Dit is het voordeel van een hybride laptop

De laptop was natuurlijk een belangrijke uitvinding, net als de tablet. Tegenwoordig bestaat er ook een overgangsvorm, de zogenaamde hybride laptop. Dat is een gewone laptop, waarbij je het scherm kunt omklappen, zodat je hem als tablet kunt gebruiken. Waarom zou je dat willen? In dit artikel lees je er alles over.

Hybride laptop kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Onderweg

Een van de redenen waarom een hybride laptop een goed idee kan zijn, is omdat het het perfecte apparaat is voor onderweg. Beeld je bijvoorbeeld in dat je in een volle trein zit, amper ruimte is om je laptop uit te klappen. In dat geval kun je met een hybride laptop nog steeds werken, zelfs met één hand. Als je iemand bent die zijn laptop en tablet allebei overal mee naartoe neemt, kan een hybride ook veel ruimte in je tas schelen.

Films en series kijken

Films en series kijken gaat doorgaans prima op een laptop, maar er zitten wat haken en ogen aan. Zo zijn de speakers bij sommige laptops onderaan de behuizing geplaatst, waardoor je geen goed geluid krijgt als je laptop op een tafeltje staat. Ook zit de oplader niet altijd aan de juiste kant, en zit het ook niet lekker op de bank met je laptop op je schoot. Een hybride laptop kan dan een uitkomst zijn: je maakt er gewoon een tablet van, veel handiger tijdens het Netflixen.

Gamen

Op de meeste laptops kun je geen zware games spelen, maar er zijn juist spellen die heel goed tot zijn recht komen op een (hybride) laptop. Denk bijvoorbeeld aan games waar je het touchscreen voor nodig hebt. Bij zulke spellen zit het toetsenbord alleen maar in de weg. Dan is het fijn als je je laptop gewoon kunt inklappen zodat je alleen nog maar een scherm hebt. Veel games die in eerste instantie voor gebruik op smartphones zijn gemaakt, kun je op deze manier op groot scherm spelen.

Hybride laptop kopen

Ben je overtuigd? Er zijn verschillende fabrikanten die hybride laptops maken. Microsoft heeft bijvoorbeeld de Surface-lijn, een serie laptops waarbij je het scherm kan omklappen. Maar ook andere fabrikanten maken tegenwoordig hybride laptops. Sommige draaien op Windows, sommige zelfs op een besturingssysteem gericht op gebruik op mobiele apparaten. Welke hybride laptop het beste bij jou past, hangt af van de wensen, eisen, en keuzes die je maakt.