je niet met een lege accu komen te zitten.

Reciprozaag kopen

Ga je een reciprozaag kopen? Los van het hierboven genoemde kun je op nog meer dingen letten. Een soft grip zorgt er bijvoorbeeld voor dat de zaag lekker in de hand ligt tijdens het klussen. Ook de zaagdiepte is van belang: meestal ligt die rond de 20 centimeter, maar het is goed om vooraf even te checken. Zoek je een reciprozaag met een accu? Kijk dan goed naar het batterijvoltage - hoger is meestal krachtiger. Nog steeds lastig? Check alle reciprozagen op Kieskeurig.nl.