De leukste spellen voor Kerst en Oud & Nieuw

Of je nu op Kerstavond naast de boom zit, op Tweede Kerstdag nog even een avondje wegzakt of met Oud & Nieuw al je vrienden en kennissen hebt uitgenodigd, een leuk spelletje is altijd een goed idee. Daarom hier vier van de populairste spellen die je op dit moment kunt spelen - succes gegarandeerd!

Op zoek naar een leuk spel? Bekijk het aanbod

Bekijk

Qwixx

Qwixx is een dobbelspel met een net iets andere insteek dan andere spellen. Je bent namelijk nooit niets aan het doen. Zelfs als iemand anders aan de beurt is, ben je zelf ook lekker bezig. De dobbelstenen hebben elk een andere kleur, en het doel is om zoveel mogelijk worpen in één bepaalde kleur te verzamelen. Je kunt Qwixx spelen met twee tot vijf spelers, en het is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Bovendien bestaan er een aantal leuke varianten.

Exploding Kittens

Exploding Kittens is misschien wel het grappigste spel dat ooit is gemaakt. Volgens de makers is het spel perfect voor mensen die houden van katten en knallen, en laserstralen, en soms ook geiten… dat zegt ongeveer hoe hilarisch het spel kan worden. Het is supermakkelijk om te leren, en spellen duren ook lekker kort, dus je kunt zo even een potje tussendoor doen. Exploding Kittens is ook leuk voor kinderen vanaf 7 jaar, en je kunt het met twee tot vijf spelers spelen.

Codenames

Codenames is een spel waarbij je het in een team van twee tegen een ander team opneemt. Het doel: proberen de 25 woorden die op tafel worden gelegd op zo’n manier te omschrijven dat je partner ze in zo weinig mogelijk beurten kan raden. Hoe meer woorden je per beurt weet te raden, des te groter de kans is om te winnen. Maar pas op: er zitten ook verboven woorden in het spel, waardoor je meteen verliest. Voor twee tot acht spelers, vanaf ongeveer 14 jaar.

Catan

Een gouwe ouwe, maar dat is geen reden om ‘m niet te noemen. Catan is al jarenlang een van de populairste bordspellen ter wereld. Op het eiland Catan moet je met enkele basisgrondstoffen als hout, graan en erts dorpen en steden bouwen om zo een zo groot mogelijk deel van het eiland te bevolken. Degene met de meeste dorpen en steden wint het spel. Catan is speelbaar voor twee tot vier spelers, en is leuk voor kinderen vanaf een jaar of tien.