4 manieren om binnen te sporten

Met de gure herfst en de koude winter om de hoek, is het niet altijd een pretje om naar buiten te gaan om te sporten. Zelfs een tripje naar de sportschool kan al behoorlijk vervelend zijn. Gelukkig zijn er fitnessapparaten die je gewoon thuis neer kunt zetten, zodat je zelfs in een storm of sneeuwbui aan je fysiek kunt werken.

Binnen sporten? Bekijk het aanbod

Bekijk

Loopband

Loopbanden zijn al jarenlang erg populair. Buiten hardlopen is niet voor iedereen weggelegd, helemaal niet als het weer buiten een beetje tegenzit. Een loopband biedt dan uitkomst. Simpele loopbanden zijn weinig meer dan een mechanische band, maar de meeste loopbanden zijn elektrisch. Duurdere modellen hebben een verstelbare hoogte zodat je een stijgende weg kunt nabootsen en een scherm waar je je statistieken terug kunt zien tijdens je workout - of je favoriete tv-programma natuurlijk.

Hometrainer

Waar je met een loopband binnen kunt hardlopen, kun je met een hometrainer binnen fietsen. Een hometrainwer ziet er een beetje uit als een fiets, met een zadel, trappers en een stuur. In dat stuur zit vaak een scherm en een hartslagmeter, zodat je precies kunt zien hoe je aan het presteren bent. Een spinbike is een speciale versie van de hometrainer: de spinbike is gemaakt om te spinnen, een extra intensieve fietsworkout die je wel door de winter heen sleept.

Roeitrainer

Weer een andere sportL de roeitrainer. Anders dan je misschien denkt, train je met een roeitrainer veel meer dan alleen je bovenlichaam. Je benen, buikspieren, schouders en rug zijn bij een roeitraining misschien wel belangrijker dan je armspieren, en dat merk je als je een halfuurtje op de roeitrainer hebt gezeten. Veel meer dan een loopband of hometrainer doe je met een roeitrainer een workout voor je hele lichaam - wel zo prettig als het buiten vriest.

Crosstrainer

Maar een échte full body workout doe je met een crosstrainer. Als we dan toch een sport moeten noemen waarop de crosstrainer is gebaseerd, dan is het langlaufen. Niet iets waar me meteen aan denkt, maar langlaufers hebben doorgaans de beste condities van alle sporters. Bovendien train je zowel je beenspieren ls je armspieren, en werk je tegelijkertijd aan je core. Een crosstrainer is het ideale apparaat om weer topfit te zijn als de lente zich aandient.